Azt azért nem nehéz elhinni hogy Sándor nem jelent be olyat ami nem lesz meg.... Nem igazán beszél a levegőbe. Szóval hamarosan jönnek majd a pletytkák is melyik bank.
Kedves Pakk és Dani, Minden tiszteletem a tiétek, de tényleg, szeretem az írásaitokat olvasni, sokszor el is gondolkodtatnak. De mint a kgyt látjátok, ezért nem szabad hosszútávú következtetést levonni simán ta alapján. Ta látta ezt jönni? Nem, funda látta jönni? Igen, tőkét halmozott fel a bank, bejelentés is volt, szóval voltak jelek. Valahogy a kettő dolog kombinációját kéne venni. Ahogy maci csinálja, ért a TA hoz, de figyelembeveszi a manipulációkat, a híreket, a fundát. Szóval egy mix az egész . Tehát kijön valami fundával meg kell kérdezni értelmes e ? kijön TA val értelmes e ? De csak mondom, 2008 ban amikor látszólag minden oké volt, aztán beszakadt a világgazdaság mi volt rajta TA ban? Fundában lehettek jelek annak aki értett hozzá, de TA nem hiszme hogy mutatott bármit. Mindenféle megközelítés jó lehet, de egy oldalról nézni talán kevés. Warren Buffet az értékalapú befektetés híve. Elég jó az öreg profit rátája hogy úgy mondjam.
Egy csomónak meg még most sem. Én 17700-nál leszek nullán, ami hétfőn már 17735 körül lesz. Remélem felmegy odáig és megszabadulok tőle. Erről a nagy bankvásárlásról semmi konkrét hír nincs. Eddig ez csak mézesmadzag, lehet össze sem jön.
Az kicsi. Olvasom a tavalyi részleteket. 100 milliárdos tétel. Az közel se gigaakvizíció otp nél. A Nova KBM egy milliárd EUR volt. Szóval ennél nagyobb kell. Az egy magyar operáció méretű felvásárlás kb. Potenciális 100-200 mrd éves profit jöhet csak az új bankból ha logikusan gondolkozunk egy ekkora bankból mennyi pénz jöhet. Szóval nem organikusan ugyan de ismét nőni fog a profit ha sikerül nyélbeütni az üzletet.
Megfelelő távolságból nézve az OTP mozgását nem tekinthető egetverő meglepetésnek az akvirálásra törekvés. A román bank vételára csiklandozza a bank zsebét... Cash + bizonyított akvirálási knowhow + fékezett habzású osztalék = AKVIZICIÓ ... Persze, vasárnap könnyű bemondani az ötöst... Úgy van az OTP a akviziciókkal, mint én Jennyfer Lopezzel: én tuti akarom, ő pedig vagy igen, vagy nem... Tehát az esélyem 75%... :) Az OTP is akvirálni akar, az nem kérdés. A kérdés az, hogy talál e bankot, vagy sem...
Így már érthető.....és erről már Februárban az osztimeghatározásnál tudhattak/dönthettek róla...+ebbe beleillenek a kötvénykibocsátások is.... kb. 1,2-1,3 000 mrd huf + kötvénykibocsátások.... tehát valahol 1,600-2000 mrd körüli méretűt tud harapni az oti....és mivel üzleti tárgyalás...nem is mindig publikus...csak a végén....
OTP részvényesek ide!