Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Most épp elszállt az US 10 éves kötvény hozama! +2,31%, közben a DAX "csak" -0,67% ha így marad akkor a mai nap nem visz hanem hoz (nem is keveset)!
Valóban itt bármi lehet, ma is és a következő hetekben is.
Trump és a piacok most ismerkednek egymással...
Írtam egy blogbejegyzést a piaci reakciókról, hajnalhoz képest most már szinte nem is érződik az elnökválasztás. A brexit keményebb volt, és utána is emelkedtek a piacok.
Minél távolabbra tekintünk annál homályosabb a kép: bármi lehet. Most az esés a biztos. Januárig hatalmas pánik LEHET. Ne felejtsük el, hogy rengetegen foglalkoztak korábban azzal, hogy túl drágák már az amerikai piacok. Ez lehet most egy katalizátor. Persze csak LEHET.
Hajnalban 10.000 alatt is volt a dax most mindössze 1%-os mínuszban, ami,ha így marad nem vészes.
Viszont az US 10 éves államkötvény hozama az előbb még fél százalékos pluszban volt! (azaz a short éppen nyerőt termelt)
Óriási mozgások vannak, magam egyébként azzal egyetértek Viktorral, hogy az amerikai gazdaságnak nem biztos, hogy rossz lesz Trump, sőt!
Csak a bizonytalanság a biztos. Számomra nagyon érdekes, hogy a tőzsdék ugyanazt csinálták, mint nyáron a BREXIT előtt: nem vették komolyan, hogy ilyen scenario is lehet. A bizonytalanság pont elég ahhoz, hogy elinduljon a medve piac.
Elolvasva itt a pf-en Trump hét tervezett intézkedését, én nem az amerikai gazdaságot félteném. Inkább a kínait és a dél-amerikait. Persze ha nála is azt kell nézni amit csinál, és nem azt amiről beszél...
Az a baj, hogy csak januárban iktatják be Trump-ot, így nagyon nagy a bizonytalanság addig. Az amerikai részvények 2009 óta tartó menetelése most hatalmas zuhanásba mehet át. Az pedig mindenre hatással van. Elvileg egy igazi hedge fund hatalmasat tudna ebből is profitálni. Félek, hogy Viktor nem.
És akkor a tegnap beállt 3000-es eladó 5400-on optimista volt?
Felkeltem, elkezdtem tekerni a tv-n a műsorújságot. Megláttam egy ilyen műsort, "amerikai elnökválasztás". Hmmm mondom ránézek, hátha meglepi lesz. Hát nem semmi. Aztán bejöttem ide megnézni mik az alap kilátásai. Te vagy a leggyorsabb:)
Egy pozitív van, jön a karácsony. Gyenge dollár jó lesz a külföldi ajándék rendelésekhez.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)