Rosszkor ismerkedtetek meg :)
hátja, de azóta volt 10 000 is majdem,az 5-öd ölésről nem is beszélve. És akkor a tulajdonoscseréről nem is beszéltem. Ez nem egy bluechip (most) hogy 50 évig benne légy, de ami késik nem múlik. ha hosszú távra tervezel vegyél becsmárkot :) de ne magyart.:)
PPP
Ja, akkor egyéb megbeszélni való nem lévén a Mannvit-tal ezt is megtárgyalhatták, hogy ki mennyiért bérli az irodát :) A Mannvit meg majd további kedvezményt kap a bérbeadótól, hogy hozott egy új bérlőt.
egyébként valamit tényleg közölhetne már a cég...ez a nagy csend nem az igazi...elmondhetnák a csúszás okát tájékoztathatna a jelenlegi helyzetről...szóból ért az ember így meg mindenki csak találgat...
300-at én vettem meg, próbálom lekisérni a lecsorgást (800, 740, 730, 710) de már csak egy adagra van lóvém 680-ra álltam be vele...elviekben 3 nap és ott vagyunk...
Ámen Atyám :D :D ez már szakmai beszéd és nem összehordott rizsa és sületlenség. :D A cég sikere sokmindentől függ, de mivel az idézet a szakirányos tanáraim munkájából van ezért az attól még szentírás :D :D :D
Fejlődési lehetőségek a geotermikus energia hasznosításában, különös tekintettel a hazai adottságokra
Magyar Tudomány * 2009.09.02 * Szerző: Mádlné Szőnyi Judit, Rybach László, Lenkey László, Hámor Tamás, Zsemle Ferenc Magyarország
Az MTA Elnöki Titkársága 2008 januárjában adott felkérést egy független szakértői bizottság felállítására annak érdekében, hogy stratégiai javaslatot készítsen a geotermikus energia hazai hasznosításának elősegítésére.
»Magyarország Európán belül kiemelten jó természeti adottságokkal bír földtani, geofizikai és hidrogeológiai szempontból egyaránt. Az ország területe alatt magas a geotermikus gradiens, átlagosan 45 °C/km. Közvetlenül a felszín alatt törmelékes üledékek vagy repedezett mészkő, dolomit található, melyek jó víztárolóként működnek. A termálvíz – a hazai definíció szerint a legalább 30 °C-os víz – az ország területének több mint 70%-án rendelkezésre áll. Az átlagos hőáram 90–100 mW/m2. 500 m mélységben a hideg területek kivételével az átlaghőmérséklet 35–40 °C. A magasabb hőmérsékletet (45–70 °C) a vízáramlás fűtő hatása okozza. Nagyobb mélységben az áramlás által okozott hőmérsékleti anomália lecsökken. 1000 m mélységben az átlaghőmérséklet 55–65 °C, 2000 m mélységben pedig 110–120 °C, a melegebb területeken 130–140 °C. Tehát hazánkban adottak a természetes geotermikus rendszerek elemei: a hő, a tározó, és a közvetítő fluidum, a víz. A geotermikus energiavagyon többféle módon becsülhető. A készletbecslés megbízhatóságának növelésével és a gazdaságossági szempontok bevonásával egyre kisebb értékeket kapunk. A földtani vagyonból, amely 102180 EJ kiindulva, az ipari vagyon már három nagyságrenddel kisebb, 343 EJ, míg a hőáramból számított utánpótlódó hővagyon 264 PJ. A jelenleg évente felhasznált geotermikus energia ~3,6 PJ (2006), még a legkisebb utánpótlódó hővagyonnak is csak alig több mint 1 %-át teszi ki.«
Én is így vagyok vele, csak kihoznak valamit az árfolyamból, tulajdonképpen nekik is nekünk is az árfolyam emelkedés az érdekünk. :)
Azért én jobban örülnék ha a fundamentális dolgok súlya nagyobb lenne, mint a spekizésé.
PANNERGY