Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nem követem az enefi ügyeit, de a Q3-as nyereség 80%-át leosztva a szavazó részvényekre, nagyságrendileg 100Ft/részvény osztalék jön ki nekem. Igaz hogy még nincs éves eredmény, pláne megszavazott osztalék és kifizetési időpont, de ez meg nem lenne túl sok, vagy hol tévedek?
Nagyon leegyszerűsítve, ha jól értem, egy igen viharvert cégnek kvázi adunk 300 M "kölcsönt", amiért ő a saját részvényeit adja oda "mint fedezet" és azt "garantálja, hogy 301,5 M-rt majd aug 4-én visszaveszi mindet.
Tehát 4 hónapra kimegy 300 M (a saját tőke kb 7,5%-a!) és kapunk rá 0,5% kamatot, ami évesítve legyen 1,5%.
Húha, ha ebbe kell beletenni ennyi pénzt, hogy valami eredményünk legyen akkor...
1,5%-ot szerintem egy bank is megad egyedileg 300 M Ft-ra, ami egy hangyányival kockázatmentesebb.
A származtatott alapban van a saját tőke kb 1/3-a, ahol akár napi 70 M Ft-os megy le-fel a vagyon. Nem értem. Hacsak nincs mögötte valami, amiről nem tudunk.
Hogy őszinte legyek nem igazán értem, hogy most mit is akar Zsiday. Nem kifejezetten tetszik, hogy ilyen kis BÉT papírokban relatíve nagy pénzzel manőverezgetünk. Amit pláne nem értek, hogy ez totál ellentétes a korábbi személyes kommunikációjával (ezekkel a kis részvényekkel nem foglakozik).
Nagyon remélem, hogy részletes tájékoztatást kapunk arról, hogy erre miért volt szükség.
Szeretnék továbbra is hinni ebben a cégben és Zsidayban, remélem, hogy nem következett be alapvető változás a cég működésében.
Ez a Plotinus / Enefi sztori honnan jön? Én utoljára két éve olvastam, hogy Viktor javaslatokat vitt a közgyűlésükre (amit leszavaztak); de sajnos nem vagyok képben a magyar piac aljával kapcsolatban.
erről a storyról Kassay távozása jut eszembe
akkor is zűrzavarról volt szó meg áttekintésről, kamatfizetésben pedig az OTP AEGON páros segítette ki őket....
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)