Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
minden6ó 2006. 11. 08. 22:05
Előzmény: #3619  Törölt felhasználó
Szia Jp.

Nem vagyok nagyon szentimentális, de a kis szösszenetedtől fátyolos lett a tekintetem(mint az abszinth-tól ). :)))
Amúgy tényleg vicces volt amit csináltak ezzel a kis gyöngyszemmel(1000 környékén)...
Nagy meglepi lenne,ha holnap nem lenne meglepi.:)
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 20:35
Előzmény: #3618  Törölt felhasználó
Szoval Zsosz !

Szv az, hogy az ezust ermes nyuszid haza tajan jol mennek a dolgok. Ez csak megerzes, de az meg nagyon elsore megerzes.Es mi ennek az alapja. A tegnap a nyuszi ugy atment a celszallagon mint ha puskacsobol lottek volna ki, de aztan ugy behuztak neki egyet, hogy attol kodult es vissza ropult a cel ele, es ott tantorgott meg ma is. Realisabban szolva, a teganp ugy lekergettek 1000 ala a kis bufiket tobb 10ezres pakkokkal, nehogy kedvuk szottyanyjon 1000 folott tartani az arfolyamot,hogy az filmbe illo lenne. Ilyet ritkan latni azert. azonnal megjelentek a tobb 10ezres csomagok -pufferek - hogy egyenesen Dante pkla jusson eszebe mindenkienk aki egy pillantast is mer vetni arra a Rabara. Ismeritek: Aki itt belepsz, hagyj fel minden remennyel ! Korulbelul errol szolt a tegnapi kis jelenet. De mint tudjuk Beatrice hos szerelme csak bement azon az ajton, es vegul a menyorszagbol jott ki. Kell ennel szebb vegzet ? :))
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 18:46
Előzmény: #3617  Törölt felhasználó
Engedj meg még pár megjegyzést:
(természetesen a tőzsdén az a biztos, ami már megtörtént!!)

1, A gyors emelkedés nem túl jó, mert hamar visszacsap a lelkesedés, és bünteti az árfolyamot. Nem nagyon tetszett a hirtelen száguldása, de most, hogy nyugodtan stabil 850-950 között, ez nekem jobban tetszik.
2, Pánikban ne csökkenjen nagyon, dőre optimizmusban ne nőjön nagyon. A legjobb, ha szinte észrevétlenül , lassan izmosodik a levegő körülötte. Nekem ez tetszik.
3, A stop loss kísérje a papírt, de ügyesen ! Tudni kell, hogy melyik árf. -tól kezdve szakadhat. DE ! A jó fundamentum megállítja a szakadást is.
4. A hazai tőzsdén kevés szép jövő elé néző papír( cég) van, a Rábát az egyiknek tartom, noha átmenetileg kiszálltam belőle.

Végül : NE hagyd, hogy bármi eltérítsen az EREDETI koncepciódtól. Az ember első megérzései jól működnek.

Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 18:32
Előzmény: #3616  pundit
A véleményem: ne add el semmiképpen. Ebben a papírban van jövő, a cég szépen fejlődik. Hosszú távon jön be a fundamentum, rövid távon nem. A fél év is rövid távnak számít.
Én kiszálltam egy időre 980-on , mert egy másik papírban látok rövid távon nagy spekulatív mozgást. Ha ez 2-3 héten belül nem valósul meg, akkor IS visszatérek a papírba akár 1200-on is (bár ennyi később lesz...) , mert minden tényezőt nagyon pozitívnak látok.

Szóval a lényeg: egy kis kirándulást tettem spekulatíve, de még pl. 1200-on is vételre érdemesnek tartom. Nos, ne remegjen a kezed. Nézd az árfolyamot péntekenként egyszer, és nyugi.
pundit 2006. 11. 08. 16:53
Előzmény: #3615  sailor
kicsit izgulok, megmondom öszintén.

nem adtam el, kibirtam
megedzödtek a az idegeim :-)
sailor 2006. 11. 08. 16:43
Előzmény: #3614  fulopkukac
Holnap publikálják :) Jó lesz biztos !!!
fulopkukac 2006. 11. 08. 16:36
Előzmény: #3613  minden6ó
Most jelentett a Rába ma vagy levagyok maradva?????
minden6ó 2006. 11. 08. 09:13
Előzmény: #3612  Törölt felhasználó
Valszeg jó lesz a gyj. rábának, és azzal akarják áthúzni az ezres szinten...
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 09:00
Előzmény: #3611  Törölt felhasználó
Már hogy mennyi náluk a K+F-re fordított összeg!? A korábbi gyorsjelentésekből ítélve,...?
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 08:59
Előzmény: #3610  Bobojsza
Hááátt nem tudom...
Bobojsza 2006. 11. 08. 08:36
Sziasztok!

Ez jó a rábának:

link
Ha jól gondolom.
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 07:10
Előzmény: #3608  fulopkukac
Nyugodtabb napot mindenkinek, mint az előzőek voltak itt a topickban!

Foglalkozzunk mától egy kicsit a Rávál!? Holnap negyedéves jelentés, az árfolyam rég nem látott szinten van,..ez jót jelent, nem? A Trendlines-on olvastam egy elemzést ma reggel, ott elég optimistán állnak hozzá! Sőt a bekesingatlanosoknál is volt a múltkorában, ők is fölfelé várják.
Hááttt...nem tudom. Tegnap vajon miért fogták meg 1000 -nél? Nektek mi a tippetek? A várható Foti szárnyalás nem viszi magával 1000 fölé az árát? Vettem ugyanis tegnap 995-ön. Beszéljünk inkább erről s ne másról. Ha tud valaki segíteni, köszönöm. Köszönöm! :-)
fulopkukac 2006. 11. 07. 21:17
Előzmény: #3607  Törölt felhasználó
Ez minden topikban próbálkozik a szaros novotredjével ,ez egy big bráner!!!Ez a RÁBA TOPIK!!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 11. 07. 21:10
barmilyen gyorsj. lesz,bele fognak adni,aztan meredeken fel 1200ig,ne dobaljatok ki a pakkokat
Monster 2006. 11. 07. 15:18
Előzmény: #3604  Törölt felhasználó
BB, én türelmes ember vagyok, de ha így folytatod, kezdeményezni fogom, hogy kitiltsanak innen.
Ez _NEM_ a novotrade topikjaid egyike, itt senkit nem érdekel, hogy a novotrade mikor tartja a közgyűlését.

Légy szíves, tedd magad takarékra, és maradj a novo topikokban a novo reklámokkal.
Törölt felhasználó 2006. 11. 07. 15:13
Előzmény: #3604  Törölt felhasználó
bigize! a rababan ulnek a legstabilabb kezek a beten. azoknak aztan tukmalhatod a napelemjeidet 2ezer-ert! minden fideszes ilyen agressziv mint te vagy bigize?
Törölt felhasználó 2006. 11. 07. 13:27
Időpont: November 28. du. 13:00

A közgyűlés napirendje:

1. Az Alapszabály módosítása, figyelemmel a gazdasági társaságokról szóló új törvény rendelkezéseire, ezen belül a Társaság nevének megváltoztatása.
A javasolt új név: Genesis Energy Befektetési Nyrt.

2. Az Igazgatóság felhatalmazása a Társaság alaptőkéjének felemelésére az alábbi feltételek szeint:

a.) Az alaptőke-emelés módja: új részvények zártkörű forgalomba hozatala pénzbeli hozzájárulás ellenében.
A pénzbeli hozzájárulás mértéke: az alaptőke-emelést elhatározó igazgatósági döntést megelőző 6 napban a BÉT záró árainak átlagára, de max. 2800 Ft/részvény!

b.) Jegyzésre jogosultak: a részvénytársaság részvényesei, valamint az igazgatósági határozatban megnevezett azon személyek, akiket az Igazgatóság az általuk tett vételi szándéknyilatkozatra figyelemmel feljogosít a részvények átvételére vonatkozó kötelezettségvállalásra.

c.) Az alaptőke-emelés maximális öszege:
1 600 000 000 (1,6 mrd) forint,
a kibocsátandó új részvények száma:
max. 3 200 000 db egyenként 500 forint névértékű dematerializált törzsrészvény.

d.) Az Igazgatóság felhatalmazása
a közgyűlési határozat meghozatalától számított egy éves időtartamra érvényes.
Az Igazgatóság azonban jogosult a tőkeemelést max. 3 részletben végrehajtani a fentiekben leírt feltételek betartásával.

3. Az igazgatótanács megválasztása, díjazásának megállapítása.

4. Az audit bizottság megválasztása,
díjazásának megállapítása.

5. A Társaság és az Acquisition Pro Ltd. közötti megállapodás jóváhagyása.

6. Tájékoztatások:
- Genesis Solar Magyarország Kft. megalapítása
- Genesis Solar (Spanyolország) üzletrészeinek (részvényeinek) megvásárlása
- Tudományos tanácsadó testület alapítása

Határozatképtelenség esetén a közgyűlés megismétlésének időpontja:
2006. november 28. du. 14:00
A megismételt közgyűlés a megjelent részvényesek számától függetlenül határozatképes!
Törölt felhasználó 2006. 11. 07. 13:02
na most megint 1000:)
suti 2006. 11. 07. 11:06
Előzmény: #3601  watson
hülyeség vagy sem mindenki máshogy gondolja, tervezi a kiszállót.
watson
watson 2006. 11. 07. 11:02
Előzmény: #3600  suti
jajjh, ha most azt a 120edb OTP vételt Rábába nyomta volna be (majd 1mrd) :-))
Szerintem hülyeség realizálni, ha nincs kényszer, hiszen az ingatlan projekt előbb utóbb beárazódik (mint GSPark, Fotex...), és nem is akárhogy megy ez itt nálunk, eszetlenül :-))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek