Milyen érdekes, hogy mindenki a pizzát szereti, pedig gyakorlatilag a lepény is ugyan az. Talán csak annyi, hogy a tésztája vékonyabb. Anyukám szokott ilyent csinálni és arra bármit rá lehet szórni. Ha úgy gondolta, édesre csinálta, szilva, barack kompótot egy kis dióval, vagy mákkal, de volt mikor a megmaradt pacalpörkölt került rá, hagymás tojásos tejföllel nyakon öntve. Szerintem a langalló is lepény, csak így jobban hangzik, mert a krumplis tészta is jobban ízlik, ha garanadírmarsnak hívják.
Tegnap buktam egy tízest a tippmixen, ma visszanyertem volna, mert Mannarinót meg akartam tenni. Persze az asszony sürgetett, hogy szabit vett ki, menjünk a kertbe rendezkedni. Alig bírtam a tőzsdei eladásokat elintézni, a sportfogadást meg hanyagolnom kellett. Mindennek van ára. Hogy az asszony segít, annak az, hogy nem tudom megtenni mixen a nyerőt.
Most az S&P 500-at néztem, hosszútávú historikus adatokat. A 2009-ben volt a mélyponton. Onnan hát 880-ról(előtte a csúcs Ath 1570 pont körül volt) mára 57 000 pontra húzták fel… Hihetetlen számok. Azon agyalok nem lett egy picit túlpumpálva?
Köszönöm szépen, lehet egyszer eljutok odáig, hogy magam készítsen. A kenyér sütést is elkezdtem, félévig tartott a lelkesedés. Mondjuk minimális kenyeret eszem egyébként. Pizzára vissza térve, lehet a fiam azt meg sem enné,mert látja kivesszük a dobozból és megsütjük... Sajtot, szalámit, sonkát nem eszi meg csak a pizzán! Voltunk nyaralni Békéscsabán, a centerben volt a Pizza Hut, na az nagyon finom pizza tésztájuk van. Másnap is vajpuha volt a tésztájuk! Voltunk minden este pizzát enni...figyeltem a tésztát mikor a formába tette, mint valami mozzarella sajttal bélelte volna a tepsit!
Mi pizzat keveset eszunk, én rakok rá ketchupot is meg majonézt is..igy szeretem.Holnap viszont már kimegyek a hegyre megnézem mi a helyzet, ha jo ido lesz fuvet is nyirok, lehet kint is alszom.Azert majd bejelentkezek.
Sok mindent lehet tőle tanulni ,de mindenkinek saját magának kell ráérezni megtapasztalni az első 30 darabnál kezdtem érezni a hidratáció fontoságát akkor kezdtem ki tapasztalni a dagasztó gépet , a lényeg mindenki próbálja ki a pizza a kenyér a lángos sütést otthon szerintem olyan mint a családi kártya partik mindenki imádja de nagyon összelehet rajta veszni is 😂
Ha ilyen sok pizzát esztek megpróbálkoznék saját készítéssel is 1kg lisztből tudsz 6 db 32 es pizzát csinálni és kezdőknek sem tart egy direkt tésztavezetés gyúrástól a bucizásig 1- 1,5 óránál tőbe ajánlom pluhár laci videoit https://www.youtube.com/watch?v=25mMKWZ8oVQ
Ha az olaszoknak lenne normális kenyere, ők is leszoknának a pizzáról. :-) Csülök, sonka, kolbász, disznósajt.....csak a friss fehér kenyérrel élvezhető. :-)
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA