Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 02. 11. 15:30
Előzmény: #319  macibear
Helló!!! Jó Téged látni! Jöhetnél gyakrabban!
macibear
macibear 2015. 02. 11. 15:25
Előzmény: #318  kimpaa
Kontrának küldöm ezt a képet, elnézést a zavarkodásért.

link
kimpaa
kimpaa 2015. 02. 09. 22:51
Előzmény: #315  Törölt felhasználó
Még van rá esély ha bedurvul az ukrán háború vagy ha a görögökkel tényleg valami cifrát csinálnak.
pomperj
pomperj 2015. 02. 09. 22:38
Előzmény: #314  ExLexPlex
Nem baj, ha nem ertesz TA-hoz,
Az se, ha a fundahoz se.

Volt itt olyan trader, pantya, aki gyomorbol tradelve jobban teljesitett, mint pl. a magamfajta "textbook" elemzok. De azert az nagyon ritka.

Egyebkent pedig ennyire semmitmondok is ritkan akadnak.
ExLexPlex
ExLexPlex 2015. 02. 09. 22:12
Előzmény: #315  Törölt felhasználó
Ohh Igen ha ez ilyen egyszerű akkor mindenki csak nyerne a tőzsdén. ..
Törölt felhasználó 2015. 02. 09. 22:09
Előzmény: #312  pomperj
Breaking news.

Hatha az USD chart segit.

USD-ban meg nincs megveve a legutolso, 4150-rol indult eses. De mar "majdnem", meg kb. 1 USDnyi emelkedes hianyzik, hogy EMA(200)-at USD charton is elerje.

USD napos: link

BUXot mostmar igencsak elviszik 18000-ig. Onnan egy jobb vall/fulescsesze-cimpa, es mehet az is az egbe. :-)
ExLexPlex
ExLexPlex 2015. 02. 09. 20:44
Írok én is egy merészet: egyszer fent majd lent..😆
ExLexPlex
ExLexPlex 2015. 02. 09. 20:40
Ezek a TA alapú nagy megfejtések...
pomperj
pomperj 2015. 02. 09. 20:34
Előzmény: #311  pomperj
link

Majd kezobb kiegeszitem a ma latottak alapjan a rovidtavu kilatasokkal.
pomperj
pomperj 2015. 02. 08. 19:11
Előzmény: #297  Törölt felhasználó
A szemeben megint a szokasos hibatlan elemzest latjuk.

En egy erosebben extended (3) hullamra szamitok, ami elerheti a (3) csucsa korul a 4500 szintet.
Mindossze ennyi a (nuansznyi) elteres.
Ha ez a valtozat jon be, akkor tovabbra is: buy-and hold a jo technika. Nem kell naponta ugrandozni.

Az igaz, hogy a 3900 folott van egy (nem sokat ero, de megis) korrekcios csucsokat osszekoto csatorna vonal. Amit at kell torni. Ez eltarthat par napot, es vissza tesztelheti akat ketszer is kozben a 3850 szintet.

Amig nem szakad le 3780, de foleg 3650 ala, addig maradnek bull.
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 16:41
Előzmény: #308  Törölt felhasználó
azért is vagyok "bátor", mert már most pluszban vagyok vele :-)
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 16:32
Előzmény: #308  Törölt felhasználó
ha gáz van, akkor dobom és elkönyvelem a veszteséget. 20-40ezer veszteség jobb, mint 200-300k.
A btel-el így jártam, mikor már láttam, hogy gond van eldobtam, de a saját hülyeségem miatt, mert elfelejtettem eladni időben az 1000 db-ot, amit még otp-és számlán vettem 527-en és a végén 49-en sikerült elpasszolni, nagy cumit szívtam be...
Ezért is inkább realizálok kis bukót, hogy ne kelljen heteket, hónapokat várni, hogy megszabaduljak tőle, mivel addig nem dolgozik a mani. Inkább kis bukta, de legyen szabad a tőke többet keresni, mint amit buktam.
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 16:24
Előzmény: #305  Törölt felhasználó
amúgy szerintem az, hogy tartod az jóóó... elképesztően bátor dolog, látszik, hogy még nem vagy elhasználódva! Én 2008-ban 4000-től lefelé feküdtem bele először 3500 db-be, hát az egyszerűen onnantól szürreális volt egészen következő év áprilisáig, de ott meg túlhordtam, aztán 6500-nál sikerült magamról leszakítani a pakkot, de... szóval az ember csak egyszer bír ki ilyesmit!
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 16:24
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
passz, kérdezd őt erről:-)
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 16:14
Előzmény: #305  Törölt felhasználó
Maradjunk már ennél a témánál, ez engem nagyon érdekel!!! Szóval Úgy látod, hogy Mats ábrájával minden rendben van? Nem látsz benne hibát azon kívül, hogy van rajta egy sárga álomkocka? Elmondanád nekem, hogy az Eu tendline mit keres az ábrán, és hogy milyen trendeknek lenne még létjogosultsága az ábrán?
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 15:57
Előzmény: #304  Törölt felhasználó
ezeket az 1-2-3 és A-B-C ... dolgokat nem ismerem, még :-)
ami szintén be szokott jönni, ha nagy emelkedés volt, akkor jön a korrekció lefele, az lehet jó beszálló.
mivel ez az elemzés, amit láttunk tőle tisztán TA, ezért én nem fogom követni, mert a fundás és politikai hírek simán keresztbe húzhatják és éppen ezért maradok a dt/swing kereskedésnél.
te hogy kereskedsz, mi alapján, milyen időtávon?
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 15:50
Előzmény: #303  Törölt felhasználó
jóóóóó ez frankó meg minden, de mit látsz Mats ábráján! Csak látsz valamit, ha ilyen ügyesen kereskedsz!
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 15:46
Előzmény: #302  Törölt felhasználó
én olyan messzire nem tudok "látni", lehet igaza van, lehet nem, kezdő vagyok ebben még.
a napi és a 60 perces gyertyákat, bojliszallagokat szoktam nézni mikor kiválasztom a beszállót és rövidtávon belépni, kilépni.
17 kereskedési nap óta lettem dt/swinges és idáig szép eredményt hozott, ebben nagy köszönet acceptnek, tanulok tőle :-)
nekem a pénteki napos gyertya azt mutatja, hogy erősödött a vétel az eladással szemben, felmenet fog jönni, de hogy meddig, azt passzolom.
akkor fogok kilépni, mikor úgy látom, hogy változás jön, ezt az 5-15 perces gyertyákon már lehet "érezni", valamint nem vagyok nagyon "falánk", ha összejött a kívánt profit kilépek és ha még megy utána fel, nem bánkódom, nem kapkodom egy újabb belépéssel, figyelem a mozgásokat
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 15:30
Előzmény: #300  Törölt felhasználó
Na jó akkor beszéljünk róla! Gondolom elővetted Mats ábráját! Mit látsz rajta?
Törölt felhasználó 2015. 02. 08. 15:27
Előzmény: #300  Törölt felhasználó
Gábriel Arkangyal fogja a kezed utadon!

Feladatai többek között: az útmutatás és hogy felébresszen bennünket. Segíteni tud abban is, hogy magasabb rezgés szinten működjünk (ami életmentően időszerű).

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók