"A P/E és egyéb céges adatok a gyűjtögető vedd meg és tartsad befektetőknek van. Egy shortos eleve nem befektető ő kereskedő spekuláns. " Itt árnyalja a képet, hogy sokan egy rövidtávú spekulatív eszközzel fektetnek be hosszú távra. Buy and hold ko-ig stratégia. :)
"Szerintem két válasz lehetséges: Vagy pocsék rossz érzéke van a tőzsdéhez, vagy ő már tud valamit, amit te nem." A két lehetségesből a harmadikra tippelek: Nem daytrader az illető és ebből kifolyólag magasról tesz rá, hogy hol száll be. Ha nem szakad be, akkor jó vétel a 18k, ha meg beszakad, akkor majd vásárol ott is. :)
Én nem vagyok ideges, de látom sokakat még a gondolata is zavar, hogy jön egy korrekció. Minden OTP-hez közel álló veszi, mert jó eredményt fog várhatóan hozni, befektetőként gondolkoznak, hosszabb távon szemlélik a lehetőségeket. Én csak olyan hozzászólást olvastam, ahol korrekciót várnak, trendfordulót nem, még Pakk is csak korrekciót mond, nem tudom ki mond trendfordulót.
Én nem hergelek senkit, ha felidegesítetted magad rajta az a te bajod. . Komolyra fordítva a szót: Ránéztem az Investingen a hónapos chartra és finoman szólva sem azonos a helyzet. 2008. júniusában egy mocskos nagy korrekcióban volt az Oti, ami akkor már egy éve tartott. Az általad említett három úr okkal feltételezhette, hogy a korrekció végén vannak, tehát jó ötlet venni. Nyilván a pár hónappal későbbi válságot nem látták előre. . Most viszont minden shortos azt nyomja, hogy a háború utáni emelkedő szakasz végén vagyunk és itt a trendforduló. (Lásd: bearish engulfing a hónapos charton) Vajon miért vásárolna egy vezető tisztviselő egy kifulladó long trend tetején? . Szerintem két válasz lehetséges: Vagy pocsék rossz érzéke van a tőzsdéhez, vagy ő már tud valamit, amit te nem.
Amiért 2008 júniusában Wolf László, Vörös József vagy dr. Gresa István, mielőtt leszakadt volna: https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/080606Wolf_078.pdf https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/080612Voros_081.pdf https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/060616Gresa_083.pdf Komolyabbra fordítva a szót: Az eladási oldallal szemben mindig van vételi oldal is. Ahogy itt a fórumon is látható, különböző emberek máshogy értékelik a piacot, az árfolyamot és más időtávban is gondolkoznak és más irányba is. Nem tudom miért hergelitek itt egymást napi szinten a 20K célárral év végiéig, vagy a 15k-val októberben. Majd kiderül, a téteket mindenki megtette. Aki hosszútávra tervez, annak elég havonta ránézni a az árfolyamra, nem kell óránként. Aki napi szinten kereskedik, az pedig októberig akár harmincszor is irányt és véleményt vált.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240909/soha-nem-latott-hiany-a-koltsegvetesben-a-miniszterium-erdekes-felmondatot-ejtett-el-708559 Mindez azt jelzi, hogy az augusztus havi hiány mértéke a minisztériumot is váratlanul érte. Az egy hónappal ezelőtti magabiztos állítás (teljesül a 4,5%-ra emelt hiánycél) után láthatóan bizonytalanabb a fiskális politikáért felelős minisztérium az idei büdzséfolyamatokat illetően és mindezt úgy is lehet értelmezni, hogy a PM hónapról hónapra értékeli a költségvetés helyzetét. Kérdés, hogy a maradék néhány hónapban milyen lehetőségei és mozgástere lesz a kormánynak a költségvetési egyenleg javítására, amennyiben valóban szükségessé válik (a korábbi évek tapasztalatai fényében nem lennénk meglepve, ha a kormány ezúttal is a különadók emelését, extraprofitadók emlegetését venné elő egyre gyakrabban a következő hetekben).
Van egy igen jelentős ország kockázat - ami jó ideje mocsárban tartja a magyar tőzsdét, és az OTP-t is... Találgatják a nemzetközi befektetők, hogy most épp hány 10 milliárddal fogja orbán levenni csányi papát. Egyre többen gondolják úgy, hogy másik régiós bankrészvényt tartanak inkább. Trend lett az OTP-ben és a Ricsiben is a külföldi tulajok lassú lemorzsolódása. Nincs benne semmi különös. Ezért nem reagál pl. idegesen az OTP nagyobb nemzetközi mozgásokra sem, mert szép lassan csökken benne a remegős kéz. De ha még többet jutnak oda, hogy nem szeretnék futni ezt az ország kockázatot, akkor eshet azért keményebben is. Srv nélkül 10%-kal lejjebb lenne.Mélybe tiport PE ide, vagy oda...
Mikor a tl95 kiütötték akkor is volt srv es megis ko lett.hmm. Arra spekulalni hogy a srv megmenti ezek alapjan lutri szvsz de ha azt nezzük aki benme üll honapok óta nem nagy nyeressegel van benne ha mozgattak volna benne a tőkét jobban hozott volna szvsz ha 18k ala megy akkor aki benne üll es aki a tl90 ben is szinte - ban lesznek föleg ha ahogy irod október vege lessz az alja kb
Ez jó gondolat volt megjegyzem, Livermore mondását! Ha az OTP 13000- ig esne szerintem akkor jönne csak meg a shortosok étvágya! Ez így volt minden nagyobb esésnél. Hulló kések alatt kit érdekel a P/E? De mondjuk egy shortolót általában is szerintem hidegen hagy. A short mint a neve is mutatja rövid idejű pozíció. A P/E és egyéb céges adatok a gyűjtögető vedd meg és tartsad befektetőknek van. Egy shortos eleve nem befektető ő kereskedő spekuláns. Mellesleg a tőzsdei közösségnek fontos és szerves része lett.
-Jó napot!-Erste:-A következő napokban is a rövidtávú mozgóátlagok körül oldalazhat az OTP árfolyama. Támasz a szeptemberi lokális mélypontnál található 18.050 forintnál, míg ellenállás némileg távolabb, 18.575 forintnál látható.Támasz és ellenállás szintek
OTP részvényesek ide!