Kerestem, hogy mikor mondtam először, hogy itt nem lesz vita. Nem lehet, technikai, napirendi okokból. Valamikor az árvíz idején, de nem találtam. . Viszont feljött ez a szeptember 1-i hsz-em, talán az ot topikban. Most se tudnám jobban összefoglalni: Az alapígérete most már az, hogy 2026-ban egyedül legyőzi Orbánt, ami a rendszer lényegéből fakadóan képtelenség, de elhiszik neki. Tehát - ellenzék szétverve - a független demokratikus sajtó folyamatos támadás alatt - az EP-ben a fidesz érdekeit képviseli - a fővárost várhatóan működésképelenné teszi (van aki úgy fogalmaz, hogy a fidesz kezére játsza) Szerintem az eddigi TÉNYLEGES tevékenysége eléggé aggasztó."
"Vagy MP hívő vagy, vagy Fideszes." Lehet dk-s is! Én speciel itt a fórumon tudtam meg, hogy az vagyok. Együtt lehet élni vele. Azért már nem változtatom meg a véleményem MP-ről, hogy néhány kétdimenzióban gondolkodónak megfeleljek. :) (Mondjuk Bartusról se sokat tudhatnak ...)
Ezt nem értik sokan. Aki így áll mphez az Fideszes. Vagy MP hívő vagy, vagy Fideszes. Más nem lehetsz. Ha mást akarsz akkor Fideszes vagy mert nem érted hogy csak MP győzheti le Orbánt. Ezt a beszűkült gondolkodást...
Én azt gondolom, hogy amíg a jelenlegi választási rendszerben Orbánt le nem váltják 2/3-addal, majd nem irtják ki a bebetonozott fideszes sleppet az AB, FB, és mindenféle a demokratikus működést biztosító testület vezetéséből, és le nem sittelnek pár politikust/ner huszárt,,majd ez az új erő nem változtatja meg a következő választásra a törvényt, addig itt nem lesz demokrácia. Hiú ábránd azt gondolni, hogy van bármi más esély valódi demokráciát épiteni addig, amíg ezek meg nem történnek. De mivel szerinte MP nem lenne demokratikus, legalábbis ő ezt gondolja, akkor inkább pocskondiázzuk tovább, megtéve mindent, hogy minél több embert toljunk el a legerősebb mellől. Hát így sok sikert hogy a következő 10-15 évben az Orbán rendszert bárki is leváltsa. Gondolkodni kellene.
Sajnos Deutschtamáson kívül senki sem próbált vitát kezdeményezni, őt meg persze a Soros-cenzúra rögtön elhallgattatta. Ugyanaz a cirkusz zajlik mint a magyar parlamentben. Bezzeg ha Kövér veszi el a szót, akkor zúg a diktatúra van. Kettős mérce.
Tehát azt gondolja, hogy mivel MP = Orbán , akkor inkább maradjon Orbán, és a kleptokrata, orosz-barát, EU szegényházát összehozó rendszere. Értem,oké, tehát Bartusnak is jó az Orbán rendszer. Mégis igazam van akkor, amit az előbb írtam.
Az, hogy az ellenzéki szavazó mit akar, az meg mégis ki a fenét érdekel, beleértve a saját szavazóikat. Csak nyomni a MP-ellenes propagandát. Csak úgy kiváncsiságból: az amerikai népszava is a dk-közeli civil szervezet pénzeli? Euler! Te tervezel visszajönni tengerentúlról, vagy csak nekünk ittmaradottaknak "akarsz jót"?
Marhaság. MP harangozta be a vitát de csak monológot adott elő. Engem az is érdekel hogy miközben Orbán 2 órás sajtótájékoztatót tartott, 2 órán át válaszolt az újságírók kérdéseire addig MP el se ment az általa összehívott sajtótájékoztatóra. Ott várták a teremben. Manfred weberrel meg közösen tartott egy 6 perces sajtótájékoztatót. Ráadásul Wéber Orbánt szidja az ukrán és migráns politikájáért közben ma is bebizonyosodott hogy MP ezekben ugyan azt vallja mint Orbán. Ebből is látszik a kettős mérce.
Zseniális, a népszava (is) azt a legerősebbet savazza, és az ellen agitál, akinek a pártja az egyetlen, aki eséllyel legyőzheti a fideszt. Ekkor jut eszembe az, hogy ezek nem a Orbán rendszer bukását akarják? Akkor mégis igaza van MP-nek, hogy itt egyik ellenzéki párt sem akarja hogy a jelenlegi politikai rendszernek vége legyen.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető