Miért értetlenkedsz? Azt idéztem, hogy a lélegeztetőgép-biznisz a cégnek nullszaldós volt, azt közölték a részvényesek irányába, hogy nem is volt cél a profit. Erre kiderül, hogy Martonicz Dániel ott1 fb tag 6.5 mrd-s szerződést csíp meg, üzembehelyezésre. Májer lenyilatkozza, hogy ő erről nem tudott, majd gyorsan kivágja az fb-ből. Azt feltételezem, hogy ez a 6.5 mrd volt a profithányad a lélegeztetőgépeken, ami így az ott1-be be sem került. Azaz az ott1 lebonyolítja a boltot, de a profithányad meg sem érkezik a cégbe. Nyilván ez csak egy "szerintem" bizonyítani nem lehet, de az egybeesés döbbenetes. Mit várunk ezektől???
Egyéb ráfordítás és veszteség szedi ki a hullámot a hajamból. Kormánygépen behozott gépek és maszkok vannak csak szinte a tavalyi megnövekedett költségekben. Egyéb szerződésekből max a 19-es költségek mértéke lehet. Szóval 1,1 miliárd plusz költség keletkezett a bomba üzleten. Egy ilyen beszámolót én sem írnék alá a kv helyében. Ott szalad a nyereségünk.
Mielött feloldják a felfüggesztést, én mint tulajdonos szivesen vennék (megkövetelnék) egy helyzetjelentést. A futo projektek aktuális helyzetéről, jövőbeli célokról projektenként, kilátásokrol, uj projektekről, stb.
Nekem is ez a benyomásom.Tényleg mindenre válaszolnak,nem sunnyognak.A KEG-nél ment a sok felszólítás,és a fülük bottyát sem mozdították.Lehet,hogy jót tett ez a kis rápirítás,most oda fognak figyelni.nekünk viszont okoztak néhány álmatlan éjszakát.Ez az év szerintem jó lesz.A CNC gépnek is el kell készülnie,és lesznek szerintem hadi ipari megrendelések is.Valamint a gazdaság is felfutó ágban lesz. Viszont oda kellene figyelnünk Mayerra.
Nagy para nincs. Az meg pozitív h úgy néz ki h kommunikálnak. Picit megnyugodtam. Amúgy 30-50 millával 100-ra és 200-ra is tehetik az első napokban szvsz
Egyetértek, az egyetlen para az, hogy a jelentés alapján a cég a futó többi projektjében nem nagyon csinált semmit! Üldögéltek a babérjaikon, fejlődésnek/fejlesztésnek túl sok nyoma nincsen. Nagyjából stagnáltak 2020-ban a lélegeztetőgépeiken. :-)
Növekvő értékcsökkenés és egyéb ráfordítások, ott van eltüntetve... Hogyan növekedhet az értékcsökkenés, ha tegyük fel a szervergépek ára meg drasztikusan növekedett az elmúlt 1 évben?? Miért fejlesztik, ha az ígért 2-3 év alatt (már a befektetett összeget is vissza kellett volna hoznia) semmit nem tett hozzá a mérlegfőösszeg javulásához?? Utolsó kérdés: miért maradnak a cég élén ezek az emberek??
"Mivel korábban írták, hog a lélegeztetőgép-biznisz nem profitra irányult, vsz nagyjából rendben vannak a dolgok." . Akkor hogyan kell értelmezni azt a hírt, hogy Martonicz Dániel volt ott1 fb tag cége 6.5 mrd-ért nyert el lélegeztetőgépek üzembehelyezésére szerződést? Mikor a dolog kibukott, Májer azt mondta, hogy ő erről sajnos nem tudott. Szerintem meg ez az üzembehelyezési munka volt a profittartalom, csak velünk, balfaszokkal nem osztják meg a profitot. . (De lehet még ragozni a lélegeztetőgép-biznisz bejelentése előtti közleményeket és árfolyammozgásokat. Meg van itt még olyan is, amivel szerintem még elő sem jött senki, szerintem önmagában azonnali felfüggesztést ér amíg le nem tisztázzák.)
Igen azon a soron. Szinte biztos. Szamomra negativ meglepetes nincs, pozitivban remenykedtem. Annak orulok, h a ceg es vezetoi nem tuntek el. A merlegfoosszeg megvan. Hat ez van. Remelem az uj konyvvizsgalo hitelesiti, a kozgyules elfogadja es mielobb nyitunk. DE, a tajekoztatasi gyakorlatuknak valtoznia, javulnia kell. A bizalom ezt megkoveteli.
OTTone