Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Egyébként tegnap is nyilatkozta egy BÉT vezető, hogy éves átlagban 5 kibocsátást terveznek, és ez idén sikerült (ebből 2 részvénykibocsátás volt).
Azt is mondják, hogy akkor lesz ez érdekes a cégek számára, amikor a következő ciklusban csökkennek az uniós támogatások, így máshonnan kell forrást bevonniuk a cégeknek.
"A 2020-ig elérendő célok, számokban
Évente legalább 5 kibocsátást szeretne a BÉT; 50 céget szeretnének bevonni a tőzsdei Előszobába; a nagy likvid részvények számát 5-re emelnék; állami vállalatokat hoznának a parkettre; 30 cég megjelenését szeretnék a kkv-piacon; a kapitalizációt a GDP 30 százalékára emelnék (ezzel a jelenlegi 5 ezer milliárdos szinthez képest a GDP növekedését is beleszámítva 12 ezer milliárdos kapitalizációt célozzák meg)."link
Szerintem olvasd el még egyszer az írást. Az nem jelent különleges bánásmódot, ha valakikre extra elvárások vonatkoznak és közben kéri azok a kompenzációját (merthogy az elvárásokért nem kap cserébe semmit).
Zsiday a BÉT nélkül is vidáman megvan a Citadella 63 Mrd Ft vagyont kezel és köze sincs a BÉT-hez. Ha nem lépik meg az 5%-os "belépési díjat" a Citadellánál, akkor ma már lehet, hogy akkora vagyont kezelne, mint az ország legnagyobb bankjának abszolút alapja, az OTP Supra (csak azt az összes ügyintézőjük megpróbálja rásózni a szembe jövő ügyfelekre).
Ehhez képest a 6 Mrd-os kapitalizációjával a Plotinus nem jelentős.
Pont ez is a baj, a költségek irreálisan magasak (kis cégnél pláne) és nem jár érte semmi.
Jókat mosolyogtam ezen az íráson. Hogy mit köszönhett a Plotinus és Zsidai a BÉT-nek? Majdnem mindent. Különben ki és hol adott volna pénzt a cégébe? Az is vicces, amikor a szabad verseny hívei különleges bánásmódert és extra juttatásokat követel magának.😀
Ma is ment feljebb a Plotinus alap
2.012382237ről 2.035572393-ra a pénteki adatok
alapján
A holnap megjelenő még jobbnak ígérkezik,hiszen a Bloomberg szerint folytatódik a USA államkötvények hozamemelkedése.
Most minden jó irányba mozog, egyedül az orosz államkötvény long lóg ki a sorból. A jen szintén jól alakul: link
Úgyhogy állhatna sokkal magasabbra is, mint eddig.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)