Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az, hogy a gazdasági lapok mit hoznak le nyilvánosan, mint véleményt vagy magyarázatot (vagy az érintettek mit mondanak), az egy dolog és az egy másik, hogy belelátsz, hogy mit csinálnak a könyvelésben. Lásd Teva Actavis vásárlását is. Nem ide tartozik, mert politika és csak a nyilatkozatokból való messzemenő következtetések levonása miatt írom, hogy "hivatalosan" ML is önerőből gazdagodott meg ilyen gyorsan és ügyesen, segítség nélkül....
Mostanában tudtam meg hogy miért vették meg...nem hiszed el...Mert az öregnek (tulajdonod) a Serviernél (aki már nincs köztünk) ez volt a szíve csücske.....
"Akkor nézzük a Ricsit, árfolyam 10%-ra rúgó megtakarítás, amiből bármit
vehet, indulás 3 mrd HUF milesstone kifizetés, utána royaltie a
forgalomból, ez szabadkezet ad. Van Cariprazin/Esmya/Bemfola portfolio, aminek a védelme 20 év múlva jár le, hol vagyunk attól? Hathat rá, ha az egész sectort adják, de akkor sem lehet összehasonlítani az emlegetett cégekkel." -- írod Igazad van, de szerintem most "kereskednek" . :-( Ezért is esik. Vételen vagyok.
Ha igaz amit irsz akkor ez csak egy technikai jellegü gyengülés? És talán benne van Magyarországgal kapcsolatos aggodalom kétely...Vagy mi áll a gyengülö trend mögött?
Teljesen igazad van. Ezt inkább nem is utálatnak hívnám, hanem csak piaci rendeződésnek, na meg az új piaci szereplőknek. "Sajnos" nem tudják hozni azokat a növekedési számokat, amiket megálmodnak, így az előbb-utóbb látszódni fog a jelentésekben, de inkább csak később. Kicsit lehet kozmetikázni, de akkor később kell behozni a lemaradást. Pár éve az Egis sem véletlenül lett Nyrt.-ből Zrt...még max 2 évük volt, hogy részvények ne essenek nagyot.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.