Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Toppynak nez ki. Nagyon.
Lehet, hogy Mario vereseget szenved a havi 80Mrd elkoltese ellenere? VAgy tenyleg elfogytak a piacrol a nemet papirok, ahogy hirlik, es mast kell vegyen?
Ha van short Bund is, az igen jo lehet 2017 marc. utan, az ECB easing vege utan. Talan kicsivel elobb is, mondjuk 6 honappal elobb elkezdheti a piac diszkontalni.
De Bund most meg nem esik, eppenseggel a topjat formazza,
nagyjabol ilyen:
Amikor a top kesz, talan par honap mulva, van benne egy kb. 20% eses, ugy W4-ig, 1-2 ev alatt.
De Q2-ben ebbol a Shortbol meg nem lesz semmi hozam. Brexittol eppenseggel felugrott az ara.
Egyekent meg nem second-guess a kedvenc mufajom; a Plotinust okos fuk menedzselik. Akik rajuk biztak a penzuket, valoszinuleg nem jarnak rosszul; marmint a bank-kamathoz kepest.
De nem latom, hogy Q2 kiemelkedo hozam lesz a tortenetben; inkabb forditva, ha az ezt megelozo, long IEV feltetelezes jo.
De: az a gyanum, eladtak a shortot.
Mert az utolso honapban mar parallel fut az IEV-vel az Alap arfolyam-mozgas, es nem szembe megy (!), ahogy shortnal kellene Lennie.
Lehet, hogy epp a Brexit elott, a legrosszabbkor forditottak trading iranyt? Es eppenseggel az utolso napokban meglepo zuhanas lett Brexit miatt?
Nem kovetem PLOTINUS napi mozgasat. De, a legutolso ranezesnel ugy lattam, a ceg penzenek kb. fele van az Alapban.
1)Az alap legnagyobb pozicioja meg az EU Index short volt Marc. vegen. Ha meg mindig az, akkor erdemes ranezni ; mert akkor a Q2 eredmenyt leginkabb az hatarozza meg. (Ha tartottak abban a poziciot)
A Marc.30 zaras 39.11, a tegnapi 35.87 (USD), szoval ha most volna Q2 vege, akkor +8.3% lenne a hozam.
2)Az teny, hogy Brexit-et megelozo nap 40.2 volt az arfolyam. Szoval, ha lesz is, akkor is, minden eredmenyt a Brexit esesnek lehet megkoszonni. Ami nem nagyon megnyugtato, mert akkor nem alfa (tudas) van a profit mogott, hanem foleg szerencse. (Irtam mar, alfa-decay jelenseg?)
Ha Plotinus Brexit elott eladta a poziciojat, akkor siman zarhat negativ negyedevet is.
3)Azt nem tudni, hogy tartjak-e most is az IEV shortot, (ami persze proxy, es csak kozelietese annak, amit Plotinus csinal), es meddig. A honap vegeig van 4 nap, addig IEV meg visszapattanhat akar 38-39 savba is.
A deviza translacio 275->287, szoval ujabb +4% koruli arfolyam-hozam is van, Ft-ban. A Ft-leertekelesbol valo hozamot nem tekintem eredmenynek.
4)Nem tudni, hogy maradt-e a pozicio, es ha eddig igen, vajon marad-e a honap vegeig.
Eddig, ha kb. a penz fele volt EUROPA Index Short, akkor az osszhozamon (8%+4%)*50%=6%,
akkor 6% koruli eredmeny varhato.
Nem rendezte át a portfóliót mert non-event, azaz nincs érdemi, hosszú távú hatása, arra számít, hogy napokon belül visszaáll minden. Meglátjuk. A hétfő-kedd viszont mostmár biztosan nem lesz szép, bár az arany adott némi támaszt, már ha meg van még és érzékelhető a súlya portfólión belűl.
Pont a blogján írta, hogy nem tulajdonít nagy jelentőséget a Brexitnek, pont emiatt valószínűleg nem csinált semmit, hacsak azóta tegnapig meg nem gondolta magát.
Írta korábban hogy zakó után long. Először pánik, aztán mindenki átgondolja... Csak kicsit korán is vett fel pozikat(amiket dobott), de szerintem ma újranyit(ott) pár dolgot.
Ha kommentál a blogján, abból már lehet következtetni. Tekintve, hogy szeret írni, és most van miről, az is jelenthet valamit, ha a hétvégén nem ír semmit.
Hétfőn csak erős idegzetűek nézzenek rá, de sokszor van 2 nap is, hogy beárazódnak a dolgok, legkésőbb kedden tudni fogjuk, hogy milyen pozik voltak ma, nem vagyok optimista. Abban bízok, hogy talán legalább csökkentette a kitettséget.
Messze még a hétfő, de nagy BVPS változás esetén elvileg közleményt adnak ki. Mozgás van a piacokon, a kérdés persze továbbra is, hogy milyen pozíciók voltak.
Ilyen nagy mozgású napon előfordulhatnak csodák. Ha valakinek pénzre van szüksége bármihez, akár a Plotinusba is beleboríthat.
Amúgy az a dollár forint árfolyam nem tölt el jó érzéssel az alap árfolyamával kapcsolatban...
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)