Viszonylag jól álljuk a sarat. Ha sikerül megúszni a cég saját részvény vétel mentes időszakot 1200 felett, akkor elégedett leszek. Remélem Orbán nem basz ránk valami új furmányos elvonást. (Sajnos már ennek is örülni kell.)
Pár megjegyzést közbeszúrok: A Pannergynél az Ebitda mellett amit
érdemes nézni, az a free cash flow. Az kifejezetten magas, és a hitelek
visszafizetése után még tovább fog nőni. A target price kiszámításának
menetéhez ajánlom az OTP elemzéseit, alapvetően korrektek (és ami jó
bennük, hogy minimálisan építenek feltételezésekre, pl. az új
beruházásokkal és az arra kapott támogatásokat egyelőre egyáltalán nem
vették bele a modelljükbe). Azt, a target price-ból hogyan számolható felértékelődési potenciál, azt signal2 lentebb leírta. Az energiaárak közvetlen hatása elenyésző
a Pannergyre jelen szabályozói környezetben. Közvetett hatása az
államon, mint szabályozó szerven keresztül viszont jelentős lehet, ez
lehet a fentieken túl egy egyelőre nem számszerűsíthető felértékelődési potenciál.
Pannergy eredménye ugyanakkor nagyon stabil, azaz kicsi üzleti kockázatú papír. A folyamatos srv miatt az EPS gyorsan növekszik, szeretem a papírt. Ezt is értem. De hol van benne a +33%? Nem kötekedek. Csak már egy ideje magamat győzködöm, hogy vegyem.
AW a tény eredmények alapján nagyon olcsó. Àrbevételben Telekom kategória, a kapitalizációja mégis a tizede. Ugyanakkor a legutóbbi úgymond akvizíciók erősen bizalomrombolók, mivel kapcsolt vállalkozástól vettek veszteséges cégeket, nagyon drágán. Azaz a kisbüfikre sózzák rá a veszteséges szarjaikat, jó áron. Ettől függetlenül, ha nem lesz több ilyen, akkor 200-at simán megér. Ezt mind értem.
Kérdezhetek? Pannergy és AW-ben miért gondolsz, több mint 33%-os felértékelődési potenciált. Kíváncsi vagyok a véleményedre. Azt a részt értem, hogy folyamatosan fejleszt a Pan, meg drága az energia van srv, viszont P/E rátája nem valami meggyőző. AW meg egy cashflow gyár lenne, ha nem nyomdáznának rv-ket a semmit nem érő cégekért. AW-t kifogja venni? Oké, hogy 100 forintos részvény, meg a Korányi is nagy felértékelődési potenciállal rendelkező cégnek tartja.
Igen és hát amikor már a bennfentesek megtudják, hogy a pénz okés a bővítéshez és azok jövőre valóban elindulhatnak. Én november környékén gondolom, hogy felnézünk 1500 környékére.
ja...de szeptember akar jo is lehet. Feleves jelentes + SRV visszakapcsol. Addig meg kene maradni 1200 felett. Mondjuk a szeptember vegi hatosagi ar megallapitas is erdekes lehet majd.
Van ami emelkedik, van ami nem. A Panny most, amikor a cég is kiállt a vételből miért emelkedne még augusztusban 1400-ra? Lett volna ideje eddig emelkedni, de nem így történt. Akkor pont most miért? Mert mi kicsik azt szeretnénk? Nekünk jó lenne, de semmi olyan nem történt ami azt indokolná, hogy valaki vegye. Rencsár meg egy..... na nem is mondom, hogy kicsoda. Esetleg a gáz árának emelkedése ami mellettünk szól.
Örülnék! - (Bár januárban is pont ezt az értéket írtad. Véleményem szerint viszont sajnos semmi olyan nem fog történni augusztusban ami ezt 1400-ra repítené.)
PANNERGY