Es mi lessz ha megsem lessz csak ugy vege a haborúnak? Nem tudom elkepzelni hogy csak ugy vege legyen egyik naprol a masikra.Ha az ukranok megis adnak a területböl felesleges volt ket evig ez a haboru ha nem adnak es ugy lenne vege amit nem hiszek Putyin sem hiszem hogy csak ugy azt mondana ok vege . Valami ara lessz es itt mar mindenki csak vesztes lehet de akkor sem tudom elkepzelni hogy most csak igy ennyi idő utan egyik naprol a masikra vege hmm
A szankciók sokáig velünk maradnak, még ha le is zárják pár hónapon belül a háborút. Az újjáépítés meg nem a magyar cégeknek, főleg nem az OTP-nek fog profitot hozni. Ezzel nem nagyon lehet indokolni ezt a nagy forgalmú emelkedést. Ezt nem árazza még a piac. Inkább osztom azt a véleményt, hogy csökkent a bizonytalanság és keresi a helyét a pénz.
A tat meghagyom masnak , en csak kapurgalom ….. viszont funda alapon egyelore nem vartam ezt . Nyilvan ennel is tobbet er a bank , de mi indokolja a hirtelen arazas valtast , mert ha a ket hettel ezelotti arazast nezem 20 fole kellett volna mennie kicsivel decemberre . Erre 21 et megcsinaltuk november kozepen . Ez itt a dilemmam . Az altalad emlitett 18 as szontben nem hiszek . En most abban hiszek hogy par szaz visszanezes utan tamadunk de nagyon miki rallival . Usa csunya pirosban zart szoval minden esely megvan . Utana pont idoben leszunk miki rallis megugrasra ami 21 fole visz majd . Q1 re vartam volna 22t igy most inkabb 23 ….. ( vagy bezuzzak az egeszet es 21 lesz q1 re …. Ha jon egy jatekos kedvu nagy balna meglehet sajnos)
Így viselkedik az árfolyam amikor hosszú idő után az RSI fölé szalad a 70-es szintnek és először csúcsot fog. https://invst.ly/17c3uy Lehet vizslatni mindenféle tf-en, de szinte szabály, hogy miután az RSI csúcsot fog és fordul (ez még nem jelent meg, de hamarosan látszódnia kell), az árfolyamban jön némi korrekció, visszajövetel, oldalazás, de néhány gyertya (1-10 , jelen esetben nap) után mindig új árfolyam csúcs következik. Ez a kis megálló nem szokott mély lenni, az emelkedés 14 max 23%-a. Talán a 20 7-800 forintos tartományban lesz az alj. Ha nem is a 22k-t, de bőven 21 500 fölötti árat elvileg kellene látni még december első felében.
Macus, szívem szerint azt írnám, hogy mióta vissza akarsz szállni, azóta minden hozzászólásban esést vársz :), de azért én is azt hiszem, hogy az idén még egy 1500-as lejtő, vagy egy 500-as sávozás benne van, mert nagyon túlvett.
Még egy érdekesség, abban a témában, hogy az árfolyamot a "háború befejezése" viszi fel (az OTP orosz kitettségének kockázat csökkenése miatt): . Itt egy összehasonlítás a Rafival, aminek SOKKAL nagyobb az orosz kitettsége: . https://www.tradingview.com/x/A0d5aE1T/ . Az is megugrott szépen, de az már visszaadta a növekedésének a felét.
Egyetertek , hirtelen huzzak meg otpt az otp maga is tobbet vasarol viszont amint vege ennek a hirtelen vasarlasnak olyankor minimum oldalazas realizalas indul esetleg beeses . De semmikepp nem varnam 19500 ala , de 20 ala se nagyon . 20500 tol mar lehet venni savosan . Aki azt hiszi hogy korrekcio nelkul mindig csak fel az azert teved .
Nekem nagyon hasonlít a tavaly mintához: https://www.tradingview.com/x/5KjxbFb3/ Most talán már ott vagyunk ahol egy kicsit kiengedett a tempó és a mozgóátlagok utolérték az árfolyamot, majd jött egy újabb lökés és aztán már egy szinttel magasabban is maradt az árfolyam, nem történt jelentős korrekció a kiindulási szintekre. Óriási forgalom van, ez nem a Trump ralli, ami a hét elején már bőven lecsengett az USA-ban (most már a korrekciója zajlik, tegnap minden réssel nyitott minden lefelé, ahogy az örömben 3 napig réssel felfelé). Ha pedig ez nem a Trump ralli, a vevői nyomás pedig mégis ilyen magas, akkor itt vagy valami óriás spekuláció zajlik, vagy pedig most a fundamentumok alapján az árfolyam helyreállítása történik a nemzetközi környezet változásának támogatása mellett (melyek jellemzően hitbeli kérdések egyébként, lásd: véget érhet a háború és beköszönt a boldogság kora). Illetve mernék rá fogadni, hogy belátható időn belül fog jönni olyan információ, aminek a tükrében világossá válik a jelenlegi extrém emelkedés. Az agresszív vásárlásból és a fontos szintek megingás mentes megtartásából én arra következtetek, hogy az alacsonyabb szinten begyűjtött részvények értékét meg akarják tartani. A két legnagyobb forgalmú nap még 20k alatt volt, 20200 alatti napokon pedig az össz forgalom cca 3,2m darab volt. A 20200-as kitörés felett, 2,5m darab, az árfolyam pedig lényegében ellenállás nélkül repült két óra alatt 20500-ról 21000 fölé és ott is maradt 21k-n. Ez utóbbi kitörésben a forgalom a két óra alatt 320 ezer darab volt, ami a teljes forgalomhoz képest nevetséges, mégis 500-al került feljebb az árfolyam. Ezután már ennél is kisebb forgalmak voltak órás bontásban (a legnagyobb is 117 ezer volt), amivel sikerült fogni a 21 ezres szintet. Vagyis ha a vásárló meg akarja tartani a 20200 alatt gyűjtött részvényeinek az értékét akkor csak meg kell tartania a jelenlegi árszintet. A fentiekből én arra következtetek, hogy nem lesz leöntés nemhogy 20k alá, de még 20500 alá se nagyon. Ha mindezt összevetem a tavalyi mintával, akkor most jöhet egy kisebb oldalazás, leszúrogatás a technikai kép javítására, ahogy eddig is történt: https://www.tradingview.com/x/gR1nFOBV/ Kis pihi és bázisépítés után pedig mehet a 22k és környéke, az új realitás pedig a 21 - 23k közötti sáv lesz. Szerintem.
És buksz is rajta ha beszállsz. Én ugyanazt a taktikát követem mint kis barátunk. Az egész BÉT különösen az oti abszolút speka. 0.5mrd dollárral oda teszik ahová akarják. Az ilyen monoton felhúzásnak az a lényege, hogy majd lefelé is jó sok pénzt keressen az illető (alap).
Az OTP-t szeretik túlhúzni. Mindig is ilyen volt, de nem hinném, hogy ne lenne korrekció és egyből elérnénk a 22k-t. Ami meglep, hogy az idei eddigi óvatos emelkedés most úgy tűnik megváltozott. Egy korrekció után ennek fényében szívesen visszaszállnék hosszabb távra is...ideális korrekciós célár továbbra is 19,500-20,000 közé várható.
Két hete még a 20000 is csak év végi vágynak tűnt. Nagy lendületet adott, hogy 20000 felett 10Ft lett az árlépésköz. Csupán 4,8% emelkedés kell a 22000 eléréséhez.
Azert aki mar a 22 kt latja a szemei elott jovohetre kicsit nyugodjon meg , 82 a napos rsi , innen mar nem nagyon tudunk emelkedni ha nincs pihi . Ami az oldalazastol kezdve esesig barmi lehet . Szerintem esni nem fog de a par szazas csorgas az siman benne van . En ezt megjatszom egy mini shorttal , lehet hetfon veszek még hozza . Illetve 20500 nal izombol veszem ….de attol fugg milyen gyorsan esunk mindenesetre az is biztos leszunk 21 folott meg iden
OTP részvényesek ide!