Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Háááát... ha a jelenlegi tulajok nem adnak el ezen az áron, az már fél siker... csak az idegek, meg türelem kérdése, hogy merre mozdulunk el... Akinek kell, az adjon többet érte!!!
Én kb. három hónapja ha a brokidíjat levonom kb. ugyanitt vettem, azóta vagyok benne... Azóta lett volna lehetőségem magasabban eladni, gondoltam is rá, de csak nem (pedig nem gondolom, hogy telhetetlen lennék, de ez most nem reális ár), aztán voltunk már ugye alacsonyabban is ennél, szóval miért pont most adnám el?! Nem és nem!!! Nem adom (még)... csak nehogy ráfaragjak... TVK-ban is ugyanez a helyzetem, meg Egisben is... Semmit nem csinált a pénzem három hónapon keresztül!!! Pedig nem engedtem szabadságra...
Igen, a 36k8 szint szerintem is kulcspont, azt gondolom Meriel1 is annak nyakvonalára vetítetten látja napon belül a fülescsészét... de szerintem, ha sikerülne átmenni a 36k8.on, ami kb. 1000 db, ami ricsinél nem olyan sok, akkor végre elszakadnánk tőle. Ha így nézem, akkor a fülescsésze egyébként sem baljós... Nme gondolom, hogy túlzottan optimista alkat vagyok, de most még nem adom fel a bizakodásomat, viszont még egyszer mondom, szerintem is kulcs a 36k8, és egyelőre alatta vagyunk, és amíg ott vagyunk, az nem sok jót vetít előre.... De! Fogjunk össze, akik itt fórumoznk, és ne adjunk el ezen az áron! Aki hallja, adja tovább... Tudom, nevetségesen hangzik, úgysem mi döntünk, de akkor is!!!
Pyriel! Ez úton is köszi a gondolatokat...
A negyedéves zárással kapcsolatban: igen, tényleg itt van, de nekem még sohasem sikerült rövid pályafutásom alatt előre látni azt, hogy most ez éppen lekötést, vagy feléhúzást fog majd hozni, esetleg meg úgy telik el, hogy semmi nem történt... Próbáltam már azt is, hogy betettem eladásra egy felhúzásra számítva, hátha nyerek rajta valamit.. aztán próbáltam azt is, hogy negyedév végére betettem vételt egy lekötésre számítva... Persze mondanom sem kell, nem jött össze... Úgyhogy most sem tudom, mit jelenthet a negyedév vége? szerintetek mitől függ, hogy a nagyok lekötésban vagy felhúzásban gondolkodnak, illetve miből lehetne ezt megsejteni?
Igen, szerintem is van út 36k8-ig vissza, de nem lehet, hogy így azok, akik eddig egy emelkedést akadályoztak az állandó leszorítással, elfogytak... illetve másként fogalmazva, hogy akik akartak vagy nem akartak de tovább nem bírták a totyorgást, eladtak, és ezentúl ezen az áron már nem nagyon lesz eladó... illetve megint másként fogalmazva, ennél a megingásnál már elfogytak azok, akik ezen az áron hajlandóak voltak eladni, és már csak ennél magasabb lesz az az ár, ahol eladókat találnak majd a potenciális vevők? Persze, majd meglátjuk... a vak is azt mondja... (bocs, ha valaki érintett a vakságban... de hülye vagyok, hisz az ezt nem is olvassa)
petkos ezt akartam irni en is, olyan eddig sose volt, hogy 3000 elado legyen benne a konyben sztem ez mar ijesztgetes....
masreszt itt a negyedev vege is..
Petkos: szerintem nagyjából az van, hogy néhány nagyobb tulaj elunta és bedobta. Mivel vannak határozottan emelkedő papírok mostanság a BÉT-en többen is, lehet, hogy inkább átszállnak abba.
Ha ez az ok, akkor itt nagyjából meg is fog állni az esés. És lassan visszakapaszkodunk 36.800-ig, oda ahol minden kezdődött néhány napja.
Ha nem, akkor passz. De egy biztos, egyre volatilisebb a papír az utóbbi napokban, a forgalom is nő. Ez valamiféle kimozdulást vetít előre.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.