Juliusz48

Regisztráció:
2018-12-20 22:15:18
Hozzászólások száma:
84
Utolsó hozzászólás:
2019-01-27 18:30
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 1
Népszerűségi: 1

Legkedveltebb témái:

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-01-27 18:30:17
mutat
Üdv a globális idõsotthonban! #2
Az öngondoskodás viszont nem lehet a fizetőeszköz gyűjtése, mert könnyen juthatunk Venezuela sorsára. Viszont egy szaporodó emberiségnek beláthatatlan a területi igénye is az önellátásra. A Politikusoknak kellene találni megoldást a csökkenő létszám melletti technikai és gazdasági fejlődésre, de ők elvannak foglalva a saját pozíciójuk megtartásával. A robotizálás alkalmas lenne az egyre növekvő időskorúak ellátására is, csak kérdés, hogy a természeti kincsek és termelőeszközök birtokosai meddig kívánják a fogyó készletekből a korlát nélkül szaporodó, de magát már ellátni képtelen emberiségre pazarolni a kincseit a hiú haszon reményében. A közművek és lakhatás valamint az élelmiszeripar nyugdíjkaszába csoportosítása a befizetésekkel együtt talán el tudná vinni a hátán a társadalom ellátásra szoruló részét. De amikor a magánnyugdíjpénztárt kitalálták és kivetették a befizetések 1/3-ad részét, akkor sem tettek be semmit helyette. Aztán kiderült már Gyurcsány alatt, hogy a 2/3-adnyi befizetés már kevés a nyugdíjaskorúaknak. Az öngondoskodásnak még egy hátulütője van, mégpedig, hogy meg kéne tudni mondani nyugdíjba vonuláskor, hogy meddig fogunk élni, mert más a járadék mértéke, ha 10 évben határozzuk meg az intervallumot, vagy soha le nem járót szeretnénk, hogy unokáink is jusson. Az öngondoskodásnak van még egy rákfenéje az rá leselkedő sok haszonélvező, ahogy az országok gazdasági eredményének csapolására is ácsingóznak a modern kori rabló lovagok (tőzsdecápák) akiknek jelenleg pellengérre állított képviselője Soros úr, bár kétlem az egyszemélyes aknamunkáját.
2018-12-31 15:37:27
mutat
Senki sem hitte volna, hogy így oldaná meg a kormány Magyarország legnagyobb gondját #8
Tisztelt imputed! Én inkább attól félnék amikor azt gondolják a termelöeszközök és természeti kincsek tulajdonosai, hogy felesleges a mérhetetlenül szapofodó, magát már önállódan ellátni képtelen tömegekre pazarolni a fogyó készleteket. Amikor eljön ez a világ nem szeretnék a helyükbe lenni.
2018-12-31 15:22:48
mutat
Senki sem hitte volna, hogy így oldaná meg a kormány Magyarország legnagyobb gondját #7
Érdekes olvasgatni, hogy miért nem jó nekünk a saját kapitalista,  a munkásnak mindegy kitől kapja a pénzt a robotért, az országnak viszont egyáltalán nem, hogy miben köhögi ki a hasznot. Míg a magyar befektetö forintban a nyugati kizárólag EUR-ban érdekelt. Azzal hogy korábban kiárúsították az országot, kerülhettek pl a téglagyárak a Leier és Winerberger kezébe gombokért. Most az adózott eredményt nem a magyar tulaj teszi zsebre Ft-ban, pedig vallószínűleg egy tégla sem lépi át a határt. Ax cukorgyárakkal meg úgy jártunk,hogy piacot vettek, az üzemet lebontották, a répetermelöket és a munkásokat pedig elhajtották, viszont a piac szerint változik a behozott cukor ára, és soha sem tudhatjuk, hogy a feladott termelésnek mikor isszuk meg a levét. A legröhelyesebb azért a közüzemek eladása volt az EON, és társainak gyöngyökért, ami azonnal elkezdte nyúzni a fogyasztót, legfeljebb a haszonból forgattak valamennyit vissza a további fejésért.
2018-12-23 08:11:05
mutat
Új nyugdíjbefektetés jön! 12 pontban a lényeg #2
Jó lett volna a megtakarítási táblázatban azt is közölni, hogy az eredményhez mekkora egyszeri,havi, vagy éves betét elhelyezése lett kalkulálva. Mert így úgy néz ki, mintha mindenkinek járna, csak fel kell iratkozni valamilyen listára.
2018-12-20 22:18:43
mutat
Pusztulás fenyegeti a szomszéd országot - Rendkívüli döntést hoztak a munkavállalókért #2
Úgy gondolom a horvátoknál sem a munkaerő hiányos Nyugateuróapa szívja el a munkaképes lakósságot, hanem a Fidesz üldözi el mint nálunk.
2018-10-01 16:11:07
mutat
Merkel óva intette Trumpot attól, hogy lerombolja az ENSZ-t #2
Viszont Merkelt is óvva inteni kéne, hogy ráerőltessék a migrációt az elutasító országokra. Jelenleg az ENSZ-ben az a többség szeretne megszabadulni a felesleges polgáraitól a migráció fokozásával, amelyik alkalmatlan az önálló ellátására a szaporodó népességének. Na ez ellen többek közt Trump is tiltakozik, és majd a Merkel nélküli EU is rá fog jönni, hogy csak a szociális hálójuk kirablására jó. Amikor a segélyezettje a juttatás egy részét hazautalja, mert az otthon-maradottaknak is kell élni, míg nem sikerül a családegyesítés. Egy részét az embercsempészetre fordított hitelének törlesztésére fordítja, mert ha lett volna többezer eurója, otthon is vállalkozhatna. És mivel a maradékból csak otthon tudna megélni, a feketegazdaságban keres kiegészítést, mert az ingyenpénzről nem könnyű lemondani.
2018-07-07 07:21:34
mutat
Ez a legnagyobb baj: már 300 ezer ember hiányzik Magyarországról #133
Ha csak így lehet megnézni a hozzászólásokat valami baj lehet az elképzeléssel!
2018-07-06 08:30:57
mutat
Ez a legnagyobb baj: már 300 ezer ember hiányzik Magyarországról #7
Itt az ideje, hogy a politikusok elkezdjenek gondolkodni a csökkenő létszám mellett megoldható fejlődésről. Egy részét a fejlődés automatikusan megoldja, mert az önvezető autóhoz már nem kell gépkocsivezető. Elég lesz egy sokkal képzetlenebb árukísérő, de már látszik a házhoz szállításban is a kísérő nélküli megoldás. Az állam a kevésbé tőkeerős kisvállalkozásokat esetleg tulajdonrészért, vagy bérlemény formában támogathatná s robotok által végezhető feladatok kielégítésére alkalmas eszközökkel.
2018-05-27 10:06:54
mutat
Nagy változásokat lengettek be az áfánál #2
Érdekes lesz amikor pl. egy svéd webáruház felszámolj a magyar ÁFA tartalmat és átutalja az APEH-nek, a magyarországi értékesítései után. Jelenleg a vámkezeléssel együtt itthon kell befizetni.
2018-05-22 07:15:58
mutat
Ilyen sikerre nem nagyon volt eddig példa Magyarországon! #2
Ebből is látszik, hogy nem a termelés, hanem a hozzá kapcsolódó (esetleg tőle független) papírmunka hozza a hasznot. Pont olyan mint mikor az ötgyerekes apuka, aki hazamegy 100000Ft fizetéssel meg 150000Ft-al a gyerekek után kapott családi pótlékkal és adókedvezménnyel, aztán azt mondja a feleségének, hogy látod asszonya gyerekcsinálással kevesebb meló van és jobban fizet. De azért ne feledjük, a kenyeret a pék süti, a búzát a földműves termeli, ha van, nem a gyerekek vagy az irodisták.
2018-05-09 22:02:26
mutat
Példátlan válság fenyegeti Romániát - Rengeteg ember hiányzik az országból #2
Látom Magyarország és Horvátország után Romániában is beleköpött a Fidesz a levesbe, de ha valaki utánnanéz máshol is ugyanezt csinálta. Nem értem miért kergeti nyugatra Közép-Európa fiataljait.
2018-04-17 22:55:05
mutat
Menekülnek a fiatalok, rendkívüli állapot van az országban - Kifakadt a horvát államfõ #2
Ezek szerint nem csak magyar probléma az elvándorlás. Láthatóan más közép-európai országból is összegyűjti a nyugat a használható embereket, mert az illegális bevándorlókkal kapcsolatos elképzelésük nem jön be úgy mint szeretnék. Viszont a saját népüket drága pénzen valahogy nem akaródzik kiképezni, a nehezebb, fárasztóbb, koszosabb munkákra.
2018-04-14 21:10:01
mutat
Kiderült, mi a véleménye a magyaroknak a bevándorlókról #2
Nekem pont elég volt a 2015-ös sáskajárás. Egyébként sem az összes bevándorlóval ilyen elutasítóak a magyarok, csak az illegálisokkal van ellenérzés. Dolgoztam a háború után érkező görögökkel és még több nációval az egyetem után itt maradtak közül, nem emlékszem, hogy bármelyiket is kirekesztették volna a kollégái. Persze egyik sem úgy csörtetett át az országon, mintha ez járna neki, az elpocsékolt ellátással együtt. 
2018-04-12 22:10:08
mutat
Zsiday Viktor elárulta az Orbán-kormány gyõzelmének titkát #2
Zsidai úr által képviselt elmélet pont azt tartalmazta, amit eddig majdnem minden hozzászólásomban említettem. Vagyis a választók azonnal leváltják az éppen hatalmon lévőt, ha az ellenzék ígéretét többre értékelik az éppen hatalmon lévőktől várható folytatásnál. 
2018-04-11 19:19:49
mutat
Európa szétesésének veszélyét érzi az cseh és a szlovák kormányfõ #2
Én azt is a szétesés veszélyének érzem ami már Belgiumban felütötte a fejét, hogy a bevándorlók  az önkormányzati választáson Belga Iszlám párt néven 28 helye indulnak. Eddig csak London és egy francia kisváros választott mohamedán polgármestert. Belgiumban már követelik a tömegközlekedésen a nők és férfik szétválasztását, és céljuk a saria jog alkalmazása is Mollenbeek már az övék, de előfordulhat hogy az EU kereshet magának új központot mikor Belgium kiesik az EU-ból a jogrend változás miatt. Elképzelhető, hogy Európában mint egységes jog mindenhol elfogadható lesz a többnejűség? Vagy csak ezen szakadunk?
2018-04-10 17:55:00
mutat
Az IMF szerint a bevándorlás a megoldás #5
Nekem inkább az tűnik járható útnak, hogy a technika fejlődésével a munkák jelentős részét robotokra kéne bízni amivel el lehetne látni a csökkenő, és öregedő társadalmat. Egyébként sem járható út a korlátok nélküli szaporodás. A kormányoknak azon kéne dolgozni, hogy csökkenő létszám mellett érjenek el fejlődést és stabilitást egyszerre. Minnél kevesebb ember él a földön, annál nagyobb az esély a bioszféra életben maradására. De jelenleg a bővülést látják az egyetlen járható útnak ami kissé elkeserítő.
2018-04-05 21:50:24
mutat
Történelmi rekordot döntött a szél- és vízenergia Portugáliában #2
Nem egészen értem, hogy miért nem tudja az energiát tárolni is, miközben a vízi energia a termelés 54%-ot adja ki.
A vizi energiát visszaduzzasztással egész jóllehet szabályozni.
2018-02-27 09:28:04
mutat
Óriási meglepetés Hódmezõvásárhelyen #635
Miért is kéne félelemből menetelni? Talán azért mert félnek, hogy az ellenzéki összefogással esetleg megnyert választás után a marakodás romba dönti az országot? Aki figyeli Merkelt láthatja, hogy a négypárti kormányalakítás nem sikerült. A mostani hárompártit még megtorpedózhatja a  kb 220000 SPD párttag a 80 milliós országban. Mit várhatunk 5-8 civakodó kis párt kormányzásától nálunk? Ígérhetik, hogy nem bontják le a kerítést, de elég megszüntetni a határőrizetet, az illegális bevándorlók pillanatok alatt szétvágják, és újra megindul a sáskajárás. Csak mára a németek visszaküldik majd a jogtalanul papírok nélkül belépőket, mert nekik sem kell.
2018-02-26 22:47:44
mutat
Óriási meglepetés Hódmezõvásárhelyen #610
Szóval Angliában ahol csak egyéni jelölteket választanak nincs demokrácia, mert esetleg egy jelölt 20%-al képviseli az összes választót? A demokrácia a véleménynyilvánításban elfogadott a vezetésben alkalmatlan. Vagy komolyan vezetésnek látszik az amikor mindenki rángathatja a kormányt?
2018-02-26 22:01:47
mutat
Óriási meglepetés Hódmezõvásárhelyen #605
Aki fekve 180kg-ot nyom, az állva is ugyanolyan súlyú. 

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE