Topiknyitó: Marika113 2023. 09. 28. 19:24

OTP Szakmai topic  

Várunk minden szakmai tőzsdést.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Corleone8711
Corleone8711 2024. 10. 26. 18:23
Akkor a "paritást" levezetve bővebben: ha 1 milcsi nyerőd van a certi eladáskor, ha okoskodni akarsz, hogy rv eladás megy párhuzamosan, akkor azt az 1 milcsi rv nyerőt ki kell számolnod sima rv darabszámra vetítve, azzal kezdessz hogy az certi áttéttel felszorzod a certi eladás forint összegét, úgy kerül parításba a szimpla részvény eladással, ezen olyan túl sokat gondolkozni sem kell, így az 1-1 milcsi áll egymással szemben, amiből 1 osztással meg is van az rv darabszám ami kellett ahhoz hogy ne pilótajáték legyen amikor megvetted a certidet. Ezzel befejeztem, egy darabig nem avatkozok közbe, reagálás nélkül olvasom a baromságokat tovább a gagyiban.
einstein 2024. 10. 26. 14:30
Előzmény: #1976  stacstac
Egyébként visszatérve az eredeti témához :) 
...ez nagyon jó :) 
Lárttunk TA alapon egy tankönyvi fordulót, az illendően letudott korrekció után. Csak mindenki mást lát bele, de hogy miért? Gőzöm sincs.Tán okosabbak akarnak lennia többségnél? Tán evvel kitűnni? --- tőzsde psziho. Hasznot nem hoz sőt rombol, hónapok, évek hosszú során át megkeseríti az embert. Van pár nick aki ezt igazolja. Plusz a lelkifrusztláltság. Nagyon ártó dolog. Pedig csak 1 valami van amit látni kell/kéne : a TREND. Az pedig nagybetűs LONG. Tök mindegy ki miként játsza meg, ha van fefezet és idegi kitartás ideig óráig lehet a pozi minuszban, ha trend irányú, de a végén profitot termel. Ha jön a kapzsiság és a kihaénnem magatartás, vele együtt jön a búcsú is. Lehet itt polgárpukkasztóan jövendőt mondani és a világvégét várni, csak a bekövetkezési valószínüsége olyan csekély, hogy pozíciót tervezni rá dőreség.
A magam részéről mindenkinek tisztánlátást és sok profitot kívánok.
....ha fordul a trend, fordulunk mi is jeligére
einstein 2024. 10. 26. 14:12
Előzmény: #1973  Corleone8711
Véleményem szerint most nincs igazad. Nagyon sokszor precízen látod a dolgokat, és levadászod az ostobaságot, ami nagy érték azok számára akik valóban tanulni és fejlődni akarnak, de ebben az esetben, véleményem szerint, ami javarészt megfigyelésen alapul stacstac-nak van igaza. Ha az árjegyzővel üzletelsz, amögött fedezet van, ha mással, az kvázi senkit nem érdekel. És bizony kiütéskor shortnál, megjelenik a könyvben ( he nem is azonnal) a mennyiség eladói oldalon, longnál pedig vica versa. 
stacstac 2024. 10. 26. 14:08
egyébként visszatérve a topik eredeti témájához - most akkor pattantunk a 2,5 hónapja elindult emelkedő csati aljáról és mehetünk 19700-19800 körülre felfelé

jó spekit Mindenkinek
stacstac 2024. 10. 26. 13:52
Előzmény: #1974  stacstac
nem kell semmilyen mateknak stimmelnie, csak ennek: egy részvény = egy certi
stacstac 2024. 10. 26. 13:46
Előzmény: #1973  Corleone8711
ha árjegyzőnek adod el a részvény certit, csak akkor jön utána prompt eladás - és pont annyi darabszámú prompt eladás jön, mint amennyi certit eladtál az árjegyzőnek - egyszerű, mint az egyszeregy

jó spekit Neked
Corleone8711
Corleone8711 2024. 10. 26. 12:24
Mindig elfelejtem, de legközelebb amikor eladom a TL87-et, az 8. bolondok órája lesz, a matek aminek stimmelni kellene: (Certi darabszám x eladási árfolyam) felszorozva a tőkeáttéttel = balanceban kellene lenni az eladás időpontját követő certi szorzat osztva aktuális részvényárfolyammal ami adja a részvény darabszámot aminek szerepelni kellene a kötéslistában, nem fog.
Ender
Ender 2024. 10. 26. 01:05
Előzmény: #1970  Corleone8711
A certi mögött kell legyen biztosítek/fedezés. Persze mivel a certik egy része a vevők közt vándorol direktbe így nem minden certi tranzakció direktbe azonnal részvénytranzakció. De ez pl. tuti nem véletlen: https://ibb.co/cb116Qg
stacstac 2024. 10. 25. 20:11
Előzmény: #1970  Corleone8711
nézd meg a mai kötéslistában az EBOTPTL97 kötések utáni OTP prompt ügyleteket, és máris tudsz majd a saját szemednek hinni

ha certit tartasz, akkor osztalék leesése napon korrigálják a certi kötési és korlát árát, így ugyanúgy jársz a certivel, mintha részvényed lenne, tehát a kötési ár korrekciójával "megkapod az osztalékot" az árjegyzőtől, így azt nem az árjegyző zsebeli be, hanem Te, mint a certi tulajdonosa

jó spekit Neked 
Corleone8711
Corleone8711 2024. 10. 25. 17:10
Ez a mögöttes fedezet pakk adás/vétel olyan mint a Tetétleni fantom, én már nevetek rajta, igaz előbb bosszus voltam idézetek: "én nem láttam, meg nem is hittem el se", "de aki látta, nem mondja, hogy nem látta". Én még képkivágással bemásolt OTP kötéslistát összevetve a certiével nem láttam, így nem is hiszem el se, de ugyanúgy nem láttam még a felsorolásban a bázisár, vétel/eladás spread aranybánya mellett a fedezet pakk után felvett osztalékot sem, ha teszem föl 5,000-res átlagról van a fedezet pakk azon június elején 20% hozam lesz majd. Pihenőt tartok, de már bosszantott, hogy mint a Bermuda háromszöges story uborka szezonban, ez a certi rétestészta ma is előkerült.
stacstac 2024. 10. 25. 16:37
Előzmény: #1967  Corleone8711
kedves Corleone8711!

nem vitatkozni szeretnék Veled, mert tisztellek és sokszor jók a meglátásaid - de az ERSTE minden vele kötött certi ügylet után a mögöttes részvényből is megköti ugyanazt a darabszámú ügyletet - nézd meg a kötéslistákat és rögtön látni fogod

jó spekit Neked
Peterbond 2024. 10. 25. 16:27
Előzmény: #1967  Corleone8711
Üdvözlet az anonim emberkének a tompa késtől. Köszönjük hogy elmagyaráztad az erste működését indoklással és nem csak nagyképűen elmondtad hogy mindenki hülye mert ezt nem tudja hogy nem úgy van ahogy ő mondja. Igyekszek majd tanulni és felnőni én is ebbe a magasságokba.
Fibonacchi
Fibonacchi 2024. 10. 17. 18:05
Előzmény: #1960  Fibonacchi
60 pötty hiányzott a franc essen beléjük! :))

Topik gazda

Marika113
Marika113
3 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek