Sziasztok! Elnézést, nem biztos, hogy jó helyre írok (kezdő vagyok tőzsdézésben), de itt biztos tudtok rá válaszolni. A kérdésem az, hogy érdemes USA részvényt venni adózás szempontjából? (Most tekintsünk el az USA általi adóegyezmény felmondásától, tegyük fel, hogy változatlanul fennmarad.) Mert olyat is olvastam, hogy amerikai osztalék-fizető részvényt magyarként nem érdemes venni. 1. Konkretizálom a kérdést: Mondjuk Goodyear részvényt akarok venni, ami osztalékot fizet. Mennyit fog adózni az árfolyam-nyereség, és mennyit az osztalék? (IBKR-t használok.) 2. Nem egészen értem, hogy hogy van az, hogy S&P accumulating ETF-et lehet európai tőzsdén venni euróért. Az nem adózik duplán, mármint az osztalék? (Amikor visszaforgatják az osztalékot, akkor nem történik egy adózás az USA-nak? És amikor én visszaváltom, akkor adózik mint árfolyamnyereség is.) 3. Sima amerikai cégek részvényeit (Intel, Goodyear stb.) nem lehet valami accumulating ETF-szerű konstrukcióban venni, európai tőzsdén, euróban? Vagy akár direktben? :) (Gondolom nem.) Előre is köszönöm.
Szilvát kellene szedni, tele a fa. Valamennyi lekvárt akarok főzni, mert már csak 10-20 üveg lehet. 🤣🤣 Szembe szomszéd szokta elvinni pálinkának a felesleget, de ő is meghalt tavaly ősszel, 68 volt..
Amúgy igazad van, csak nem akartam kidobni. Spenót lesz amúgy 🤣🤣 Most volt itt a villany-gázóra leolvasó, majd kíváncsi leszek. De innentől lényegesen kevesebb lesz a fogyasztás az biztos, ha csak hétvégente be nem hozzuk. 😂
Áá, nincs kedvem. 🙄 Maradék főtt krumpliból krokettet gyártok épp, de nincs aki megegye. 😥 Megy be a fagyóba.. Dax itt 13100-nál elvileg megállhatna egy kis visszamenetre.
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link