hát még a tavaly nyári bull idején amikor 11k körül járt sem tudott 16 felé menni a p/e-je míg a rafi bőven járt 20 feletti p/e-n is bár most az is 10 alatt van.
Jó piaci hangulatban meglehet.
Csak most nem az van. :D
Azért óvatosan a vételekkel mert ez a válságból még bármi lehet. Lehmann csődöt például soha nem hittem volna. :D
Az lesz majd az igazi speki, ha 15-20 P/E árazza a piac nagy optimizmusban. Sajnos erre még várnunk kell egy kicsit. :)
Törölt felhasználó2008. 09. 20. 16:58
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az spb-nél előszeretettel trédelik hong kongi piacot meg kínai elemzőjük ott ül budapesten és naprakészek szinte minden papírban kezdve a sberbenktól a fortison citin icicin át a sinopecig. meg vagyok velük elégedve.
szerintem az idén az oti 900-1000 ft eps-t termel tehát ha 10.000 ft lenne akkor is csak 9-10 p/e-vel értékelné a piac ami még mindig nagyon alacsony, legalább egy 12-es p/e árazást várnék el minimum.
Jelenleg a gyűjtögetés fázisában vagyok velük.
Hitelpiaci válság még tartogat negatív dolgokat.
Ha fundásan nem látok negatív fejleményeket náluk nem adom el őket.
Igazán a hurráoptimizmus idején, ha úgy látom funda értéket messze átlépte az ár akkor adnám el bármelyiket, de ez sem biztos.
OTP-t mondjuk most jelenlegi állapotában minimum 10.000,-Ft-ra értékelem.
3 év múlva legrosszabb esetben is 15000 a várakozásaim szerint.
A concorde-on gondolkoztam én is annak idején aztán valahogy maradt az spb.... te milyen célokat fogalmaztál meg magadban az otival meg a rafival kapcsolatban?
Törölt felhasználó2008. 09. 20. 16:38
Előzmény:
törölt hozzászólás
nem 200 millió hanem 220 millió ember hatalmas piac kezdetleges piaci termékekkel és kondíciókkal....
Rafitól vette, de ez nagyvállalati bank volt, nem ment igazán jól. Átalakítják lakossági bankká, sok fiókot nyitottak már. Kezd jó nevük lenni a piacon. Év lakossági bankja cím stb. :)
OTP részvényesek ide!