Most jutottam vegre egy kis idohoz, gondoltam benezek a forumra elolvasni mi volt tegnap este ota, de inkabb majd este...ugytunik mindenki szofosast kapott..,remelem sok erdekeset irtatok...!
Szórakozzál kicsit,de vigyázz osztalék rallyt tudja pirosban is vinni.Ne hagyd cserbe mollyt,mert nagyot szólhat:o
Törölt felhasználó2015. 12. 22. 12:18
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ez jo volt:D
Oda essen. Pánik az egyik legjobb dolog a tőzsdén. Akkor van jo beszallasi lehetoseg. Ha emelkedik adni kell.
foglalkoztat ez a hogyan tovabb...
A legjobb lenne ha hatalmas erővel szakadnank...jo kis 3-4k tartomány. Most ha innen felreppen 7k ra...ki tudja mikor mászik le. 7k felett megaztan végképp nem kereskednek otival.
Kellő tőkém sincs hozza...
Az ev vegi kulso allamadossag allomany miatt lehet rovidtavu celja az eros HUF, ezert gondolom, hogy ev vegeig visszaerosodhet a forint, ami egy erosodo DAX-szal 6000 fole viheti az OTP-t. Ti ilyent nem vartok?
Szerintetek nem fordul es indul el a DAX-szal egyutt felfele meg ebben az evben akar 6100 fole. Az eros HUF is erdeke a kormanynak is, lehet, mind egyszerre fog fordulni?
Azért 2008-ban, amikor az OTP 2000Ft alá bukott, izgultam, nehogy valaki felvásárolja és kivezesse a tőzsdéről az ezzel együtt járó kiszorítási (részvényeladási kényszer) eljárás miatt.Ugyanis korábban jó sok milliót buktam pl. ZALAKERÁMIA, GRABOPLAST kivezetésen....
Hát én is többnyire hosszútávú befektető lettem kb. 25 évnyi tőzsdézés után.
A tőkémet ugyan megviselték a válságok, FIDESZ dumák és tettek, stb., de nem kapkodtam, nem nagyon mertem shortolni, mert a fontos infók nem álltak időben rendelkezésre, mert "TÁVOL VOLTAM A TŰZTŐL".
Lenyugodtam, évi pár millát kiveszek az osztalékból és élek. Elértem "egy_kezdő" által említett szintet.
Folyamatosan figyelek minden gazdasági hírre, jelenségre, lesem folyamatosan a papírjaimat (kereskedési időben) és néha azért az izgalom kedvéért kisebb mennyiségeket eladok veszek.
Itt az a baj hogy aki nem tudja milyen nehéz egy nagyobb mennyiséget értékesíteni az nem fogja fel a "nagyok" gondolkodását. Tradelesnel nem a vétel a nehéz, hanem az eladás. Mindenki tradetnek indul, és ha rossz irányba megy a pozi lesz belőle befektető. :)
FWD mutatók, (t)bv, roe, eps, árazási lehetőségek, stb. Mi szeretjük ha likvid és shortolni is lehet benne. A konzervatívabb nagybefektetőket, ez utóbbi kettő nem mindig szokta érdekelni, inkább beültetnek valakit az igazgatóságba. Rengeteg stratégia van, amiben a TA max egy traffipax, a jármű az ettől függetlenül halad valamerre...
Nyilvan valamilyen kovetkezetes szabalyok alapjan ertekelitek a reszvenyeket. Szempont a rv gyorsasaga? Van nehany alavetoen alulertekelt rv, de mondjuk 4-5 eve nem mozogtak szinte semmit, igy nem vasarlok beloluk, legyenek barmilyen vonzok. Vagy a mozgasi sebesseg valamilyen modon fugg a kapitalizacio nagysagatol? Csak hangosan gondolkodom, idenre mar nem nagyon lesz uj poziciom semmiben...
OTP részvényesek ide!