Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. február 25. | 20:36
#1

Óriási meglepetés Hódmezõvásárhelyen  

ugrás a cikkhez
A szavazatok 90%-ának feldolgozottságánál már matematikailag is eldõlt: Márki-Zay Péter függetlenként induló jelölt nyerte a Hódmezõvásárhelyi idõközi polgármesterválasztást. A magas részvétel mellett zajló választáson az
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2018. február 27. | 07:49
előzmény: #618  Törölt felhasználó
#620
Gyurcsány, Bajnai is volt miniszterelnök. Ők sem korruptak Bencsik szerint? Vagy ez a feltételezés csak a már kissé besározódott Orbánnak jár? :)
2018. február 27. | 07:29
előzmény: #618  Törölt felhasználó
#619
Ahogy mindenki másról is. Vö ártatlanság vélelme.
Törölt felhasználó
2018. február 27. | 07:27
előzmény: #617  Mikieger85
#618
És ezt egy megyei jogú kisváros polgármester választása okozta a fejükben?! :)
Bencsik András még arról is beszélt, hogy: "Bízni kell annyira a miniszterelnökben, hogy feltételezzük róla, hogy nem korrupt."
 https://index.hu/belfold/2018/02/26/valasztasi_kampany_percrol_percre_februar_26/a_belugyminiszteriumban_ket_pofaval_szidjak_a_fideszt_a_katinban/
 
2018. február 27. | 06:47
előzmény: #616  hellforceone
#617
Valóban, én is kíváncsi leszek hányan vállalják arccal, hogy kiállnak a gyűlölet és a korrupció mellett.
2018. február 27. | 06:39
#616
A békemenet meg fogja most mutatni, hogy valóban hol tartunk. Ha sokan / nagyon sokan lesznek, akkor Hódmezővásárhely csak egy kis megingás volt, ha érezhetően gyengül a menet, akkor viszont egy folyamat kezdete. De az a helyzet, hogy még akkor sem biztos a dolog, ha sokan lennének, mert olyan ez, mint egy közvélemény-kutatás, az ember mondhat valamit a felmérőnek, de a fülke magányában dönthet máshogy is... akik eddig meneteltek - talán félelemből - azt mondják majd, persze, ott leszek és ott is lesz, de áprilisban már lehet, hogy másképpen fog voksolni... Ami inkább sokkal jobban fáj, hogy Orbánnak sikerült az országot ennyire erősen megosztani és én éppen ezért tartanék attól, ha nekik menniük kellene, akkor nem lenne bennük alázat, belátás, megértés, hogy az ország egy másik hányada a távozásukat kívánja, képesek lennének utcára vinni az embereket és egymás ellen állítani, durva dolgokat művelni.
2018. február 27. | 06:28
előzmény: #614  Vazsmegyei
#615
Az mennyiben jelez bármit, hogy egy idősotthont bevagoníroznak és felvisznek "demonstrálni", fideszes?
2018. február 27. | 01:30
előzmény: #600  Mikieger85
#614
Talán ha néha lebuszoznátok vidékre, elbízhatnátok magatokat! Amíg vidékről buszoznak fel addig a bukásotok elkerülhetetlen! Majd ha nem buszozhatnak vidékről, akkor jöhet el a diktatúrátok! Addig séta, mosoly!
2018. február 26. | 23:12
előzmény: #581  pitcairn2
#613
Az ambivalens érzéseket megértem, sőt osztom. Semmi sem tökéletes. Eddig is voltak meglepetések, de annyira mint Orbánék -pedig semmi jót nem vártam tőlük- még a gyerekeim sem tudtak soha meglepni, pedig igyekeznek. 
Nem arról van szó, hogy nemzetközi ügyekben népszavazás, de már jószerivel semmiről sem lehet, amiről meg mégis, arra vigyáznak a bizottságban, nehogy legyen egy aláíratlan hátoldal, vagy bejusson a kezdeményező.
Az, hogy a folyamatot monopolizálásnak tekintjük-e (fölülről nézve), vagy delegálásnak (alulról nézve), nincs nagy jelentősége. Szerintem (!) Európa perifériájának (köztük nekünk) az egyetlen esélye, hogy kiépül egy erős és valós unió. A németek meg a franciák feltehetően jó ellennének nélkülünk is gazdaságilag, politikailag, védelmileg satöbbi, megkockáztatom, a feléjük folyó elvándorlásból többet profitálnának, mint ma. Satöbbi. Ettől még messze nem tökéletes.
2018. február 26. | 23:02
előzmény: #567  SREd
#612
Szerintem bárhol működhet, és bizonyosan jobban működik, mint az egyszemélyi vezetés kontroll nélkül.
Aszondod, a Soros-féle ...
Miért vettünk Grippeneket? Ki tudta ellenőrizni, mi történt ott?
Hogy lett a négyes metró sokkal drágább, mint a 2010-es hatalaomváltások után?
Mádl vagy Sólyom Soros-bérenc voltak?
Hol van Orbánnak bármiféle féke? Tényleg a stadionok és a paksi beruházás kontrollálatlan folyamatai a az ország érdeke? Vagy a belgrádi vasút, amiről senki sem gondolja, hogy valaha is megtérül?
Mi van, ha nem csak a sorosfélengocivilpolip létezik, hanem egy illiberálisputyinmedvegy is? Eszetleg egy kicikínaiszárkány?
Arról eddig még nem hallottam, hogy a devizahiteles cuccot is Soros intézte. Eszerint a Fidesz 2001 körül igencsak a markában lehetett, mert bizony ők engedték szabadjára (jajajajj!) a szellemet. 
Azt pedig várjuk meg, hogy az új mágnások mekkora segítséget fognak nyújtani, ha baj lesz. Amikor a Vegyépszer összedőlt, nem látszott ilyen szándék, hasonlóan a Quaestor esetében sem. Ugyanakkor pl. a nagy bankok (CIB, UniCredit, KH, Raiffeisen, Erste) euró-milliárdokat tömtek a magyar leányokba - nem önzetlenül, azt nem állítom, de ha a bedöntés lett volna a céljuk, akkor meg tudták volna tenni három nap alatt.
Simon Gábor ügye mekkora volt? Egy Lölö-nap? Na, megtaláltam, 267 millió forint, ha minden igaz. Nem mondom, hogy bagatell. Mellesleg nem tudom, mi lett a megfejtés és a kimenetel, de aránytévesztés ezt összevetni a jelenlegi ügyekkel.
2018. február 26. | 23:00
előzmény: #610  Juliusz48
#611
Semmi ilyenre nem utaltam. Azt állítottam, hogy nincs szó összenő, ami összetartozik-ról. Hanem matek van, aminek a szabályait egyébként a jelenleg hatalmon lévők hozták.
Amúgy, Angliában van egy korlátozott hatalmú uralkodó, aki nem a pártok embere. Van alsó és felsőház, van (tudtommal) független bíróság, nemzeti bank, bbc, népszavazás. És amikor meggyilkoltak egy ellenzéki képviselőt, akkor a kormánypárt nem indított jelöltet az időközi választáson.
És nincsenek egyeduralkodói törekvések. Nem b@szogatják, teszik lehetetlenné az ellenzéket. Ha kiderülne olyan ügy, mint most Hódmezővásárhelyen, hogy listázzák az ellenzéki támogatókat, hogy egyszeriben bekamerázzák az utcát, akkor az képviselői és/vagy tisztségviselői megbizatás vesztését okozná - nálunk meg megvonják a vállukat.
Ettől függetlenül egyébként még sokszor tökfejnek tűnnek.
2018. február 26. | 22:47
előzmény: #406  kiegyezo
#610
Szóval Angliában ahol csak egyéni jelölteket választanak nincs demokrácia, mert esetleg egy jelölt 20%-al képviseli az összes választót? A demokrácia a véleménynyilvánításban elfogadott a vezetésben alkalmatlan. Vagy komolyan vezetésnek látszik az amikor mindenki rángathatja a kormányt?
2018. február 26. | 22:42
előzmény: #608  Csakisazigazat
#609
Kurva nagyot hazudtál,az egyik legnagyobb fideszes a mai napig :) "HPeti" néven nyomja azóta,keress nyugodtan rá,és rájössz... :)
2018. február 26. | 22:35
#608
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék írni, nem nagyon szoktam már látogatni , pláne irkálni a Portfolio-s topikokba, de azért annyit  el szeretnék mondani, hogy tegnap esti unatkozásom közepette ,meglátogattam a kb. 5 évvel ezelőtti egyik nagyeszű fideszes topik mestert, aki ha jól emlékszem főleg az OTP-s és még nem is tudom melyik fórumokban irkálta a fideszes hülyeségeit, mindenki agyon akarta verni, viszont senki nem tudta rajtam kívül ki is ő.A régóta idejárók biztos emlékeznek rá, úgy hívták: Albi!!!
Görgetem lefelé az oldalát , mit látnak szemeim ,egyik Fideszt fikázó cikk követi a másikat, ilyen címekkel amiket ő írt hozzá, hogy" tolvaj Fidesz"stb., "Állítsuk meg a Fidesz maffiát" stb. oldalaknak osztogatja a cikkeit.Most ezt csak azért írtam ide, hogy úgy látom még egy ilyennek is megjön az esze, ha nem találja meg a számítását a hazugságok forgatagában.Megyek is vissza a Face-re , írok neki egy gratulációs levelet privátban.Igazából azt sem tudom jár-e még valamelyik Portfolio-s topikba, na ennyit szerettem volna .Írni sem tudott helyesen szegény , de legalább agyilag már ott van a sok idejáró emberhez képest.Hát ennyit akartam.
2018. február 26. | 22:33
előzmény: #606  expimista
#607
Igen elegük van az urizáló Lázár félékből.A polgármester választáson olyan mintha ő indult volna.Mindenki tudja,hogy ő Vásárhely első embere,a polgármesternek induló Hegedűs csak a bábja,éppen ezért jogos az a felvetés,hogy ezt a pofont Lázár kapta a helyiektől,neki kell elszámolnia a fideszben mi történt...
2018. február 26. | 22:15
előzmény: #595  Simeone
#606
Lázárnak nincs semmi magyarázni valója.Inkább a választókat kéne megkérdezni hogy miért szavaztak Márki Zayra.Azt hiszem elegük volt.
2018. február 26. | 22:01
előzmény: törölt hozzászólás
#605
Aki fekve 180kg-ot nyom, az állva is ugyanolyan súlyú. 
2018. február 26. | 21:56
#604
Azt már láttuk, hogy az ellenzék be tud állni egy független jelölt mögé, így egyébként egy nem esélytelen embert támogattak. Már csak az a kérdés, hogy a független jelölt, hajlandó lesz-e beállni az ellenzék mögé a munkájában. Erre viszont csak az idő ad majd választ.
2018. február 26. | 21:44
Törölt hozzászólás!
#603
2018. február 26. | 21:43
előzmény: #598  Törölt felhasználó
#602
Ugyammá bencsik, hát már meg se véárod, mit mond  orbán? Baj lesz ebbűl...
Törölt felhasználó
2018. február 26. | 21:12
előzmény: #598  Törölt felhasználó
#601
Ez az ember mintha megértette volna, hogy nagy a baj! (Mármint a fidesz esélyeit illetően).
A stílus engem megijeszt, a "Fegyverbe!!!" plakát jut eszembe...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE