Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Van még 100 e db részvény ami most "keletkezik" így 955.623 részvény lesz, ha jól számolok.
150 000 000 / 955 623 = 156,96 Ft/részvény.
Vegyünk 10% TA-t, akkor is 140 Ft/ részvény körül vagyunk. Az ingatlan eladásával közel 5000-es BVPS adódik.
Ha lesz egy pici 30 Ft körüli emelkedés a többi tevékenység által, akkor 5-össel kezdődhet a BVPS júniusra.
Majdnem. A koltsegekre 45 millat becsultek, szoval a nyereseg 150 millio, de az osztalekelsobsegieknek jar 20% a nyerobol.
(javitson ki valaki ha tevedek)
Szoval 130 milka/828K = 144 Ft.
Ennyivel no majd a bvps, de ez mar be van arazodva a premiumba. En ettol nem varok nagy arfolyamemelkedest.
Jól számolsz, de van 200db osztalékelsőbbségi, ami nincs bevezetve szerintem. Meg 26739db szavazatelsőbbségi, ami szintén nincs benne a 828684-ben. link
Így számolva bruttó 175,31 Ft
-20% osztalék
-ki tudja milyen adók
A BÉT szerint a bevezetett mennyiség: 828684 db részvény. 400-(205+45)=150 millió.
Így egy részvényre 181 Ft jut a telek eladásból. Ha jól számolok.
"Mivel a teljes vételár még nem folyt be, ezért óvatossági
okokból az értékesítésen elért nyereség NEM szerepel az alábbi egy részvényre jutó módosított
könyvszerinti érték becslésben."
Az alapban kezelt pénz kb 40%-a a cég teljes vagyonának, így az itt elért kb 7%-os havi nyereség bvps emelő hatása 3% sincs. Jelen esetben ez kb 140 Ft, osztalék után kb 110Ft. Nem számoltam semmit, csak érzésre írtam a számokat. Összességében úgy nekem úgy tűnik, nagyjából minden be lett már tolva az alapba. ha valaki jó matekból, kiszámolhatná:)
Ingatlan eladással kapcsolatban. Valahol jó döntésnek tartom, a cég profilja ne az önkorival való harc legyen. Amit sajnálok, hogy 100Ft bvps emelkedésért cserébe kiárazódik egy ígéretes reál projekt az árfolyam prémiumból.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)