https://invst.ly/tnvkh https://invst.ly/tnvky Ma dolgoztam, nem nagyon tudtam figyelni, így pozíciót sem vettem fel. Ezüst megugrott, megtépték, 11% felett is járt. Ez kicsit húzta az aranyat is. De a napos ma50 és ma200 közé szorult, nem igen tudta áttörni, valamint itt található a down csatorna teteje is. Korábban már volt egy kitörés, de visszaesett a down csatornába, fals volt. Ha ezüstöt tovább tépik, amire szerintem van esély, akkor lehet kitöretik az aranyat és halálkereszt után csinál egy aranykeresztet mint Richter és megszívatják a shortos esést várókat. Csak egy gondolat. Ha nyitottam volna ma pozíciót, valószínűleg arany longba ugrottam volna. Meglátjuk holnap mit mutat.
Ezüstöt verik vissza, talán még a héten kivégzik az RH csapatot? Natgas +10%, arra is ráugrott valaki rendesen, aztán terítik RH-nak? Kiváncsi leszek ott mi lesz a narratíva? Fizessen magasabb gázárakat az amerikai nép! :)))
A kávét inkább ne verjék fel, ha szabad kérnem! :) Kiváncsi vagyok mi lesz az ezüsttel, azért az RH fiúk megszokták, hogy napi 30-50-100%-ot keresnek, azért az ezüstnél ez jóval kisebb. De most már úgy látom amúgy új ATH-ra (50$) fog menni idén, RH-tól függetlenül is. Csak nem 3 nap alatt, ahogy megszokták... Más téma: belenéztem Otp topicba, látom Macit megint kiszekálták, megsértődött, talán átjöhetne ide... :)
Nem veszek fel pozit, mikor ennyire bizonytalan vagyok az irányban, főleg mikor ellentétesen mozog mint várnám. A véleményetek érdekel, hogy ti hogy látjátok most. Nem azért kérdezősködök, mert döntés előtt állva várom a megerősítést.
355 alá nem nagyon kéne mennie az én olvasatomban, ha mégis, akkor 352-nél látnám a következő megállót. Ezzel szemben inkább várnám 362 fölé, úgyhogy partvonalról figyelem csak.
Köszi a választ! Sajnos a likviditás hiány része olyan, amibe így már nem látok bele, mert az előző ilyennél, még az iskolapadból jöttem éppen kifelé, de az eredményeit már láttam...
Azt jól látod, hogy az árupiac felfele fog mozogni. De emellett elkezdődött egy túlspekuláció is a tőzsdéken, ami szerintem, ha tovább hagyja eszkalálódni a felügyelet és a kormányzat, akkor financiális válságot is okozhat. A shortok kiütése ugyanis alapjában véve nem káros. Normál üzletmenet melett napi jelenség, ahogy a longok kiütése is. Ellenben, ha spekuláció kezdődik a shortosok szándékos kivégzésére egy olyan nagy piacon, mint a nyersanyag akkor a margin callok pénzt fognak beszívni a piacról. Ha pedig ez eldurvul akkor a pénzpiacok akkora terhelés alá kerülhetnek, hogy likviditási gondok alakulhatnak ki. Szerintem most veszélyes terepre tévedt a spekuláció...ezt leszámítva más okoból magam is a nyersanyag bikapiaca mellett teszem le a voksot...
Én ezt úgy látom, hogy a pénz keresi a helyét. Az infláció nem indult el tavaly, mert simán a pénz nyomtatása nem elég az infláció elindulásához. Most viszont ez a pénz beért az árupiacokra, és elkezd beépülni az árfolyamokra. Szerintem az árupiacok felfelé fognak elmozdulni. Egyébként ehhez Zsiday Viktor cikke is érdekes adalékot ad. http://www.zsiday.hu/blog/t%C3%BAltoljuk Szerintem az anomáliák szakaszából az inflációk szakaszába lépünk a napokban. Sajnos nincs meg a megfelelő gazdasági szakképesítésem, hogy mik a további lépések, aki rendelkezik ilyen ismerettel, az megoszthatná.*******************************************@Titus: én nem a srácokat okolom, mert fegyver van a kezükben, hanem azokat, akik ezt nekik adták (Powell, Trump és társai...)
Az efajta spekulációnak van helye a pennystocks kategóriában, de nem a világgazdaságot meghatározó árupiacon. Remélem erre már lép a kormány vagy a Fed...persze azt is meg kell jegyezni, hogy a saját szaruk ( pénz nyomtatás) kezd a nyakukba szakadni...
Az arupiac veszelyes jatek, mert azok megjelennek majd a fogyasztoi arazasban is...ertem en, hogy jopofa dolog, meg szabadsagharc, de nagyon remelem, hogy lemeszaroljak oket!
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja
8097.......száguldunk..