Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nem értem a ki-be ugrálókat. Ez az időszak pont arról szól, hogy hirtelen és nagyot mozdulhat el bármilyen irányba. Sokszor nem könnyű nézni, de valamit valamiért.
Lerajzoltunk egy aranyos v betűt a grafikonra. Ameddig lefele húztuk a vonalat, adták. Átlendült felfele, most veszik. Pár év múlva a hetes grafikonon nem is fog látszani, tulképpen nem történt semmi.
Maveryck
Köszi az infóért!
Ma ismét megkezdtem a Plotinus részvények vásárlását!
Ahogyan gondoltam a Trump nem okoz semmiféle tőzsdei pánikot!Ez csak undorító média kampány volt.
Pozitív hónapot zárt a Citadella Alap októberben. A főbb kitettségeink a hónap végén az európai
részvényekben fennálló pozíció, az európai és amerikai kamatemelkedésből profitáló pozíció
voltak, illetve a kisebbek között említhető az USDJPY vételi opció, és az orosz állampapírok.
Várakozásaim továbbra is hasonlóak, mint korábban: arra számítok, hogy a fejlett országokban a
fogyasztók kihúzzák a gazdaságokat a bajból, és stabil növekedést, lassan növekvő inflációt,
valamint ezzel párhuzamosan valamiféle kamatnormalizációt fogunk látni. Az USA-ban jövőre 1-
2%-os, Európában enyhén pozitív alapkamatszint elérésre számítok, míg a tőzsdék közül az
európai és japán tűnik vonzónak.
Most van fent egy cikk Druckrenmillerrel a yahoofinance-on. Azt mondja, a választás éjjelén eladta az összes arany poziját, elég optimista és shortolja a kötvényeket globálisan. Szóval valszeg ő is olvassa Viktor blogját... link
Őszintén én is nagyobb emelkedést vártam, de nem tudjuk melyik időpontban nézik a számla egyenlegeket és osztják le bef.jegyre, illetve, hogy pontosan mit is shortolunk, egyáltalán megvan-e még.
Már annak is örülök, hogy a korábbi félelmemmel ellentétben nem lett pánik a tőzsdén, így megint csak bejött Viktornak.
És gyengül a forint is, mint írod.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)