Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 14:14
Előzmény: #17119  Törölt felhasználó
1702

Te bölcsebb vagy mint én belátom!!!
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 14:13
Előzmény: #17117  Monster
viszont ha állandóan tudod nézni a nagybukókat is jobban ki lehet használni...mert akkor és ott bukik.
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 14:12
Előzmény: #17114  Törölt felhasználó
A rába akkor fog igazán megindulni, amikor már az utolsó darab papirját is eladta mindenki, aki a hasonló fórumokat naponta 5x teleírja "GO RÁBA!" típusú hozzászólásokkal. Addig megy a meghúzzuk leeresztjük. Ugyanis minden ki-beszállásnál levámolják a jónépet oda is és vissza is. (Megjegyzem: ahogy kell.) El kell dönteni, hogy jó-e egy papír, és ha igen,akkor beleülni, és jónapot! (A legjobb az lenne, ha kórusban szidalmaznák a papirt, hogy mekkora kupac xar az egész.)
Monster 2008. 01. 04. 14:11
Előzmény: #17116  Törölt felhasználó
Egy másik pozitívuma a befektetői hozzáállásnak, hogy nem kell állandóan nézni az árfolyamot:)
Megtehetem, hogy csak akkor nézem, amikor emelkedik, így sosem rontja el a kedvem;)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 14:05
Ma valaki nagyon haragszik erre a rábára már megint 1815.....lelke rajta.
Nem egyszerű a várakozás , de az éves lekötött betétnél is várni kell , és azok mértéke sem igazán eget rengatő manapság!!!!!

Pedig nagyon-nagyon sok jó hír jött már!!!
És még jön is!!!
Monster 2008. 01. 04. 14:04
Ha nekem is ennyi pénzem lesz, akkor lehet, hogy majd időtöltésként én is tréderkedem egy kis részével a pénznek:)
Mondjuk 95% befektetés, 5% kereskedés megoszlásban:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 14:01
Előzmény: #17110  Monster
Monster !

Nagy az igazság abban amit leírtál......de én éppen azért adtam el jelentős bokóban , hogy kp-m legyen és ne kelljen évvégén leforrásadoznom azt a nyereséget ami nincsis , hiszen a részvények ára leesett, az önkötés díja pedig egyenlő szinte az eladással.......egy a lényeg kivánom , hogy magasan 2000 felett együtt adjuk el!!!
REndben???!!!

Én azért is ugrálok ki és be néha---a ricsinél korán ----de ha lesz egy esés akkor is be lehet oda is még szállni szvsz!!!----de a tőkém nagysága miatt egy-két % is sok pénzt jelenthet.....de amit MONSTER leírt én is arra tértem rá , vannak elvek-elgondolások-és azok mentén kereskedem......de nem kapkodok mert a kamat sem csekély...szóval egy alényeg:
RÁBA MINÉL ELŐBB SIPIRC FELFELÉ!!!!!!!!
Monster 2008. 01. 04. 13:58
Előzmény: #17111  Monster
Persze ettől függetlenül minden elismerésem annak, akinek sikerült 2800 körül eladnia:)
Én nem vagyok mindentudó, és igyekszem a stratégiámat ehhez is igazítani:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:58
Előzmény: #17110  Monster
Háát .. Az a helyzet, hogy ők sem tudnak többet mint te vagy én ... ( kivéve bennfentes infó .. nyilván )
Csak próbálják különböző mutatókón, és P/E rátákon keresztül a tőzsdét egy racionális helyszínként beállítani.. És ehhez kitalálnak különböző látszattudományokat... Hogy elemző, meg befektetési tanácsadó, meg portfóliómanager...
Ők is csak sejtenek.. ugyanúgy mnt mindenki más..
Monster 2008. 01. 04. 13:56
Előzmény: #17109  Törölt felhasználó
620829 kérdésére a válaszom pedig kapcsolódik Berner kérdésere adott válaszomhoz:
Nem ugrálok ki-be, mert nem vagyok jós. Ha tudtam volna, hogy eddig esik, eladom, és itt visszaveszem. De sokan, sokszor megszívták már azzal is, hogy eladtak egy papírt, hogy olcsóbban visszavegyék, aztán csak drágábban sikerült, mert mégsem esett akkorát, vagy hirtelen felrántották, stb. Mindeközben a brókercég zsebét tömi az ember a jutalékkal.
Nem.
Tartom magam ahhoz, amit előre elterveztem, nem ugrálok, ha a céggel lesz valami gond, akkor viszont gondolkodás nélkül kivágom.
Monster 2008. 01. 04. 13:52
Előzmény: #17107  Törölt felhasználó
Berner, azért nem, mert nálam 3000-nél volt az a határ, amikor már annyira túlértékelt, hogy berakom a stopot.
Alatta fordult, így maradt nálam, bár azt el kell ismernem, nem gondoltam volna, hogy 2000 alá lenyomják.
Amikor elkezdtem befeketői szellemben tőzsdézni, megfogadtam, hogy az előre eltervezett stratégiámat nem rúgom fel hirtelen elgondolásoktól vezérelve (miután az indulatok, érzelmek ilyenkor hatványozottan befolyásolnak), illetve TA vonalak alapján, és most is tartottam magam ehhez. Ez a hozzáállás jelen pillanatban ugyan megfosztott jelentős nyerőtől, viszont sokszor megvéd attól, hogy megváljak egy jó papírtól, csak mert éppen megijedek valamitől.
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:51
Előzmény: #17108  Törölt felhasználó
Hát igen ez igaz , én nem sokkal tözsdézem , de kicsi hján 9 számjegyű....de mert nagy , jobban is kellene tudniuk a dolgukat , hiszen ezért kapják a pénzüket.
ÉN vállakozóként ez évben is az elvárt adó négyszeresét fogom befizetni....hagyjanak engem békén....és szeretek jól aludni....de a vállalkozásom nyereségessége az tőlem függ , hiszen ehhez meg én értek....
Én sem értem Monstert miért nem adta el....majd visszavetted volna???!!!Például most majd féláron!!!
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:46
Előzmény: #17105  Törölt felhasználó
Háát .. azért ezek az én többet hoztam össze típusú kijelentések nem igazán korrektek.
Ők nem 30 millót kezelnek (nem tudom mennyivel tőzsdézel) , hanem mondjuk 3 millárdot...
Nyilván nem ugyanolyan megszabadulni 1000 Otp -től mint 100. ezer től...
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:45
Előzmény: #17104  Monster
Monster,megkérdezhetném miért nem adtad el 2800 körül ?Mint én..
Monster 2008. 01. 04. 13:44
Előzmény: #17105  Törölt felhasználó
Milyen országok részvényeit tartják a portfólióban?
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:40
Előzmény: #17104  Monster
Teljesen igazad van...együtt gondolkodunk most a rábában , én is látok benne fantáziát....
viszont az előbb nagyon nagyot nevettem...én a Rafinál vagyok......és a portfoliónál megjelent , hogy a bankok brokerei a részvényalapjukat , hogy an mozgatták......és ennek a balfasz bandának sikerült negativba tolnia....GRATULA!!!!
Én nekem többez egy kukkot sem fognak mondani az már biztos!!!!!
Én azért magasabb nyereséget hoztam össze!!!!
Monster 2008. 01. 04. 13:35
Előzmény: #17102  Törölt felhasználó
Miután megvettem a Rábát ezen az áron, fél évet 700 forint alatt töltött. Akkor sem aggódtam...:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:24
Előzmény: #17102  Törölt felhasználó
a 3száz százalék az ...+100 százalék...akart lenni!!!
Bocsi
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:23
Előzmény: #17100  Monster
Nagyon jók a beszerzési áraid , még mindig majd 100%-os a nyereség tartalma ,,,de egy olyan fejével próbálj meg másképpen látni , aki sokkal magasabban szállt be , mint a TE árad 3száz százalék.......mondjuk econál 220 felett és rábánál mondjuk 2000 felett.....úgy azért már tényleg van miért imádkozni, hogy ne essen........erre gondoltam...persze ez is csak egyik oldala a dolognak...én sem fogok ebben az évben kapkodni , lesz 3-4 nagy bukta az biztos akkor bevásárlás utána eéadás és várás a következő buktára.....
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 13:22
Előzmény: #17072  pancserlama.
köszi ,láma!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek