Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2024. 10. 16. 16:56
Előzmény: #8492  euler
A 2. bekezdés kifejtve:
(És talán az első írása Bartusnak amivel mind stílusában mind tartalmában teljes mértékben egyetértek.)
Magyar meg sem közelíti az ellenzéki összefogás 2021 végi támogatottságát
euler 2024. 10. 16. 16:27
Előzmény: #8497  user01
Nagy bajaid vannak a választási matekkal. Innen nem tudlak felhozni.
.
A Mihamo és a DK be fog jutni, de az biztos, hogy a DK nem fog szövetkezni a fidesz2-vel.
Ha van eszük inkább kivárják a 4-8 éves buktát, amibe az okos magyar választó ismét beleviszi az országot. Felülve a Magyar-féle megalapozatlan ígérgetéseknek.
euler 2024. 10. 16. 16:19
Előzmény: #8495  Colas
Jól jönne, de Magyar a Hadházynak címzett üzenetében kimondta, hogy nem mennek bele "vissszalépéses" játékokba. Értsd: előválasztásba és Hadházy támogatásába Zuglóban.
Azt is elárulta, hogy már kinézték azt az 54 egyéni körzetet ahol győzni akarnak.
Ha ehhez listán 50 % fölé kerülnek van esélyük egy egyszerű többségre, kétharmadra nem. (Bár a Mihamo még okozhat meglepetést, tekintve Magyar erősen jobbos előéletét).
user01
user01 2024. 10. 16. 15:52
Előzmény: #8494  euler
Aztán nehogy odáig vidd a lecsúszást, hogy a mellett kelljen érvelnek, hogy a Tisza 2/3-hoz igenis kell a DK fél százaléknyi támogatója....
user01
user01 2024. 10. 16. 15:48
Előzmény: #8495  Colas
A fidesz 40% körül van, a DK talán 3%.
Mi lenne egy fidesz-DK összefogás eredménye? 43%?
Colas 2024. 10. 16. 15:28
Előzmény: #8493  Dehogynincs
Választáskor is jól jön az összefogás az egyéni választókerületekben, nem csak kormány alakításkor. Szerintem...
euler 2024. 10. 16. 14:43
Előzmény: #8493  Dehogynincs
Első mondatod érdektelen, a szokásos gyurcsányozás.
Igen, azt is mondtam, (még korábban azt is, hogy egyik oldalon se tartom reálisnak a kétharmadot), azért folytattam úgy, hogy "közeledjünk a realitásokhoz".
Mivel a "kormányalakításhoz" szükséges összefogáshoz említettem az esetleges 5%-ot, ami ugye már a választások után esedékes, én se mondtam mást, mint amit redundásan kifejtettél.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 10. 16. 14:33
Előzmény: #8492  euler
Gyurcsányt tényleg beleszőttem, de 2024-ben az ep-választáson ezt mondták  a dk-ról és a vele összefogók maradékáról a szavazók: 367162    8,03%
Lehet, hogy elrajongom és mégsem kegyelemdöfés volt, hanem csak döfés.
#8488-ban ezt is mondtad: "De tfh a TISZA kétharmadához '26-ban szükség lenne további  5%-hoz.".    
Egyébként a választásokon nem kell összefogni senkivel.
A kormányalakításnál kell döntenie a köztársasági elnöknek (és a dk-nak, a mihamónak és esetleg a kétfarkúaknak), hogy az 50% alatti tiszának vagy az 50% alatti fidesznek adjon-e kormányalakítási megbízást.
euler 2024. 10. 16. 14:18
Előzmény: #8491  Dehogynincs
Keversz két hsz-emet. Lényeg, hogy Gyurcsányt bele tudd szőni. :)
Pedig ezt írtam: 
"Közeledjünk a realitáshoz : tfh a TISZA kormányalakításához szükség lenne további  5%-hoz. Kivel fogjon össze?"
A várhatóan bekerülő Mihamóval vagy DK-val, vagy az esetleg bekerülő Kutyákkal.
(Ja, mindig elfelejtem, hogy senkivel. A Mihamo meg inkább a Fidesszel.)
.
Elbűvölt már a 4% különbség?
Csak emlékeztetőül: Négy százalékkal vezet az ellenzéki lista a Fidesz–KDNP előtt
https://hvg.hu/itthon/20211117_zavecz_kutatas_fidesz_ellenzek_lmp
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 10. 16. 12:41
Előzmény: #8486  euler
Eléggé Gyurcsányellenesre sikerült ez a feltételezés.
2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is túl merész lett volna azt taglalni,
hogy Gyurcsányék győzelme esetén hány százalék kellene még a kétharmadhoz.
Ez is a tisza melletti érv, hogy a legmegátalkodottabb gyurcsányisták is
azon kezdenek törengeni, hogy a tisza elér(het)i ugyan a feles többségű kormányalakítást, de a kétharmadhoz még 5% hiányzik.
euler 2024. 10. 16. 09:37
Előzmény: #8489  signal2
Tanulhatna pl. Schiffertől. :)
Az is fontos, hogy mit mond, miről nem beszél és főleg, hogy mit csinál.
signal2
signal2 2024. 10. 16. 09:32
Előzmény: #8488  euler
Tartalmában jól beszél, frappánsan, de az elöadásmód elég robotszerü, azon kellene még csiszolnia. 
euler 2024. 10. 16. 09:12
"Valahogy 14 éve nem sikerül rájönnie az ellenzéknek, hogy nem egy kormánnyal áll szemben, hanem a maffiával."
„Minden ilyen rezsimben a választási csalás a következő lépés” – Hadházy hibrid forradalmat akar
Illúzió, hogy egy kétségkívül jól beszélő, csinos fiú majd varázsütésre megváltoztatja a dolgokat és megveri a Fideszt választáson – véli Hadházy Ákos. Interjú.
euler 2024. 10. 15. 08:22
Előzmény: #8485  euler
De tfh a TISZA kétharmadához '26-ban szükség lenne további  5%-hoz.
Kivel fogjon össze?
Közeledjünk a realitáshoz : tfh a TISZA kormányalakításához szükség lenne további  5%-hoz. Kivel fogjon össze?
euler 2024. 10. 14. 14:03
Előzmény: #8485  euler
Jut eszembe, néhány fővárosi képviselőjéről is derítettek ki nem túl előnyös tényeket.
De ez nem lejáratás, a sajtónak ez (lenne) a dolga. 
Megjelenik egy ismeretlen "erő" a politikai palettán, be kell mutatni őket. 
Az olvasó pedig dönt. Vagy döntés helyett hisztériázik, hogy lejáratják az Egyetlen Reményüket :)
euler 2024. 10. 14. 13:45
Előzmény: #8484  _Sigorszky
Az itthoni terhelő anyagok nagy része Hadházy tényfeltárásának egyszerű másodközlése.
Tőle független volt a Dezső féle írás és az öccsének a foglalkoztatása két esetben.
A köztévé és KESMA dolgaival nem érdemes foglalkozni, ők tényleg primitív lejáratást csinálnak. Értelemszerűen a korrupciógyanús ügyivel nem foglalkoznak mert az öngól lenne. Persze nincs kizárva, hogy megtalálják a fogást rajta ezen a vonalon is, ha már tényleg veszélyes lesz és ha tényleg ki akarják iktatni.
De miért akarnák?
Ha a "Tisza" legyőzi őket feles többséggel, (kétharmadra egyik oldalon sincs esély szerintem), Magyar eddigi megnyilatkozásai alapján egy békés ellenzéki 4 év vár a fideszre. Magyar nem tudja lebontani az építményüket (választási törvény, cikluson átívelő posztok, pártkatonák mindenhol) és nem is nagyon akarja.   
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 14. 13:19
Előzmény: #8483  euler
Na jó, én is el szoktam olvasni az írásait, nem tájékozódom egyoldalúan.
Viszont én azt látom, hogy itthon is épp elég terheló anyagot közölnek MP-ről.
De ne Bartussal foglalkozzunk, az a lényeg, hogy mi hogyan vélekedünk a dolgokról, egyet tudunk-e érteni valamiben, vagy homlokegyenest másképp látjuk a problémákat...
euler 2024. 10. 14. 12:55
Előzmény: #8482  _Sigorszky
Nem először mondom, hogy Bartusról le kell fejteni a túlzásait, pl. a fasizmussal való riogatást. Ki is hagytam egy ilyet, (...), abból amit tőle idéztem. Nem kell vele, és senkivel azonosulni, de a szélsőségei miatt butaság lenne teljesen elvetni amit mond.
Olyan dolgokat mond ki és többnyire bizonyít Magyarról amit a hazai sajtó nem, és az értelmiség is csak alig vagy csak zárt körben.
(Egyelőre ennyire van időm. A lehetőségek kifejtése egy hosszabb téma.) 
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 14. 12:37
Előzmény: #8480  euler
Na jó, akkor tehát én nem is veled, hanem Bartussal vitázom? ;) Ugyan már, valld be nyugodtan s ne tagadd, hogy Te is azon a vágányon haladsz, amin ő. Szóval nekem itt mégsem vele van vitám, noha elborzaszt, ha valaki ennyire túllő a célon és valótlan megállapításokat is tesz, pl. "szélsőjobboldali uszító". Van alapja a kritikájának, nem mondom, de erős túlzásokba esik, a heves orbángyűlölet lehet mindennek az alapja, de szerintem maga se tudja, mi és ki lenne jobb neki a magyarországi hatalomban. Szeretne forradalmat? Az nincs az alternatívák között, egyelőre semmiképp! (Noha a nép végtelenül kiábrándult a politikusokból, de nem fog a parlamentáris renden túllépni.)
Leszögezem, hogy baloldali érzelmű választópolgár vagyok, tehát semmiképp nem lehetne Magyar Péter a favoritom. Mi több, mint itt már korábban is jeleztem, vannak kétségeim, súlyos kétségeim vele kapcsolatban, amelyek a múltjából fakadnak elsősorban. A mai megnyilatkozásai már nem egyértelműen ezeket a fenntartásokat támasztják alá a szememben. Legalábbis vegyes a kép. A jövő bizonytalan, de nincs más út, a TISZA az egyetlen esély. Én legalábbis más realis lehetőséget nem látok. Figyelem Magyart és várom a lépéseit, meg a reakciókat. Baklövéseket mindkét oldalon, ki fog jobban fogást találni az ellenfelén, stb.
Akkor lássuk az alternatívákat: Magyar kétharmadot kap (1). Igen távoli egyelőre, de pici esélye ennek is lehet. Mi jöhet ez esetben utána? Nem tudjuk, de fölöslegesnek tartom a riogatást, miszerint rosszabb lesz. Ha mást csinál majd, mint az Orbán és a NER elleni kirohanásaiból következne, annak beláthatatlan következményei lennének. Ezt egyelőre ne is firtassuk. De mért lenne rosszabb? (Ez is Bartus!) Nem elég rossz már eddig is, az ami most van? Ennél rosszabb lesz? Nem hiszem. Szerintem a fideszből átállnak hozzá a jobb koponyák, a jelenlegi hitvány mameluk garnitúrát meg kilöki a fenébe. Máris valamivel jobb, de persze ez is csk egy vélemény...
A fidesz nem szerez kétharmadot, szoros választási eredmény mellett. (2) Úgy tűnik, ez bejöhet. Ez esetben valamiféle egészséges parlamenti működés visszatérhet. Nem tudjuk, mivel gátolná ezt akkor a fidesz, de találékonyak a fiúk, az biztos. Ez esetben még az is kérdés, bejut-e még valamelyik part a parlamentbe és ott mi lesz a szereposztás. Megintcsak jobb valamivel
A választásokig erodálódik a Tisza, ami most sem igazán néz ki másnak, mint egy egyszemélyes produkciónak (3). Ekkor újabb Orbán kétharmad következhet. Szerintem ez a lehető legrosszabb lehetőség, mert láthatja mindenki, Orbán hová juttatta az országunkat. És most én mondom, hogy rosszabb lesz, csk még rosszabb lesz ezek után... Hathatós támadásokat kap MP a DK részéről főleg, de mindenfelől. Káros és teljesen hiábavaló GYF ambíciók jelzik a kétségbeesés magas fokát. A baloldalon nem látszik senki, aki nem sáros vagy besározható, és karizmatikus vezető lehetne. Persze még lehetnek csodák, elókerülhet valaki, de az újraépítkezés akkor is hosszú lenne, ha nem lehetetlen.
Volna még egy-két gondolatcsírám, de nem akarok ezekkel untatni senkit, sem pedig azt nem akarnám, hogy rám zúduljon a népharag.
Márai már elóre jelezte, hogy ezek nem akarják majd kiengedni a koncot a szájukból. Nagyon is valószínű...
euler 2024. 10. 14. 12:06
Verbális bántalmazás és Lázár államtitkárának (Vitézy utódja) bemutatása.
(A bemutatás a lenti poszt kommentjéből érhető el).
https://www.facebook.com/photo?fbid=1086283442848246&set=a.298197854990146

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók