TW-n tudsz chartolni, ha nem üzleti célból teszed és előfizető vagy... Azt hiszem a múlt hónapban érkezett meg a szolgáltatás. A legkisebb előfizetés 15 dollár körül van.
Erre van esetleg valami forrásod, mely szerint külföldi ép után nem kell fizetni? Eddig csak azt láttam leírva, hogy értékpapír ügyfélszámlán való jóváírására vonatkozik, kivéve MÁK/babkötvény/szép kártya, nem láttam elkülönítést az értékpapír származása szerint.
A Randi nagy előnye a chartolás (TA-friend), ennek megszűnése, még néhány hibája ellenére is, valóban hatalmas hátraarc (szopás) a spexeknek, már aki rendszeresen használta, és a kötései (setupok) alapját képezték. (Pl nekem)
Én is gondoltam a TBSZ feltörésre is. Költözni mindenképpen fogok, hiszen pont Erstétől jöttem RC-lhez :) CSináltál már TBSZ feltörést náluk? Nem látok erre a netboonban lehetőséget. Mailben kell vmi nyilatkozattal?
Én is így gondolom, a piac így működik, az ügyfél viseli a költségeket, mert különben a hosszútávú fennmaradás nincs biztosítva egy cégnél, vagy terhel, vagy megszűnik. Alapvető közgazdasági dolgok ezek, mint ahogy az is, ha árstopot alkalmazunk, akkor áruhiány lesz, nem kell ehhez még atomfizikusnak sem lenni. A BÉT likviditása és forgalma meg esni fog.
Aha, külföldi papírra nincs tranzakciós adó, de a Random/Erste ezután 0,35%-ot fog felszámítani érte. Ennek semmi köze az adóhoz, csak a mocsok Erste szeretne lehúzni. Ezt részemről bukták.
Pontosan, remélem senki sem gondolta, hogy a tranzakciós adót majd bárki is bevállalja az ügyfél helyett. A random 0,2%/0,1%-os díjjai tartahatlanok lettek volna amikor maga a tranzakciós adó 0,3%.
Tranzakciós illeték beépítésre került, várható volt. A számlavezetési díj (vagy a teljes) 2024-től lesz az én értelmezésem szerint. Charting lehetőség megszűnése fájdalmas.
Anno domino pont az Erste-től jöttem a Random-hoz. Ahogy elnézem az új díjakat lehet hogy még a TBSZ-t is feltöröm és semmit nem hagyok az Erste-nél. Nem sok jóra számítottam az Erste-től de ez még azt is alulmúlta.
Az IB oldalát át lehet rakni magyarra, többet még nem tudok. Viszont a kondíciós listában ott van a 0.4%/0.1% eladás/vétel. Rárakták a magyar tranzakciós különadót. Így azért már nem tűnik olyan jónak, csak a havi nullás számlavezetési miatt érné meg.
Ahogy írtam még az év elején... kexelo 2022. 01. 11. 09:25 #11927 PiaciPletyka rovat: próbálom politikailag is korrekten leírni azt hogy, ez a topik év végére elveszti RC jellegét...
A kondíciós listában amit kitettek, én nem találtam az osztalékjóváírási díjat. Én értelmezésem szerint 2023.12.31 után lesz minden Erste-s díj a randomosoknál is. És az Erste díjánál van ez az 5 USD/EUR osztalékjóváírási díj. De javítsatok ki ha rosszul értelmezem.
Kinek mi fáj....nekem a 7 USD jutalék pl sokkal kevésbé fájna, mint ha felnyomják a szmlavezetési díjat, nem beszélve az osztalékjóváírás díjáról. (Még én se kaptam emailt.)
Jól összefoglaltad! A Randit igazán megtarthatták volna, mert még úgy is nagyon felhasználóbarát és könnyen kezelhető, hogy az elmúlt években gyakorlatilag nem sokat változtattak rajta. Üzleti szempontból persze érthető, hogy a saját platformjaikat promotálják. Hatékonyság, kezelhetőség, ügyfelek igényeinek kielégítése persze nem szempont. A legtöbb helyen nem vesznek minket emberszámba csak a profitmaximalizálást nézik és fejőstehénnek tekintik a kisbefektetőket. Ebben volt más a Random, aminek az eladása szintén üzleti szempontok mellett történt nyilván és végső soron mindig mi szívunk.
Értelmezésem szerint: 1. Randi megszűnik októbertől 2. Számlavezetési díj lesz januártól, addig nem (350/hó + 0,01%állományi díj) 3. Long-short megszűnik helyette lehet venni certit. TDT marad persze, hogy drágábban 4. Minden megbízás díja emelkedik. Bux hati 75-ről 200-ra, napon belül 0,22% + 390, napon túl 0,35% + 390 Hol van itt a fejlődés? Kapsz egy sz@r@bb kereskedési felületet jóval több költséggel.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?