Juliusz48

Regisztráció: 2018-12-20 22:15:18

Hozzászólások száma: 94

Utolsó hozzászólás: 2019-08-28 08:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás


utolsó 20 hozzászólás

Drámai a magyar nyugdíjhelyzet: eddig sosem látott számok a szomorú valóságról 2019. 08. 28. 08:47
#38
Tisztelt euler! Figyelmébe ajánlom Önnek is a Portfolió 2010 februári cikkét a szerecsenmosdatásról.
https://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdijrendszer/drasztikus-nyugdijcsokkentest-hajtott-vegre-a-kormany.128010.html
Ebből kiderül miért nem akarja visszaállítani senki a korábbi emelési rendszert.
Drámai a magyar nyugdíjhelyzet: eddig sosem látott számok a szomorú valóságról 2019. 08. 28. 08:40
#36
Tisztelt impudent! Az a kb20% pontosan 28,4-re sikerült, de ez semmit nem von le abból, hogy szerencsére a vidéki aktív dolgozóknak valóban 100%-ot emelt a kormány a fizetésükön, mert nekik a tulajdonosok egy fillért sem emeltek volna, ha megtehetik. Mint ahogy az előző 8 évből azt amit aktívan töltöttem azonos fizetéssel szenvedtem végig, mert több volt mint a minimálbér, pedig ez alatt akkor is emelt az MSZP kormány 
45%- ot a minimálbéren, kicsivel nagyobb infláció mellett. Ez csak kicsit volt kevesebb mint a  mostani fele. Én örülök annak, hogy az aktívak most jobban haladnak a fizetésük emelkedésében, de ezzel párhuzamosan tettem javaslatot is a nyugdijak időszakos hozzáigazítására  az aktuális valorizációs szinthez.
Drámai a magyar nyugdíjhelyzet: eddig sosem látott számok a szomorú valóságról 2019. 08. 27. 22:58
#28
Tisztelt impudent! A linket csak azért mellékeltem mert a jelenlegi kormányt szidta a Gyurcsány kormány törvénymódosításai miatt. Magam egyébként pont a közepébe érkeztem nem nagy örömömre, mert az alapomat mindjárt 11%-al kisebbre állapították meg mint a 2007-ben nyugdíjba vonulókét. Van okom emlékezni rá.
Drámai a magyar nyugdíjhelyzet: eddig sosem látott számok a szomorú valóságról 2019. 08. 27. 22:48
#27
Tisztelt Tipcsi52! A hosszú szósznak a lényege, hogy ahol a nyugdíjrendszert széles körben bevezették, ott az emberek nem kötik le egy partnerhez magukat, nem csinálnak sok gyereket, mert nem tőlük várják öregkorukra az eléjük tolt tányér kaját. Ezek után a szaporulat fenntartására más megoldásokat kell keresni, mert a tányér kajára társadalmilag szükség lesz. Van még egy megoldás, és a véges erőforrások miatt kellene is vele foglalkozni, ami a csökkenő létszám melletti technikai fejlődés útja. Sajnos még ilyen programmal egy politikus sem állt elő, pedig a bolygónknak nagyon kellene.
Drámai a magyar nyugdíjhelyzet: eddig sosem látott számok a szomorú valóságról 2019. 08. 27. 22:29
#24
Tisztelt impudent! A meglátásba csak egy hiba van. Nem ez a kormány, hanem az MSZP-SZDSZ 2007-ben változtatta meg az emelés módját, meg a kiszámítását, valamint a korhatárt, és erről a Portfólió 2010 februári cikke még magyarázatot is adott a választások előtt. Mellékelem a linket: 
https://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdijrendszer/drasztikus-nyugdijcsokkentest-hajtott-vegre-a-kormany.128010.html
A többi már csak gyenge leányregény, vagy a korral járó elbutulás hozadéka. A jelenlegi kormány csak komolyan vette az előző magyarázatát a változtatásra. Szerény véleményem szerint ilyen nagyságrendű változtatás egy nyugdíjrendszeren egyébként talán 25 évente megengedett a stabilitás érdekében.
Drámai a magyar nyugdíjhelyzet: eddig sosem látott számok a szomorú valóságról 2019. 08. 27. 22:07
#23
A fiatalabb generációnak beláthatatlan az időtáv, és csak veszíthet az inflációs előretekintésen. Ha tudná valaki garantálni, hogy nem járna úgy mint elődei, vagyis a hozam valóban meghaladja az inflációt legalább évi 5%-al akkor esetleg lenne jelentkező is a takarékosságra. De fiatalon nem lehet cél az élet egyéb takarékossági kényszere mellett, a beláthatatlan jövőre felkészülés. Majd ha sehol a világon nem fordulhat elő Venezuela inflációja, lesz értelme takarékoskodni 40- 50 évre előre. De ha azt nézem, a hazai 50 éves munkaviszonnyal havonta eltéve a 10%-át minden jövedelmének, mire eléri a nyugdíj korhatárt 5 évnyi utolsó fizetésre való lehet a kaszában. Ebből nagy vircsaftot nem lehet rendezni, csak a tönkrementek berendezések pótlását, a lelakott épület fenntartását lehet finanszírozni,  ha van rendes állami nyugdíj. A várható 10-30 nyugdíjas évet semmiképp.
Brexit: sosem lesz határellenõrzés - ígéri a mindenáron kilépni akaró Johnson 2019. 07. 31. 08:20
#2
Már csak az a kérdés, hogy Írország helyett hogy ígérheti meg a határellenőrzés mellőzését, mikor rájuk az EU előírás vonatkozik. Magukra azt tart bevezetendőnek amit épp kitalál, de a határ két szereplőt feltételez, amiből csak az egyik Anglia.
Nem az idei második negyedévben fog csúcsokat dönteni a Mol 2019. 07. 30. 06:59
#2
Ha nem lett a legjobb a második negyedév, akkor már nem is lehet. Mondhatnánk úgy is, hogy az a hajó már elment.
Súlyos vízválság fenyeget, milliárdok élete kerülhet veszélybe 2019. 07. 27. 14:11
#2
Ha ez nem kellő figyelmeztetés, hogy máris az emberiség egyharmadának nem szabadott volna megszületni azokon a területeken, amelyek most az illegális migráció kibocsájtó területei, akkor mi az? Az, hogy más területekre költöznek csak azt jelenti, hogy ott is szűkül a lehetőség, a végén sehol sem lesz. ezzel nem csak a területfoglaló emberiséget, hanem a vétlen természetet is pusztítjuk.
Azt hiszed felgyorsult világban élünk? - Most gyorsítunk a százszorosára 2019. 06. 01. 13:01
#2
Ha ilyen gyors a kapcsolat, akkor a járművek a szándékostól eltérő találkozását a közlekedés bármelyik résztvevőjével, el lehet kerülni a mobiltelefonok mindenkori helyzetének, és haladási irányuk, sebességük, figyelésével. Ez nem megoldhatatlan probléma a műszaki megoldásoknak. Nem lényegtelen, hogy ha a gyalogos zsebében megcsörren a telefon magáll és előveszi. Ez esetleg elég lehet a megelőzésre. Már csak azt kell elérni, hogy a telefonok mindenki zsebében ott legyenek bekapcsolva. Bár a kikapcsolt mobilok helyzete is ismerhető
Üdv a globális idõsotthonban! 2019. 01. 27. 18:30
#2
Az öngondoskodás viszont nem lehet a fizetőeszköz gyűjtése, mert könnyen juthatunk Venezuela sorsára. Viszont egy szaporodó emberiségnek beláthatatlan a területi igénye is az önellátásra. A Politikusoknak kellene találni megoldást a csökkenő létszám melletti technikai és gazdasági fejlődésre, de ők elvannak foglalva a saját pozíciójuk megtartásával. A robotizálás alkalmas lenne az egyre növekvő időskorúak ellátására is, csak kérdés, hogy a természeti kincsek és termelőeszközök birtokosai meddig kívánják a fogyó készletekből a korlát nélkül szaporodó, de magát már ellátni képtelen emberiségre pazarolni a kincseit a hiú haszon reményében. A közművek és lakhatás valamint az élelmiszeripar nyugdíjkaszába csoportosítása a befizetésekkel együtt talán el tudná vinni a hátán a társadalom ellátásra szoruló részét. De amikor a magánnyugdíjpénztárt kitalálták és kivetették a befizetések 1/3-ad részét, akkor sem tettek be semmit helyette. Aztán kiderült már Gyurcsány alatt, hogy a 2/3-adnyi befizetés már kevés a nyugdíjaskorúaknak. Az öngondoskodásnak még egy hátulütője van, mégpedig, hogy meg kéne tudni mondani nyugdíjba vonuláskor, hogy meddig fogunk élni, mert más a járadék mértéke, ha 10 évben határozzuk meg az intervallumot, vagy soha le nem járót szeretnénk, hogy unokáink is jusson. Az öngondoskodásnak van még egy rákfenéje az rá leselkedő sok haszonélvező, ahogy az országok gazdasági eredményének csapolására is ácsingóznak a modern kori rabló lovagok (tőzsdecápák) akiknek jelenleg pellengérre állított képviselője Soros úr, bár kétlem az egyszemélyes aknamunkáját.
Senki sem hitte volna, hogy így oldaná meg a kormány Magyarország legnagyobb gondját 2018. 12. 31. 15:37
#8
Tisztelt imputed! Én inkább attól félnék amikor azt gondolják a termelöeszközök és természeti kincsek tulajdonosai, hogy felesleges a mérhetetlenül szapofodó, magát már önállódan ellátni képtelen tömegekre pazarolni a fogyó készleteket. Amikor eljön ez a világ nem szeretnék a helyükbe lenni.
Senki sem hitte volna, hogy így oldaná meg a kormány Magyarország legnagyobb gondját 2018. 12. 31. 15:22
#7
Érdekes olvasgatni, hogy miért nem jó nekünk a saját kapitalista,  a munkásnak mindegy kitől kapja a pénzt a robotért, az országnak viszont egyáltalán nem, hogy miben köhögi ki a hasznot. Míg a magyar befektetö forintban a nyugati kizárólag EUR-ban érdekelt. Azzal hogy korábban kiárúsították az országot, kerülhettek pl a téglagyárak a Leier és Winerberger kezébe gombokért. Most az adózott eredményt nem a magyar tulaj teszi zsebre Ft-ban, pedig vallószínűleg egy tégla sem lépi át a határt. Ax cukorgyárakkal meg úgy jártunk,hogy piacot vettek, az üzemet lebontották, a répetermelöket és a munkásokat pedig elhajtották, viszont a piac szerint változik a behozott cukor ára, és soha sem tudhatjuk, hogy a feladott termelésnek mikor isszuk meg a levét. A legröhelyesebb azért a közüzemek eladása volt az EON, és társainak gyöngyökért, ami azonnal elkezdte nyúzni a fogyasztót, legfeljebb a haszonból forgattak valamennyit vissza a további fejésért.
Új nyugdíjbefektetés jön! 12 pontban a lényeg 2018. 12. 23. 08:11
#2
Jó lett volna a megtakarítási táblázatban azt is közölni, hogy az eredményhez mekkora egyszeri,havi, vagy éves betét elhelyezése lett kalkulálva. Mert így úgy néz ki, mintha mindenkinek járna, csak fel kell iratkozni valamilyen listára.
Pusztulás fenyegeti a szomszéd országot - Rendkívüli döntést hoztak a munkavállalókért 2018. 12. 20. 22:18
#2
Úgy gondolom a horvátoknál sem a munkaerő hiányos Nyugateuróapa szívja el a munkaképes lakósságot, hanem a Fidesz üldözi el mint nálunk.
Merkel óva intette Trumpot attól, hogy lerombolja az ENSZ-t 2018. 10. 01. 16:11
#2
Viszont Merkelt is óvva inteni kéne, hogy ráerőltessék a migrációt az elutasító országokra. Jelenleg az ENSZ-ben az a többség szeretne megszabadulni a felesleges polgáraitól a migráció fokozásával, amelyik alkalmatlan az önálló ellátására a szaporodó népességének. Na ez ellen többek közt Trump is tiltakozik, és majd a Merkel nélküli EU is rá fog jönni, hogy csak a szociális hálójuk kirablására jó. Amikor a segélyezettje a juttatás egy részét hazautalja, mert az otthon-maradottaknak is kell élni, míg nem sikerül a családegyesítés. Egy részét az embercsempészetre fordított hitelének törlesztésére fordítja, mert ha lett volna többezer eurója, otthon is vállalkozhatna. És mivel a maradékból csak otthon tudna megélni, a feketegazdaságban keres kiegészítést, mert az ingyenpénzről nem könnyű lemondani.
Ez a legnagyobb baj: már 300 ezer ember hiányzik Magyarországról 2018. 07. 07. 07:21
Ha csak így lehet megnézni a hozzászólásokat valami baj lehet az elképzeléssel!
Ez a legnagyobb baj: már 300 ezer ember hiányzik Magyarországról 2018. 07. 06. 08:30
#7
Itt az ideje, hogy a politikusok elkezdjenek gondolkodni a csökkenő létszám mellett megoldható fejlődésről. Egy részét a fejlődés automatikusan megoldja, mert az önvezető autóhoz már nem kell gépkocsivezető. Elég lesz egy sokkal képzetlenebb árukísérő, de már látszik a házhoz szállításban is a kísérő nélküli megoldás. Az állam a kevésbé tőkeerős kisvállalkozásokat esetleg tulajdonrészért, vagy bérlemény formában támogathatná s robotok által végezhető feladatok kielégítésére alkalmas eszközökkel.
Nagy változásokat lengettek be az áfánál 2018. 05. 27. 10:06
#2
Érdekes lesz amikor pl. egy svéd webáruház felszámolj a magyar ÁFA tartalmat és átutalja az APEH-nek, a magyarországi értékesítései után. Jelenleg a vámkezeléssel együtt itthon kell befizetni.
Ilyen sikerre nem nagyon volt eddig példa Magyarországon! 2018. 05. 22. 07:15
#2
Ebből is látszik, hogy nem a termelés, hanem a hozzá kapcsolódó (esetleg tőle független) papírmunka hozza a hasznot. Pont olyan mint mikor az ötgyerekes apuka, aki hazamegy 100000Ft fizetéssel meg 150000Ft-al a gyerekek után kapott családi pótlékkal és adókedvezménnyel, aztán azt mondja a feleségének, hogy látod asszonya gyerekcsinálással kevesebb meló van és jobban fizet. De azért ne feledjük, a kenyeret a pék süti, a búzát a földműves termeli, ha van, nem a gyerekek vagy az irodisták.

friss hírek További hírek