Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
In the meantime, a chunk of the $7 billion of retail bonds maturing over the next 10 months will be likely headed into local stocks as Hungary’s inflation drops along with yields on new debt, according to calculations by Budapest-based broker Concorde Securities Zrt. “We expect around 10%-15% of this amount to potentially be channeled into Hungarian equities,” Concorde analyst Gabor Bukta said. In past years, Hungarian savers had flocked to inflation-linked retail notes to seek protection from rampant price rises. But as inflation dropped to around 4% from last year’s peak of 25.7%, returns are no longer as enticing for household bondholders. At the same time, Budapest’s four largest stocks are profitable and all but refiner Mol Nyrt. showed rising net income for the first quarter. OTP Bank Nyrt., which has grown into one of the biggest lenders in eastern Europe, posted a 23% profit jump compared with a year earlier. Pharmaceutical firm Richter Gedeon Nyrt., once mostly known for generics, has seen a sale surge from its blockbuster Cariprazine drug and is making inroads into the women’s healthcare segment, resulting in a 74% profit increase. https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-06-26/flows-from-bonds-stir-interest-in-hungary-s-lowly-valued-stocks?sref=7ZmMyB6K
"A következő 10 hónapban lejáró 7 milliárd dolláros lakossági kötvény egy része valószínűleg helyi részvényekbe kerül" https://www.totalreturn.hu/palfi-gyorgy-nohet-az-erdeklodes-az-olcso-magyar-reszvenyek-irant-bloomberg/
Akkor azon nyomban megindulna, ezért nem teszem, de megfordult már sokszor a fejemben. És még eladó is szoktam lenni, csak visszaveszem mindig mindet. Nem emlékszem mikor volt olyan hogy ne lett volna Richter nálam. Szerintem nem is bírnék már élni nélküle. :)
A kockázat az, hogy nincs forgalom és így nem tudjuk átvinni az ellenállási zónát. Ebben igazat adok neked, az emelkedéshez nagyobb forgalom fog kelleni, különben csorgás lesz belőle.
Én azt mondom emelkedésnek kell jönnie és szeptemberben meg visszaesés a kormánytól való félelem miatt. Ezt most a buxra értem úgy általában, főleg oti meg ez. De ha megjön ősszel a hír hogy a gyógyszeripar nem kap adót már, akkor jöhet egy rakéta év végéig.
Ha már szeptember lenne simán belevennék, és tartanám a shortos certi kiütéséig. De addig van még 2 hónap, így túl nagy a kockázat megvenni és tartani. 1 év alatt 43%-ot emelkedett a BUX, így könnyen jöhet egy korrekció.
https://ibb.co/W5Pdysx Itt ez a másik trendvonal, ha ennek mentén mennénk tovább, ez felvezetne minket a csatorna tetejéig, ami ~10400 lenne így. Kb ott vannak a pingik is.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.