Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Csak egy mondat releváns: Ebből kitűnik, hogy egy kerek évtized egy híján 30 kibocsátásból csupán 4 (!) esetben (Park, Alteo, Plotinus és Altera) mondhatjuk, hogy a jelenlegi részvényár szignifikánsan meghaladja a bevezető árat.link
De kell adót fizetned, az eladott részvények után, ahol nyereséget realizálsz. Az adómentesség innentől kezdődik a tbsz számlára átkerült részvényeid tekintetében.
Átkötés = az egyik számlán kiadod a vételi megbízást, a másikon pedig ugyanolyan számú és árfolyamú eladásit (ahonnan át akarod pakolni. Így a tőzsdén saját magaddal kötsz üzletet két számládon. Sajnos ez így megy. De legalább nem fizetsz adót!
Norbit lehet tbsz-re jegyezni, akkor talán a Plotinus mostani tőkeemelésénél sem lenne eleve kizárható ennek a lehetősége. Ha a jogszabály megengedi és ha a Plotinus mondjuk a jegyzési íven is nevesítené a tbsz választását.
Mindenki, akinek van, jobban mondva volt részvénye szept 12-én, annak számára az a logikus, hogy eladja a papírjai 10%-át, és visszajegyzi 3000 Ft-on. Szerintem ebben semmiféle csoda nincs, a meglepő inkább az, hogy nem mindenki ezt csinálja
Egy minden roosszindulatot nélkülöző kérdés: ez nem bennfentes kereskedés? Mármint arra gondolok, hogy a NAV-ot (ellentétben a befektetési alapokkal) nem teszi közzé naponta, ő viszont ennek az infónak a birtokában ad-vesz.
Azt nem tudom, hogy tudod bevarázsolni, de nincs nagy jelentősége, mert mióta Zsiday megvette valamelyik balektól a pakkját azóta üres az eladói oldal. De ha még is sikerrel jársz akkor van neked eladó kötvényem 116000/db-ért :).
Mondjuk igazad van. Bár ha nem az a cél, hogy a jelenlegi tulajok meg tudják tartani a részesedési arányukat, ha szeretnék, akkor viszont nem látom értelmét a mindne 10 után 1et jegyezhetsznek sem. Minek jegyezniük a meglevőknek?
Igen, 30% (500.000 részvény mellé jön 150.000). Az Igazgató Tanács így döntött. Szerintem csak annyi kell, hogy tudjanak vásárolni a részvényesek, de nem kell biztosítani, hogy mindet megvehessék. Mert ha mindet megvennék, hogy maradna a cégnek saját részvénye?
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)