Életbe lépett! Köztünk van! Megszületett! Éljen sokáig! Legyen 500 ezer! Kártalanítsanak a kártevők között! De leginkább menjenek a... Azért kiállhatnának a Randomosok és elmondhatnák a jövőre vonatkozó terveiket! Addig pedig legyen felminősítés, keressük a pénzecskéket, görögök, kínaiak hajrá! Na megyek és kiteszem a testemet a napra, a sok d vitamin többlet felrántja majd az árakat!
Én úgy gondolom, hogy külön, külön is lehetségessé kell hogy tegyék az átváltást.
Tehát, ha úgy gondolom, hogy kedvező az dev. árfolyam, akkor átváltom, majd amikor találok olyan rv.-t amit érdemes megvenni, akkor megveszem.
Tehát itt kettő árfolyam kockázatot kell egyszerre lekövetni, illetve kezelni.
Ennél már csak az a bonyolultabb, ha a Xetrán euróért veszel usa értékpapírt. Ott 3 instrumentum (eurhuf + eurusd + részvény) kockázata összegződik.
Úgy tudom, hogy nem írtam olyant, hogy ki tartozik a beva alá, vagy ki nem. Én azt írtam az admirallal kapcsolatban, hogy az OTP Bank rendszeren keresztül megy a váltás és azt naponta 100 x is megtehetem és vissza. Nyílván a Random nem rendelkezik ilyen jogosítványokkal, ezért nei is egy bankon keresztül kell ezeket a műveleteket végrehajtani. A rv. picok is T+2 elszámolásuak. Jogilag rendelkezel az EUR fedezettel, akkor vehetsz EUR részvényt is.
Ha nincs rá a Randomnak engedélye, akkor mégis hogy, mi alapján akarja megvalósítani az online átváltást?
Amit lentebb írtam, az arról szól, hogy szerintem hogy lehetne a külföldi rv adásvételeket, elszámolásokat és adóztatásukat leegyszerűsíteni.
A tv. úgy szól, hogy a nem kereskedelmi célra vásárolt devizák átváltása során keletkezett nyereség nem adóköteles. De amennyiben ezt vki üzletszerűen haszonszerzés céljából végzi adókötelessé válik.
NNa felhivtam oket! (Andi ma szabin van :()
Mar ezerrel dolgoznak a online dev valtason es nem varjak meg az MNB devizavaltasos konnyiteset sem, hanem a jelenlegi szabalyozasnak megfeleloen keszitik el a minden ugyfel igenyt kielegito megoldasukat. nna kivancsi vagyok.
de ugy altalanossagban irjatok nekik emailt, hogy mit szeretnetek (pl alacsonyabb mol árat:) mert peldaul az uj androidos applikacioba is belekerult egy-ket olyan amit szerintem én kértem, vagy persze lehet, hogy enelkul is belekerult volna es csak en gondolom, hogy az en mailem miatt kerult bele. :)
Egy kicsit mintha osszekavarnatok a dolgokat.
En ugy tudom, hogy jelen jogszabaly (v. törvény, v. vlmi hasonlo) szerint csak BANKban lehet azonnali piacon devizat valtani siman tartasi cellal. Ezen elert nyeresegnek, vagy vesztesegnek nincs ado vonzata, azaz semmelyik iranyban nincs hatassal az adobevallasra. Brokercegeknel olyan cellal megengedett, ha az atvaltott celdevizanemben fektetsz be, de akkor sem azonnal rendelkezel a devizaval, hanem altalaban ugy, hogy amire a tozsdei megbizasod validalodik, legkesobb addigra van meg a valtott deviza. Remelem tudtam segiteni.
Admiral nem ertem, hogy kerulhet itt egyaltalan szoba?! se mnb, se beva se semmi magyar hatosaghoz nem tartozik, es ha ugy van ahogy irjatok, akkor abban nem vagyok biztos, hogy teljes mertekben legalis, nna meg akkor ott egy ceges gyujto szamla lehet (szegregacio nulla), amirol inkabb nem is mondok semmit.
kbcnel tavaly még ugy volt, hogy amikor atvaltottal hufot eurora, akkor ahhoz hogy ujra hufod legyen elobb vlmibe bele kellett tenni azt az eurot, vagyis pontosan ugy ahogy azt a torveny eloirja, nem tudom, hogy ez mennyire istenkiraly, de kb a 3-4. kornel mar nem valtogattam tovabb, mert csomo penzemet elvitte maga a valtas meg ez az egesz macera, es speki celra meg ultra draga.
Amikor 2 honapja elojott itt a forumon, hogy lesz valami ezzel kapcsolatban a Randomnal, akkor fel is hivtam oket es nekem is az MNBt mondtak, hogy ott lesz valami ujitas es azzal kapcsolatban lesz vegre némi konnyites a brokercegek felé, de gondolom ez a qka mizeria egy kicsit lelassitja a dolgokat.
Tavol alljon tolem, hogy barmelyik broki ceget is vedjek, de ugy gondolom, hogy a tobbi ceghez kepest messze a random az, aki a kisbefektetok igenyeit kiemelt figyelemmel kiserve fejleszti a rendszereit.
Az eurhuf, usdhuf, chfhuf, vagy bármely dev.páron elért eredményt is adózni kell. Ez is árfolyamnyereség kategória.
Minden üzletszerű devizakereskedés adóköteles.
Ez nem turista váltás kategória!
Minden csak szoftver és elhatározás kérdése! A hazai pénzpiac elszámolása túlbonyolított és átláthatatlan. Ha nem bonyolítana túl mindent, akkor normálisan és egyszerűbben is működnének a dolgok.
Pl. átváltasz X HUF-ot EUR-ra és azon veszel mondjuk német rv-t. Az EUR-ban keletkezett a nyereség utáni adót logikusan EUR-ban kellene megfizetni és nem HUF-ban. Tehát az adott instrumentum devizanemében keletkezett árfolyamnyereség adója is az adott devizájában lenne fizetendő.
Ha a tárgyi évben visszaváltod ismét az EUR-t HUF-ra (azaz üzletszerűen kereskedsz vele), akkor csökkenteni kell az átváltandó € összegét a részvényeken elért árf. nyereségekkel és az lenne a HUF árf.nyer.adó alapja. Viszont ha nem váltod vissza az EUR-t HUF-ra éven belül, nem lenne az elért árfolyamnyereség adóköteles.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?