Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 10. 14:23
Előzmény: #3559  new_order
Mondj egy kormányt az elmúlt harminc évből, ami alatt olyan "jogállam, sajtószabadság és demokrácia" volt, amit érdemes lenne visszaállítani, ráadásul éppen azokkal, akik voltak hatalmon is az elmúlt három évtizedben!
new_order
new_order 2020. 12. 10. 14:20
Előzmény: #3538  peter_s
Az összefogásra a Fidesz által kreált választási rendszer kényszeríti az ellenzéket. És egy magasabbrendű cél: a tolvaj Orbán banda elzavarása, a jogállam, sajtószabadság, demokrácia visszaállítása.
Placa
Placa 2020. 12. 10. 14:17
Előzmény: #3538  peter_s
az a vicces, hogy nyomod itt hogy téged hol egyik hol másik szektába sorolnak a "szektások", közben meg lassan nem lesz a fórumon ember aki többet szektázik nálad, a különbség csak annyi hogy te körkörösen teszed
az én előbbi kis háromsorosomra is lerúgtad a Riga láncot, holott éppen csak arra merészkedtem célozni, hogy akiket betolsz a 30 éve politikai elit halmazba, azok között van olyan, aki talán éppen 30 éve született
ennyi kellett, aztán már mentem is a levesbe ill. szektába
az hogy egy anonim fórumon, ki, kit, hova sorol be akkora ívben szarom le, így a te besorolásodat is,  amekkorát rajzolni se tudsz
ezt tanácsolnám neked is, de hol vagyok én ahhoz hogy neked tanácsot adjak, pláne "szektásként"
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 10. 14:15
Előzmény: #3553  euler

Csak annyit, hogy egy jelentéktelen és alámért párt is válhat országos középpárttá.
Most még hozzáteszem, hogy egy csomó parlamenti párt meg eltűnt a közéletből. Te sem hiányolod a szépemlékű szdsz-t vagy a miépet az összefogásból.
euler 2020. 12. 10. 14:12
Előzmény: #3554  Peterbond
Mondjuk úgy, hogy megpróbáltad kiragadni egy formális elemét és éltél egy retorikai fogással. :)
Mert korábban is írtam, hogy éljen és viruljon a kutyapárt egy normális demokráciában, csak ... (nem ismétlem). Ja, és biztos, hogy soha nem neveztem kamupártnak őket.
Peterbond 2020. 12. 10. 14:12
Előzmény: #3550  euler
Célja pedig mindenkinek van. És nem nem mi fogjuk megváltani a világot persze. Pont azt tesszük amit mondasz. beszélgetünk róla. És képviselünk véleményeket. Ez a toleránság amúgy nem tudom honnan jön. sose állítottam magamról hogy én annyira nagy toleráns lennék. Én megpróbálom bemutatni hogy nem ám csak az a két nézet van hogy Fidesz vagy koalíció és ha nem vagy egyik akkor a másikba tartozol. Ha ezt felrovom a Fideszeseknek amikor mindenkit ballibsiznek akkor ugyanúgy felhozom itt is amikor a másik oldalról látom. 
Peterbond 2020. 12. 10. 14:07
Előzmény: #3550  euler
"Akik állítólag toleránsak. Aztán meglepődsz amikor felszólítanak, hogy gondolkodj el mi a célod,."
.
Én nem felszólítottalak csak visszafordítottam rád a saját mondatod.
euler 2020. 12. 10. 14:01
Előzmény: #3552  Dehogynincs
A momentum nem parlamenti párt, amikor nem jutott be  2-3 %-ra mérhették.
Mit akartál mondani?
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 10. 13:53
Előzmény: #3518  euler

A momentum gyakorlatilag a semmiből vált országos középpárttá a soros ep- majd a soros önkormányzati választásokon.
Arra nem emlékszem, hogy az lmp-t mekkorának mérték, de többször is átvitte már a parlamenti küszöböt. Ebből kétszer az én szavazatommal is. Harmadszor már nem követem el ezt a hibát.
signal2
signal2 2020. 12. 10. 13:17
Előzmény: #3548  Törölt felhasználó
Én is e kettő lehetőséget tartom ideálisnak. Egy sima többségű győzelem az ellenzéknek megítélésem szerint a mai ellenzék teljes széthullásához fog vezetni 2026-ra, és a fidesz még nagyobb fölénnyel fog visszatérni. Kb az várható, mint 2006-ban és 2010-ben.
Ha 2006-ban a fidesz nyer, soha nem lett volna 2/3-a.
euler 2020. 12. 10. 13:14
Azon mosolygok sokszor, hogy emberek ezt a fórumot mennyire komolyan tudják venni.
Mintha itt dőlne el az ország sorsa, mert valaki nem gondol a bizonytalan szavazókra, nem megy bele alig mérhető pártok esélylatolgatásába, kategórikusan őrültnek tartja Orbánt, agymosottaknak a szavazóit, nem áll le naphosszat vitatkozni propagandistákkal és az egyoldalon menthetetlenül beragadtakkal (pl. g.trende, seldon, piti, peter_s stb.), megteszi ezt peterbond, signal stb. 
Akik állítólag toleránsak. Aztán meglepődsz amikor felszólítanak, hogy gondolkodj el mi a célod, vagy azt mondják, hogy elég lenne csak egy politikai topik. Hát én nem fogok ezen gondolkodni, mert csak fórumozok, nincsenek ezzel "céljaim", csak határozottan ugyanazt szoktam mondani, lehet, hogy némi szenilitásból kifolyólag többször is. Ráérek, olvasgatok, értékelek és néha elmondom a véleményemet, vagy idézek valakit aki jobban megfogalmazta azt. Ennyi az egész. 
Nem kell félni, egy kemény mondat egy névtelen fórumon ritkán indít be forradalmi változásokat.
(Sajnos. Pedig ránkférne efféle csoda. :)
sanka 2020. 12. 10. 12:37
Előzmény: #3546  peter_s
Akik nem a koalicióban indulnak azok kamupártok, és a fideszt erősítik, kár ezen vitatkozni, egy közös célnak kell lenni, eltakarítani a mocskot, aki ezzel nem ért egyet, azt sajnálom, de igenis  fidesznyik.
Törölt felhasználó 2020. 12. 10. 12:32
Előzmény: #3541  PusztaPutyin
Lehet, h volt olyan időszak, amikor a Jobbik "fideszcsicska" volt, de miután elkezdtek Vonával néppártosodni, és 20% körüli eredményt elérni, már a fidesz is megijedt tőlük és az ász-szal karöltve kicsinálták, mint Torgyánékat anno. Szvsz a fidesznek addig sajna nincs sok félnivalója míg 5-10% os pártocskák próbálnak vetődni a koncra. Tökélyre fejlesztették az oszd meg és uralkodj elvet. Tudom, bilibe lóg a kezem, de logikusan gondolkodva 22-ben egy 2/3-os ellenzéki győzelem kellene, aminek kb 0 a reális esélye, vagy egy kissebbségi fidesz kormány, amire aztán ráomlana ez a sok szar, amit 12 év alatt összehoztak.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 10. 12:26
Előzmény: #3546  peter_s
Oké, látom közben én is, akkor béke :)
peter_s 2020. 12. 10. 12:11
Előzmény: #3542  PusztaPutyin
Erre most nem inkább nem vágnék vissza, alább kértem tőled elnézést :-)))
A szetkást arra a hozzáálásra értettem, hogy aki nem szavaz le a közös listára vagy más pártra szavaz, nem szavaz az fideszes, illetve arra, hogy egyből kamupártozunk ha megjelenik egy új párt a politikai palettán. Sok kamupárt van, igaz, de szerintem ez a Kutyapártra és remélem, hogy a Polgári Válaszra nem igaz. Nem vagyok egyik elkötelezettje sem, hozzáteszem.
Törölt felhasználó 2020. 12. 10. 12:10

Az eddigi választások azt mutatták, hogy a fidesz alig, vagy egyáltalán nem nyerte meg a választásokat, azokkal szemben akik nem a fideszre szavaztak, így a teljes összefogás le tudja győzni a fideszt 2022-ben.
Ráadásul, több olyan családot ismerek, akik már nem fognak a fiideszre szavazni többet. Elegük lett a fideszből.
A közvélemény kutatók szerint is vezet az ellenzék és egyre erősödik, a fidesz meg egyre zsugorodik.
A mihasznák mozgalma nem rúg labdába, még akkor sem ha beállnak a fidesz mögé, együtt is kevés lesz nekik a győzelemhez.
A kutyapárt elnöke egyszer megjegyezte, hogy rajtuk nem fog múlni a fidesz leváltása, erre ha esély van akkor ők is tudják, hogy hová kell állni.
Szerintem az utolsó pillanatban ők is beállnak az ellenzék mögé.
Én majdnem biztosra veszem, hogy 22-ben győzni fog az összefogás, de azt is, hogy a fidesz nem is akarja megnyerni a következő választást, 2026-ban akarnak ezek visszatérni.
Ellenzéki győzelem esetén is nehéz dolga lenne következő kormánynak, minden fontos helyen a fidesz emberei ülnek.
Bárki is nyerje a 2022-es választást, annak a kormánynak nagyon nehéz dolga lesz.
peter_s 2020. 12. 10. 12:07
Előzmény: #3539  PusztaPutyin
Sokmindenben egyetértünk de én nem tudok ennyire rajongani az összefogásért sajnos, gyűlölöm a megélhetési, elvtelen politizálást. Nem sorollak be sehova, lehet elragadott a hév, ezért elnézést kérek tőled de ezt a mindenki fideszes, aki nem szavaz le az összefogás listára, meg nem szavaz, más pártra szavaz, kicsit bicskanyitogató. Ilyeneket a szépkorú DK-s szektások szoktak mondani, de nem sorollak oda. Én elfogadom ha szerinted az összefogás az egyetlen út, szerintem nem az egyetlen, csupán a legkönnyebb, ennyi a különbség köztünk szerintem. Alapvetően én is jobboldali vagyok, főleg társadalompolitika tekintetében, gazdaságpolitika tekintetében inkább liberális.
badsector1
badsector1 2020. 12. 10. 12:06
Előzmény: #3542  PusztaPutyin
Peter_s mindenkit szekál aki szektás, ez van. :))
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 10. 12:04
Előzmény: #3540  peter_s
Én egyébként azt látom, hogy ha valaki nem ért egyet a gondolataiddal, akkor az szerinted szektás és kész. Tudok ajánlani szakembert akivel el tudsz beszélgetni.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 10. 12:02
Előzmény: #3540  peter_s
Minek néznék utána minden ilyen képződménynek? Akkor tölthetném azzal az egész napomat, hogy kamu pártoknak nézegetek utána. Egyébként a jobbik az tipikusan az egyik elhasználódott Fidesz kreáció. 

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek