Én is így vagyok vele, habár ahogy öregszem (52 vagyok) egyre jobban kifognak rajtam az adagok. Már az normál csülöktől is kiver a víz, mire magamba tömöm. Aztán fél napig szenvedek a teltségtől. Az öttagú családunknak untig elég a kétszemélyes vegyes tál, ha levest is eszünk, még az is sok.
Az ismerősöm autókölcsönzőt vezet, azt mondta, az összes vw-t lecserélik skodákra, mivel olcsóbbak és jobbak. Valamikor a vw volt az igásló, az 1,9 es TDi motorral, elnyűhetetlen. Nekem ilyen sharanom volt, 160 ezer kilométerig bírta, aztán minden elromlott. Klíma, turbó, generátor, önindító, féltengely, hengerfej, fékeket 5 ezrenként esztergáltattam. Használtan vettem 60 ezer km-rel, azzal ámítottak, hogy a német piacra készült, így ez minőségesebb. A meglepő a fogyasztása volt, itthon megtankoltam és megjártuk vele az olaszországi Bibionet, 4,1 liter átlaggal. Most van 2 ford galaxym, a 2008-as gyártmány 420 ezer km-rel, az újabb 2018-as 250 ezerrel.
Oh jaj. Általában az, ilyen jobb nevű helyeken sosincs választék. ABC kb… Nem vagyok oda a gourmet styleért… azt mondják oda nem enni jársz, hanem az ízlelő bimbókat edzeni. Számomra az a jó étterem, ahol elém rakják a nagy tálakat… nem pedig a tányéron sushi méretű főétel fogad - valamivel lelocsolva… Sushit, amúgy szeretem, inkább a makit jobban. Olyan 25-35 db-tól jól is lakok XD
Ne is mondd. Voltunk Nápolyban, ahol kötelező elmenni az első pizzériába, ami állítólag michelin csillagos. Az tény, hogy michelin csillagos éttermet csak képeken láttam, de ez inkább hasonlított egy középszintű mekihez, mint valami csoda étteremhez. Semmi választék, még egy jó csülök sem volt ott, vagy rántottborda :-) Pizzából 3 fajta, 2 méretben, 3 üdítő, egyfajta sör. Ennyi!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240920/itt-a-lista-hamarosan-tobb-tizezren-kerulhetnek-utcara-711163 A Vw, amit csinál kész cink management szinten… Passat gyártását is a superbel együtt végzik. Sőt a csehek fejlesztik… látszik is nem sikerült úgy az új passat… Minden Vw típus gyártását elvitték már onnan szinte: polo, taigo Spanyolország, cseh: passat… Stb. Persze nincs igény az elektromos vacak id-re. Megláttam élőben… hát pici műszerfal… az a franciás kartámasz, kopogós anyagok… inkább vettem egy benzinest olcsóbban… audi megint ugyanaz a fáma. Sőt ugyanúgy kopog, csak több belső szín közül választhatsz. Eskü nincs különbség a Skoda, Vw , seat , audi és Cupra között… persze van a nagyon jól felszerelt audi, de annyiból már mercit veszel, sőt olcsóbban.
A kenyér sütés nagyon nagy kihívás főleg ha saját kovászkából csinálod nagyon sokk buktató van benne ,én nagyon sokszor neki álltam mire ehető kenyeret 😁 tudtam sütni , egy romai pizza 100 szór egyszerűbb . Ha még egyszer békéscsaba vagy gyula felé nyaralsz ajánlom a töle 15 km re levő kétegyházi casa nostra pizzériát
Teljesen igazad van ezek a lapos kenyerek ,lepények mind a pizza ősei , senkisem tudja hogy honnan származik görögöktől az egyiptomiakig, a perzsáktól az indiánokig mindenki magáénak vallja én úgy tudom hogy pizzának az 1700 as évektől hívjuk a Nápolyban készült kemencében sült tésztát és 1880 tol létezik a nápolyi Margarita pizza nagyából ez ami biztos.
De délután meg már hazafelé jövet a nejem azt kérdezi a kocsiban, hogy fogadtam-e ma. Mondom akartam, de nem tudtam, mert nem volt rá idő. Aztán amikor hazaértünk látom az eredményt, Mannarinó nyert 2:1-re. Mindegy, a családi béke mindenelőtt!
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA