Ha csak kettővel dolgoznak már azzal is elég komoly növekedést tudnak elérni, csak ne legyenek később ilyen nagy szünetek két fúrás közt.. ennek meg a bürokrácia a fő oka ! -de remélem az is változni fog.
Az a helyzet, h. reálisan közép távon évi 1 erőműnél (most, h. +villamos van-e hozzá ez tovább színezné a kérdést, maradjunk csak a hőnél) többet nem lehet összehozni, és ez legkevésbé pénz kérdés (nem mintha most tele lenne szabad cash-el a cég), elsősorban műszaki kapacitás és kockázat kérdése, valamint deklarálták, h. az EU-s forrásokat is igénybe akarják venni, továbbá az engedélyeztetési eljárások lefolytatása, stb. mind időigényes.
De ne is szálljunk el, ha csak évi 1-et csinálnak, az már nagyon erős növekedési ütem.
8 összesen, csak kérdés, hogy mennyi tud adott pillanatban szerződni. Egy kétezer méteres fúrást 1 hónap alatt is simán le lehet mélyíteni, ha épp úgy jön össze minden. Lesz itt még meglepetés!
Afféle laikus gondolkodóként eltöprengtem az utóbbi napokban - és ez független a részvényárfolyamtól -, hogy tényleg, miért nem jutott eddig eszébe senkinek, hogy azokat a qurva földgázüzemű kazánokat mind ki kell hajintani és - kis túlzással - melegvízzel lehet fűteni a legtöbb magyar várost.
Mo-on ahol lefúrnak, ott melegvizet találnak. Itt Kecskemét környékén pl. annyi van, hogy lassan minden sarkon welness szállodát nyitnak.
A feltörő melegvíz pedig az üzemeltetési költségeken kívül lényegében nem kerül semmibe, így a folyamatos gázár-emelés vitákat a jövőben ki lehetne küszöbölni és a politikusainknak is más játékszer után kellene nézni.
Vagy tényleg naggyon naív vagyok??
PANNERGY