Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2021. 03. 26. 09:35
Előzmény: #4619  signal2
Járványügyi szempontból helyes intézkedés a nyújtott nyitvatartás, de létszámkorlát nélkül lehet, hogy lazítás. Ezzel viszont nem foglalkozik a Momentum petíció, tehát az önmagában (létszámkorlát nélkül) a JELENLEGI helyzetben inkább lazítás. (Szerintem, de mindegy).
signal2
signal2 2021. 03. 26. 09:24
Előzmény: #4618  euler
Járványügyi szempontból nem lazítás a hosszabb nyitvatartás, és a kijárási korlátozás kitolása, mivel ugyanaz az embermennyiség nagyobb időintervallumon oszlik le, így kisebb lesz a várható sűrűség egy adott időpotban. Eddig tipikusan a 17:00 - 20:00 volt sűrű, mivel mindenki sietett boltba, majd haza.
euler 2021. 03. 26. 09:19
Előzmény: #4617  signal2
Nem mondanám, mert a Momentum sima lazításokat javasolt, a kormány azzal, hogy (ha) bevezeti a  10 fős korlátot a meghosszabbított nyitvatartással, tulajdonképpen szigorított. Egyébként hosszú idő óta az első helyénvaló és betartható intézkedést hozta.
signal2
signal2 2021. 03. 26. 08:56
Nahát, Viktor ma bejelentette a Momentum első 2 pontját. Csak hallgat néha a józan észre!
https://momentum.hu/peticiok/nyissuk-ujra-magyarorszagot/
euler 2021. 03. 26. 08:29
Előzmény: #4614  geza77
Konkrétan egyes képviselők azzal fenyegették meg a Bizottságot, hogy bíróságra viszik ha a Bizottság nem él a rendelkezésére álló eszközökkel és nem alkalmazzák sürgősen a jogállami mechanizmust. Mellesleg a Tanácsra is figyelnek, amelyik eddig is a sunyi háttéralkuk intézménye volt.
Kezdenek erősödni az unión belüli erő- és törésvonalak.
bigyula 2021. 03. 26. 08:08
Előzmény: #4614  geza77
Ez nem 2/3, hanem 3/4 (-nél is több)
geza77
geza77 2021. 03. 26. 07:40
Sötét fellegek Orbán feje felett
529 igen, 148 nem szavazattal és 10 tartózkodással fogadta el csütörtökön az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amiben perrel fenyegetik meg az Európai Bizottságot, ha az június elsejéig nem indít eljárásokat a jogállamisági mechanizmus miatt. 
A javaslatot több liberális, baloldali és zöld frakció mellett a jobboldali Néppárti képviselőcsoport is támogatta.  
Az állásfoglalás leegyszerűsítve arról szól, hogy az EP nem akarja lenyelni azt a kompromisszumot, amit a Bizottság Magyarországgal és Lengyelországgal korábban kötött.
euler 2021. 03. 25. 22:36
Előzmény: #4612  euler
"- Főnök, mi ez a dolgozószobája falán?
- Magyarország hét törvénye. Én hoztam őket. Ugye, hogy szép?
- Nagyon szép, Főnök, de nem lett volna elég helyettük a már kész Tízparancsolat, amit a Káslernél láttam a falon?
- Nem. Megőrültél? Tudod, mik vannak abban? 
- Mik, Főnök?
- Ilyenek, hogy: "Ne lopj!" 
(Szele Tamás)
euler 2021. 03. 25. 22:34
Előzmény: #4610  ts3
Legyen teljes ez a "nacionalista bon mot-gyűjtemény":
Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse! 
Minden magyar gyermek újabb őrhely! 
Az igazság erő nélkül keveset ér! 
Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni! 
Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük! 
Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs! 
Egyetlen magyar sincs egyedül! 
rockmaster 2021. 03. 25. 20:00
Minden nap megy egy nagyot a propaganda, a mai, megyei lapok:
"Az uniós átlagnál alacsonyabb a vírus miatti többlethalálozás Magyarországon"
Vagyis gyorsan bizonygatni kell, hogy semmi különös nincs abban, hogy a Világon nálunk halnak meg a legtöbben COVID-ban, mit nekünk az egészségügyi rendszer túlterheltsége, nem???
Ez az igazi szemét propaganda!!!!
Embertelenek!!!!
Jövőre takarodó!
ts3 2021. 03. 25. 19:28
Előzmény: #4606  euler
" Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!"

igazi kocsmai paraszt
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 03. 25. 16:08
A  szolgalelkűséget úgy is túl lehet lihegni, hogy az uraság ezt észre se vegye, sőt tetsszen neki.
Törölt felhasználó 2021. 03. 25. 15:37
Ami nincs, azt nem lehet elveszíteni;)
euler 2021. 03. 25. 15:25
euler 2021. 03. 24. 16:53
Előzmény: #4604  euler
Most benéztem, kellene nekik egy kis matematikai segítség is.
Nem értik, hogy durván  420 ezer dózis olyan vakcina áll a raktárakban (2 heti mennyiség?), ami beadható lenne első lövésnek, de valahogy nem sikerül utolérnünk magunkat. (Peterbondban bízom :)
euler 2021. 03. 24. 16:47
Előzmény: #4602  sanka
Kösz a figyelmeztetést, már előbb elköszöntem tőlük. :)
De mindig van aki szereti a szélmalomharcot klónokkal.
geza77
geza77 2021. 03. 24. 15:01
Fideszesek,tudtok tükörbe nézni?   https://pestibulvar.hu/2021/03/23/dramai-levelet-irtak-orbannak-minket-nem-a-virus-hanem-az-ehseg-fog-elvinni/?fbclid=IwAR2O_oaTn9a6uwxFbUnrQknRWBiNYMDDJUyPavmfCnYpgEMmz61kkDwv9a4   „Szeretném, ha megosztaná történetem a miniszterelnök úrral. 17 éves korom óta beteg vagyok, nem vagyok leszázalékolva, mert ennek ellenére teljesértékű embernek érzem magam. Gondolhatja, hogy a betegségem miatt nem igazán váltogattam a munkahelyem. Sajnos, 2020.07.01-én elvesztettem a munkahelyem, felvettek a helyemre egy egészséges vendéglátóst. Hát elmentem munkanélküli segélyre 2020.10.01-ig. Közmunkára, orvosi alkalmassági, betegségem miatt alkalmatlan. 50 éves vagyok. a férjem 64, hát elment ő dolgozni 4 órában, nettó jövedelme 53 ezer forint. Ebből nem lehet megélni, így megigényeltem az aktív korúak szoc.ellátását. Mivel az 53 ezer forint 2 főre elosztva 1000 forinttal több, mint a minimál nyugdíj legkisebb összege, kérelmem elutasítva. Ezután kértem a háziorvosom, indítsa el a leszázalékolásom. Visszaír, hogy kéne hozzá szakorvosi vélemény. Hát, nekem ilyen nincs. Megint telefon, mire közlik velem, hogy ne telefonálgassak, mert ez a covid-betegeknek van fenntartva. Itt már feladtam. Önkormányzati lakásban lakunk. Lakbér 13250 Ft, ezt muszáj kifizetni, mert, mert nem tudok róla, hogy kilakoltatási moratórium lenne. Legyen már áram is 6000 Ft, internet 8000 Ft, hogy legalább munkahelyet tudjak keresni, ha már a telefonom kikapcsolták. Ez majdnem 30 ezer Ft. 20 ezer forint marad megélhetésre. Mostanra minden tartalékunk feléltük… Tavaly novemberben 55 kg voltam, most 42 kg vagyok. Mi nem Covidban fogunk meghalni, hanem éhen halunk. Mert a miniszterelnök úr munkahelyet teremt, senkit nem hagy az út szélén. Nincs munkahely, és lassan mehetünk a híd alá. Ha véletlenül valaki reagál is az önéletrajzomra, 5 havi elmaradt közüzemi számlát kell kifizetni, ami 400 ezer Ft és a tb-m sincs fizetve, még a NAV is rám száll. Röviden ennyi. Kiváncsi vagyok a véleményére. Miskolci Melinda”
sanka 2021. 03. 24. 11:26
Előzmény: #4600  euler
Euler ne írj a szutykok topikjába, cenzúra van.
geza77
geza77 2021. 03. 24. 11:08
Szeretem a Szalonnát! ;)   https://kolozsvaros.com/2021/03/22/nem-hulye-ember-ez-csak-az-ellenzek-meg-nem-latja-at-a-joszandekot/ Nem hülye ember ez, csak az ellenzék még nem látja át a jószándékot Vogronics András    | Úgy gondolom, most már nemigen szorul bizonyításra: 11 év alatt (így megélve nem tűnik olyan sok időnek) sikerült teljesen leépítenie a jogállamot és a demokratikus értékeket, ezzel párhuzamosan viszont felépítette az orbáni családi és baráti birodalmat, határon innen és túl. Lépésről lépésre. Először csak kicsiket lépett, először szondáztatott, mi az, ami esetleg kiveri a biztosítékot. Egyetlen ilyen esemény volt, az internetadó. Semmi más. Akkor a fél ország tiltakozott, vissza is vonta nagy mellébeszélések közepette, mert látta, hogy mekkora az ellenállás az új adófajtával szemben. Onnantól mindent mért. Hetente, naponta, ha kellett. Rájött, hogy a kisebb érdekcsoportokat egyesével kell leszalámiznia, és maga alá gyűrnie. Tudta, hogy Magyarországon nem dívik a szolidaritás, itt mindenki leszarja mi van a másikkal, mindenki csak saját magával törődik. A szakszervezeteket és azok vezetőit kilóra megvette. Ahova lehetett, saját nyaloncokat ültetett zsíros fizetésekért, cserébe minden úgy alakult, ahogy őfényessége kívánta. Szépen sunyin likvidált mindenkit. Pedagógusokat, bírákat, egészségügyi dolgozókat, diákokat, rokkantakat, trafikosokat, földtulajdonosokat, játékgép üzemeltetőket, építési vállalkozókat. Aztán elkezdték a nagyipari felvásárlásokat. Állami tulajdon vagy magántulajdon, nem számít, visznek mindent, mint a piros hetes. A lényeg, hogy olyan céghálókon keresztül tüntetik el az állami vagyont, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja.   Mondom még egyszer: ha magántulajdon, az sem baj. Előszőr tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és ha a delikvens ezt nem fogadja el, akkor rosszul járhat. Ilyenkor jönnek a hivatalok, és találnak valami szabálytalanságot, ellehetetlenítik a céget vagy magánszemélyt, és úgy meghurcolják, hogy a végén – csak azért, hogy békén hagyják – inkább ingyen odaadja, amije van. Így jártunk. Mert ha valakit kiszemeltek maguknak, akkor nincs az országban olyan érdekképviselet, amely meg tudná védeni ezekkel szemben az áldozatot.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek