Ez egy egyszerű topic saját használatra ingatlant vásárlók részére élményeik, tapasztalataik megosztására, területek árszínvonalának megvitatására. Befektetői ingatlanvásárlókat várja a
Az első lépés mindig a fal illetve aljzat nedvességtartalmának ellenőrzése. Az mutatja hogy mekkora a baj. Ha régen jól volt megcsinálva a szigetelés és csupán pár ponton szakadt meg, (gyökerek, falmozgás stb) akkor lehetséges hogy az injektálós módszer a korábbi számitottnál olcsóbb is lehet.
...a pincénél kihagytam egy fontos lépést: helyesen: Olcsóbb, ha a pincét körben kivülről fel lehet tárni, akkor kivülről vizszigetelni és a pince aljzatbetonra a falakra átlapolással belülről vizszigetelni és arra új aljzatbetont tenni az új burkolattal (Ez itt is belmagasságot csökkent.) Fontos azonban hogy a pince falak külső és az aljzat belső szigetelését össze kell kötni. Azaza a falakat ebben az esetben is injektálni kell alul egy vonalon körbe körbe.
Emlékeim szerint kb 8-10 ezer ft/fm volt. Össze kell számolni, hogy milyen falhosszban kell injektálni és igy lehet megbescsülni a várható árat. Ha a méret 9m*9m (kb 80m2) akkor 4*9/36 fm az injektálandó fal teljes hossza. Ez kb 360 ezer ft-ból ki is jöhetne ha a falak a terepszint felett vannak. (Tehát földszinti falak) Ha nemcsak a falakban kúszik fel a viz, hanem a teljes aljzatbetonfelületen, akkor a falak körbeinjektálásán kivül az aljzatbeton felszedése után (vagy ha a belmagasságot lehet 8cm-rel csökkenteni, akkor a régi aljzatbetonra) el kell késziteni egy belső teknőszigetelést. Ha a szint pince, akkor nehezebb a helyzet. Ha a pince készitésénél nem készült teknőszigetelés, akkor ott a falakat sűrűn meg kellene injektálni (tehát nemcsak egy vonalba körbe-körbe.) mert a viz a teljes felületen oldalról "támad. Ez a költségeket akár meghúszszorozhatja!!!! Olcsóbb, ha a pincét körben kivülről fel lehet tárni, akkor kivülről vizszigetelni és a pince aljzatbetonra a falakra átlapolással belülről vizszigetelni és arra új aljzatbetont tenni az új burkolattal (Ez itt is belmagasságot csökkent.)
Nem vagy komolyan vehető ne haragudj, hagyjuk, szevasz. Hülye vagyok hogy energiát fordítottam arra hogy tisztességesen válaszoljak a kérdéseidre. Tudod mit, baszd meg.
Miért rosszabb egy Attila uti pince mint egy Forgács vagy a Forgács miért ne lenne ollan mint a Tied ne humorizáljunk. Valaki bétett egy szurkos szigetelést és a tiéd az mán új
Akkor te azt se hiszed hogy a mercedes jobb mint a suzuki hogy más példát ne hozzak. Akkor te nem vagy tisztában a minőség fogalmával és jelentőségével, ha tényleg ezt hiszed. De szerintem te sem hiszed el amit mondasz, te csak velem cseszekszel. Fenntartod a tévedhetetlenségedet, nem hagyhatod összedőlni, nem mutathatsz gyengeséget. Nem baj, én nem foglak bántani, de akkor nem mondj túl nagy hülyeségeket.
Amit irtál, azt én is vallottam még 20 évvel ezelőtt. Ha egyszer egy vizszigetelés el van rontva, azt már utólag helyrehozni nem lehet. (Minél nagyobb a viznyomás annál rosszabb.) 16 évvel ezelőtt megtanultam egy németországi alagutban (ahol a vasbeton blokkok közötti elrontott szigetelés miatt 2 méteres szökőkut lett miután a vizszint csökkentés nagyteljesitményű szivattyúkkal le lett állitva, ) hogy műszakilag lehetséges a javitás nagynyomású a szerkezetbe nyomott műgyanta anyaggal, de iszonyatosan drága. 3 évvel ezelőtt viszont egy balatoni nyaralónál a ház minden felmenő falszerkezeténél az aljzatbeton vonalában végrehajtott injektálással sikerült a falazatot vizteleniteni. És nem került már vagyonba.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja
Lakás/Ingatlan árak topik