bár így lenne! :)
sokkal jobban meg lehetne bízni a "karvalytőke" helytartóiban, mint az idióták által megválasztott kurmányokban... ne feledd, hogy a lakosság értelmesebb része vagy csak "kényszerből" szavazott erre a féreg-bagázsra (mert azt hitte, képesek kormányozni a másik komcsi csürhével ellentétben), vagy el se ment szavazni, vagy valamelyik (szintén béna) pártra adta a voksát, de értelmes erő nem volt (már jó ideje) a választhatók között (ill. persze a Civil Mozgalom az volt, de róluk meg ki hallott? na ugye...)
olyanok vagyunk, mint az az afrikai ország, amelyik jobban járna, ha gyarmat maradt volna, és "szép lassan" beletanulva, miről is szól a világ, apránként szerezzük meg a függetlenséget
ennek egyetlen alternatívája van: kijózanodnak az emberek (kb. 80-as IQ felettiek nagyjából 90 %-a vagy még több), a többi amúgy is hülye, és minden demagóg férget elküldünk a k..va anyjába
de ehhez kb. az kellene, hogy "lejöjjenek a szerről" (média, alkohol, stb.) az emberek, elkezdjenek gondolkodni (amitől már szinte teljesen elszoktak), és hagyják a francba az egymás elleni pitiáner kis torzsalkodást
na erre mekkora ma az esély? sajnos talán csak egy bóvlis hideg zuhany képes ezen segíteni (először ku..va sz..r lesz, de aztán elkezdhetünk kifelé jönni belőle)
a korrupt, tetű GS is valójában jót tett az emberekkel, csak még nem tudnak róla :)
Ez egy jó kérdés, jómagam egy ideje áttértem a twitter-es hírekre mert így nem kell várni az újságírókra, hogy egy fontosabb bejelentés után másfél oldalas rizsát/saját vagy fizetett véleményt írjanak a hír köré.
Mutatok egy példát: link
Persze itt a forex a fő téma, de fed beszédeket, fontosabb döntéseket és bejelentéseket szinte azonnal twittelnek egy-két sorba..
én sajnos nem vok háziasszony ...mert nem tehetem meg muszáj dolgoznom.....de azért elmondanám hogy a megérzéseikkel lehet jobban keresnek mint 1-2 "nagy tudású" itteni tőzsde szakértő !
Megemelte OTP célárát a Credit Suisse és a Nomura is, előbbi 7200, utóbbi 9200 forintos várakozást adott. A Nomura az optimista szcenárió szerint 12 000 forintra várja a bankrészvényt.
2010.03.12!!!!
A Nomura elemzője szerint az S&P lépése, miszerint a hitelminősítő negatív figyelőlistára vette Magyarországot, egy közelgő leminősítés tényére utal. Magyarország a következő egy hónapban a bóvli, vagyis a befektetésre nem ajánlott kategóriába kerülhet. A következőkben Peter Attard Montalto véleményét foglaljuk össze, melyekben a Nomura elemzője a Fitch és S&P lépéseire reagált tegnap délutáni kommentárjában.
A kormányunk általi harcot az államadóság ellen már bizonyos román kollégájuk (Csausescu) már megpróbálta....majdnem éhen is haltak szegények. Nem tudom a mi suttyó vezéreink nem jártak történelem órára?:))))))))))
"DTL-nek és a kárörvendő bagázsának üzenem,na meg az elvakúlt kárörvendő longosoknak,hogy vissza lehetne venni a nagy arcból és inkább egymást támogatni kellene és erősíteni-ha ellentétes poziban vagyunk érdekeltek akkor is-max felhívhatjuk intelligens módon a másik figyelmét az általunk vélt veszélyekre .ennyi ..... "
Erről csak annyit, hogy nem tudom hányszor gratulált ő bárkinek is a sportszerűségről ennyit...
Egyébként meg én már többször mondtam, hogy a shortosoknak el kellene menni egy másik oldalra, mert nem ide valók a beszólásaik, de nagyon nem...
És, ha eljön a trendváltozás, ami bármikor itt lehet, akkor ők szépen be fognak ragadni, ugyan is annyit jött le a bux, amennyit már egy egészséges korrekció fog követni..
fundamentálisan nevetséges MO-ot a világ 10 legkockázatosabb országok közé sorolni.... azonban ez úgy fog beteljesülni, hogy bóvliba löknek minket a hitelminősítők
... ez már rég bevett gyakorlat!!!
hány bank ment csődbe csak azért, mert bizonyos körök rossz hírüket keltették !!!
azonban ha valaki azt állítja, hogy az ORBÁNI "SZABADSÁGHARC" (IMF elküldése) miatt van, én azt mondom, hogy igaza van!!! mert én is ezt mondom
...ez bizonyítja, hogy kik irányítják a világot meg MO-ot,
Varsói szerz.....NÁTÓ
KGST......Brüsszel+IMF+valataalap+ stb
ennyit a függetlenségről...vagy itt vagy vagy ott vagy de a "senki" földjén nem lehetsz, mert akkor kin fogunk élősködni ???
z a baj, hogy míg a háziasszonyok a dominánsak és dobálják a papírt addig nem lesz megnyugvás, én akkor is azt gondolom, hogy ez már elég jó beszálló a papírra, és ráülni a kézre kivárás...
Nagyon régóta van lent a bux ezeken szinteken ahonnan inkább várható egy felfelé korrekció, mint lefelé..
előbb utóbb a nagy intézmények is elkezdik újra venni a papírt, mert most elég nagy a shortkitettség és ezt meg kell fordítani, már a trendnek fordulnia kell és fordulni is fog...
Az a baj, hogy míg a háziasszonyok a dominánsak és dobálják a papírt addig nem lesz megnyugvás, én akkor is azt gondolom, hogy ez már elég jó beszálló a papírra, és ráülni a kézre kivárás...
Nagyon régóta van lent a bux ezeken szinteken ahonnan inkább várható egy felfelé korrekció, mint lefelé..
előbb utóbb a nagy intézmények is elkezdik újra venni a papírt, mert most elég nagy a shortkitettség és ezt meg kell fordítani, már a trendnek fordulnia kell és szerintem fordulni is fog....
Törölt felhasználó2011. 11. 13. 14:37
Szerinted a piacmozgató híreket honnan lehet beszerezni ugyanis mi amikor már megtudjuk tőzsde már lereagálta?
Itt szerintem rég nem a hitelminősítőkről szól a dolog.
Pár intézményi spekuláns-nem befektető-irányít mindent.....,mivel az intézményi befektetők kivonták a tőkéjüket ezért a "nagy "spekák összedugták a fejüket és mindenkit halálra szivatnak.......
A hitelminősítők komolytalanok.....a "nagy"spekák lefizették őket....ez biztos.Pl.:az S§P 2X is hibázott véletlenűl,ez Nekem ez összesen 2,5 millió forintomba fájt-a saját Tőke fél milla volt,a többi a spekulációkból befolyt nyereség-!
Ja és milyen érdekes ,hogy piaczárás után volt a bejelentés ....kigondolta volna??
A rohadt mocskos k..... annyukat....
Milyen érdekes most Franciaországgal szemben hibáztak "véletlenűl"......előtte meg sosem.....hát erről ennyit.
Most a shortosok szopatása jön ,majd amikor mindenki elhiszi hogy long,na akkor jövünk mi longosok.....
DTL-nek és a kárörvendő bagázsának üzenem,na meg az elvakúlt kárörvendő longosoknak,hogy vissza lehetne venni a nagy arcból és inkább egymást támogatni kellene és erősíteni-ha ellentétes poziban vagyunk érdekeltek akkor is-max felhívhatjuk intelligens módon a másik figyelmét az általunk vélt veszélyekre .ennyi .....
Különben szívből gratulálok NEKED DTL.a jó irányba való állásodhoz....komolyan mondom.
Azt fogjátok föl,hohy Mi mindannyian egy csónakban evezünk = kollegák vagyunk.-akinek nem inge ne vegye Magára-.....
OTP részvényesek ide!