persze... tévedhetetlen szignál nincs, és talán nem is lesz
de ami már 50%-nál magasabb találati aránnyal működik, az is jobb, mint a szimpla "itt van a trendforduló FFFEEELLL" tippelgetésből adódik :)
kevered a szezont a fazonnal, mert ELADNI is lehet mozgóátlagos szignálra, nem csak VENNI :)
az ilyen szignálnak nem az a feladata, hogy MINDEN tréd jól működjön, hanem pl. az, hogy jobban be tudd lőni az irányt, tehát hogy ne keresd egy medvepiacon az alját, hanem példának okáért inkább a shortokat futtasd meg, és csak kevesebb longot vállalj, míg uez fordítva van bikapiacon
kb. ennyit tud a MA, vagyis középtávon jó, hiszen egy 50 naposon nem is lehet napizni :)
tömören: amikor fordul a trend, akkor azt is szépen jelzi, de nem előre, hanem van benne egy "kis" lag...
Sajnos nem ilyen egyszerű az ügy öregem, ha a mozgóátlagok alapján ezt meglehetne határozni az jó lenne, akkor mindenki mélypont körül venne..
Nézd meg az utolsó 50 év medvepiacainak chartjait, volt amelyek évekig tartottak nagyon mély és nagyon magas korrekciókkal. Nesze neked mozgóátlag. Amit leírtam különben nem én találtam ki, hanem szakértők írták le műveikben...
OTP részvényesek ide!