Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 22:11
Előzmény: #16759  Törölt felhasználó
Igen...ezért is tartom még a rábát az otp mellett egyedül a rábától várnak a konszenzus alapján eredmény--nyereség növekedést!!!!!!!

Mostmár csak a részvényárának kellene vagy 2500-ig menetelnie...remélem , hogy így lesz...mivel a dow is pici péuszban zárt nincs ok az izgalomra...remélem!!!

Szép hétvégét mindenkinek!!!
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 18:38
Előzmény: törölt hozzászólás
ezt láttátok már?
link
ferike73 2007. 12. 07. 16:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:26
Előzmény: #16751  Törölt felhasználó
620829

tudom mire gondolsz, csak a geninél nagyon sok papir van közkézen akik hosszútávra vették,,

sokat tudok akik még 600-vették és sokat aki 2500 felett és mégsem adták sem 2800 ,sem 1540 így kicsi db szám

a rábát pedig elég sokan spekizik 40-50-60ft -ért is
így csak akkor emelkedik ,ha komolyabban elkezdik venni (szvsz. januárban)
tigus7313 2007. 12. 07. 16:24
Előzmény: #16754  Törölt felhasználó
november közepén megmondták: elérik a 4 mrd-os EBIDTÁt.

Most dolgoznak, nem beszélnek:-))
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:23
Előzmény: #16754  Törölt felhasználó
komunikácioval még megmenthetö az árfolyam!

Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:21
Előzmény: #16752  Törölt felhasználó
link

egyedül a dollár az ami most nem tesz jót neki!
link

de a cég nyilatkozta már régebben hogy a szerzödésekbe ezt belekalkulálták!

viszont a rába komunikácioja mintha meghalt volna!

tigus7313 2007. 12. 07. 16:21
Előzmény: #16752  Törölt felhasználó
megerősítés már november közepén jött a cégtől
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:18
Előzmény: #16750  Törölt felhasználó
1950 a 200 naposa neki!

innen a 200 naposrol illene neki megpattania!

talán egy kis megerősítés a cégtöl nem jönne rosszul!
lásd : genesis!
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:17
Előzmény: #16750  Törölt felhasználó
Tillaup !

Csak azt akartam jelezni , hogy én sem értem , hogy a semmire ennyit lehet spekulálni.....lásd genesis?????
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:10
Előzmény: #16749  Törölt felhasználó
620829

ha Te,Mi ,ekkora mennyiségü genit eladnánk , mint a rába pakkunk az is le esne rendesen!!!

(nekem is van abból is ,így kicsit + vagyok )
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 16:02
Előzmény: #16748  Törölt felhasználó
3021. Ugye mennyire nevetséges ez. 1db,4db, 9db. Ha a legkedvezőbb jutalékot is számoljuk 200ft. 1 db.-nál most 2170ft. árfolyamon áll a kötés. Biztos megérte.
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 15:46
Előzmény: #16747  Törölt felhasználó
Nem tudja valaki, hogy ezek a zömében röhejes darabszámu eladások mikor szünnek meg?
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 15:01
Előzmény: #16746  Törölt felhasználó
Hát fiúk ez azért már a számomra is érdekes.
Ha a Genesis legközelebb megint le fog esni mondjuk Januárban, akkor amikor 1550 lesz megint én is lehet , hogy inkább azt veszek , mint még rábát......itt a Béten csak a speki hozzáállás a jó...a fundákat el kell felejteni , úgy néz ki.
Szerintem még e hónapban fel fogják a rábát is 2200 köré húzni , már az évvége felé való lét miatt is , Bux kosár megmegaz , de érdekes , hogy milyen köröket fut a Rába közel 44%-os esés után a csúcsértékhez viszonyítva......Pestiesen szólva:NEM SEMMI!!!
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 14:31
Előzmény: #16745  Törölt felhasználó
USA nyitás előtt már megint felfelé indult.
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 14:23
Előzmény: #16744  Törölt felhasználó
Valami kijött megint, hogy szakad? Ha tudtok valamit írjátok már be. Köszi.
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 14:13
Előzmény: #16743  Törölt felhasználó
úgy látom itt már tud valaki valamit!
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 13:33
Előzmény: #16742  Törölt felhasználó
Köszönöm.
Törölt felhasználó 2007. 12. 07. 13:10
Előzmény: #16739  Törölt felhasználó
feherke!

Nincs igazad nagyon jók az elemzők, csak én már régóta úgy csinálom, hogy amit mondanak annak az ellenkezője az igaz, mert véleményem szerint beszélnek össze vissza mindenféle hülyeséget. Most már számomra csak az a kérdés, hogy ezt maguktól csinálják vagy megrendelésre. Valaki 23 000db kivett egyben. Azt is tapasztaltam, hogy valakik mindig hamarabb tudnak valamit.
watson
watson 2007. 12. 07. 12:58
Előzmény: #16739  Törölt felhasználó
feherke, ez mind semmi, de még a szemednek sem hihetsz :)))
Egyes papírokért a többszörösét adják mint amit 'megér'. Ja. könnyű ezt mondani. Mit ér meg egy papír? szerintem értékelned kell eredmény alapon, és eszköz alapon és a kettő közül a nagyobb, másrészt értékelned kell kismarha alapon, hogy ebből te mennyit is fogsz látni :)
Szerintem így simán be lehet lőni felső limiteket ami felett lufi az árfolyam.
Ehhez képest amikor sok pénz van a piacokon (mint pl. most) akkor sok a lufi, amikor kevés akkor kevesebb. :)
De egy biztos, a papírok hosszútávon a fundához konvergálnak. és ezért gondolom hogy a Rábában van még potenciál.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek