Rendszerszintű problémát az iráni mennyiség nem okoz szerintem, pl. nem kell korlátozásokat bevezetni, áremelkedést viszont biztosan. Igaz nem ismerem olyan mélységben a szektort :)
következmények lesznek:
- Irán olajbevételei csökkennek, ami nem akadályozza meg az atombomba projekt folytatását, csak a jónép él majd egyre rosszabbul.
- Spanyolok bevásárolnak máshol.
- 2013 tavaszán Izrael lebombázza az egész művet, amire irán ellencsapásokkal reagál megpróbálva akadályozni az olajszállitásokat a Homuzi szorosban. Párszáz amerikai katona és legalább 100ezer iráni lelkes sorkatona hal meg. Az iráni gazdaságot visszabombázzák 20 évvel ezelőtti állapotba. (Civiláldozatok számát soha nem fogjuk megtudni.)
-Világ tőzsdéi pár hónapos esés után fél éven belül ujra csúcsra futnak.
Ennyi.
Egy jó hír, hogy már szállít :)
Alapszabály "Nagyhal megeszi a kishalat" lehet fenyegetőzni de nem kifizetődő!
----------------------------------------
A költészet napját 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ki ne tudná, hogy ez a jeles nap József Attila születésnapja? Ferencváros számára pedig különösen fontos ünnep, hiszen József Attila itt született a Gát utca 3-ban, s az 1920-as évekig folyamatosan kerületünkben lakott, Középső-Ferencvárosban számtalan ház és utca őrzi a költőóriás emlékét. Költészet napi programjaikon József Attila születésének 107. évfordulóját és a költészetet, a verset ünneplik tudván, hogy "A dolgok változnak. A vers örök."
Mivel bojkottálni akarták az iráni olajat, gondolom fölkészültek a kieső mennyiség pótlására. Tegnap volt itt egy cikk, melyik eu-s ország mekkora részt használ iráni olajból. Az árnak biztos nem tesz jót.
Ebből sztem komoly probléma is lehet! Válságszintű is! Sztem ez komoly olaj áremelkedést jelez előre, Ti hogy gondoljátok?(most poziból beszélek, tegnap óta longolom az olajat) :)
Remélhetőleg reggel zöld futik fogadnak,ázsiai adatok is jók lesznek így bőven zöldülhet minden!
Holnapi nap slágere a usa piac zárás utáni Google gyj lesz,vélhetően ájulásosan jó lesz :)
Lekötés nem vészes csak játék a magas nyitó miatt holnap!(magas csak max 1% értem)
Én napközbe beszélgetek vele és igaz ami igaz valóban nagyon jól látja a dolgokat és mindig előre mondja ,hogy mi lesz .De nekem te is a barátom vagy és te is mondasz nagyon jókat :((
Sajnos a mai napra sem tudok én sem mást mondani, mint, hogy katasztrófális a helyzet. Ha ez a tendencia holnap is folytatódik (és miért ne folytatódna), akkor nagyon-nagyon csúnya vége lesz az otinak.:(
Persze, van akit ez szórakoztat, de az már egy más kérdés.
OTP részvényesek ide!