Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2020. 12. 10. 08:46
Előzmény: #3516  Dehogynincs

"'Azért kellene 2%-os pártokra becslést adni, mert ők is állíthatnak listát és akár át is léphetik az 5%-os küszöböt."
Orbánc pártjai, ennyi, aki oda szavaz az orbáncra szavaz, ennyike.
peter_s 2020. 12. 10. 08:41
A Bencsik-féle Polgári Válaszra leszek kíváncsi. Még friss a szervezet de eddig úgy tűnik ők azokra a választókra gyúrnak, akik köszönik szépen de nem kérnek az elmúlt 30 év garnitúrájából, máris szimpatikus. Eddig úgy voltam vele, hogy esetleg leszavazok a közös listára ha Márki-Zay lesz a ME jelölt, de a tegnapi ellenzéki reakciók után, amely szerint győzelemként értékelik, hogy Orbán még 2 évig tovább lophat és addig az EU elfordítja a fejét, már akkor sem. Remélem Márky-Zay sem adja már az arcát ehhez a megalkuvó politikához. Ha a Polgári Válasz valóban azon elvek mentén hajlandó működni, amelyet kinyilatkoztattak, akkor oda fogok szavazni és nem fog érdekelni, hogy mérik vagy sem. Akik elveik mérlegelése alapján szavaznak, azokat az ún összefogás lasszóval sem tudja elvinni majd az urnákhoz és a bizonytalanokat elnézve, ők vannak többen, a szektások elmennek de az kevés lesz szerintem.
euler 2020. 12. 10. 07:44
Elméletben minden lehetséges, a gyakorlatban még soha nem fordult elő, hogy egy 2 %-ra mért párt önálló listán bejutott volna a Parlamentbe, tehát esetleg mérleg nyelvévé válhatna.
badsector1
badsector1 2020. 12. 10. 07:43
"nagyot bukott"

nem bukott nagyot.
a pénz és krumpli osztást is figyelembe kell venni a 2%-os pártocskák mellett.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 10. 07:28
Előzmény: #3512  euler

Azért kellene 2%-os pártokra becslést adni, mert ők is állíthatnak listát és akár át is léphetik az 5%-os küszöböt.
Te magad például kulcskérdésnek tartod a közös ellenzéki listát. 
A minapi borsodi időközin nagyot bukott az összefogás közös jelöltje. Fölkonc(z)olták.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 10. 07:16
Előzmény: #3340  qrta
A te településedet te ismered.
Fölsorolok három szélső lehetőséget.
1. Ha a jobbik megkapja ezt a 85 szavazatot, akkor 11 szavazattal megveri a fideszt
2. Ha a fidesz kapja meg ezt a 85 szavazatot, akkor 159 szavazattal nyer a fidesz.
3. Ha a jobbik nem viszi el a kétfarkúak elől a szavazatokat, akkor a kutyák verik 159 szavazattal a fideszt.
A közbenső esetek valószínűbbek. Mit tippelsz, milyen eredmény jött volna ki kétfarkúak vagy a jobbik nélkül?
A kétfarkúaknak kisebb a tábora, mint a jobbiknak, viszont kevésbé elutasítottak.
Törölt felhasználó 2020. 12. 10. 00:38
Előzmény: #3512  euler
Tökéletesen egyetértek. Még félve hozzáteszem hogy az elég bizar helyzet, hogy a párt egyedüli  nyertesei a K.G. a csajával.
Ha a Völner pártban ís így lesz akkor én kérek elnézést :)
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 09. 23:34
Előzmény: #3464  signal2
A kereslet-kínálat önmagában leszabályozza a topicok válaszékát. Pl. az "Eltűnnek a kapuk az M5-ösről" már 16 éve passzív, és fénykorában is csak 5 hozzászólásig jutott, ebből 2 az azóta törölt topicnyitóé. Amint nem lesz igény orbán lenyomására vagy arra hogy eltakarodjon, el fognak ezek süllyedni, nincs szükség felsőbb beavatkozásra.
euler 2020. 12. 09. 23:27
Előzmény: #3498  Törölt felhasználó
Miért kellene egy 2 %-os viccpártra becsléseket adni? Játszadozzanak csak (a Belarusz állapotokig), ha ehhez van kedvük és van hozzá közönségük. (Ami inkább zavar, hogy a közös pénzre azért igényt tartanak. Nem hat meg, hogy "nemes" célokra tovább osztják).
Azért ott is vannak olyanok akik éles helyzetben tudnak másképp is dönteni, pl. negyedrészük akkor is a közös ellenzéki listára szavazna, ha a kutyák nem lennének rajta hanem külön listán indulnának.
Aztán adódhatnak olyan egyedi esetek is, amit itt említett valaki, hogy egy körzetben kevesebb szavazattal nyert a fidesz a jobbik előtt, mint amennyit a kutyák kaptak. Ilyenkor is elgondolkodhatnak, hogy mi a céljuk. 
new_order
new_order 2020. 12. 09. 22:09
Előzmény: #3464  signal2
Ahogy nézem itt a topikokat, egy-egy részvénynek is 4-5 topikja van....
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 20:05
Előzmény: #3509  upgrayeddAKS
505 helyett 500 :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 20:04
Előzmény: #3488  geza77
Úgy látom, néha még mindig 505-re fut a pf... mindegy, bekopizom... szóval pl. 6-8 topik sztem még nem tekinthető soknak, mondjuk ez mindenkinél szubjektív... lehet, hogy másoknál más a sok. Én amúgy jobban átnézem VALAMELYIK "orbáncos" topikot, ha van belőle pl. 10, mert akkor feltűnőbb, hogy pörög egypár topik, stb. Magyarán: engem nem zavar, hogy  esetleg"flood"-olod a cikkeket, grafikákat. (Nagy ritkán a grafikák, mert akkor nem tudom, hogy mit takar a link, a cikkeknél meg úgyis tudom, hogy érdekel-e, olvastam-e, stb. Hiszen a cikkeknél ott van az infó.) Szóval szerintem alapvetően semmi gond nincs ezzel, max. az van, amit apocca is írt, hogy ez az egész egy minimális számú olvasóhoz jut csak el. Ha vannak ütős képeid, stb., akkor azt érdemes felraknod a FB-ra, hátha mém lesz belőle, vagy "viral" lesz, most a "covidos" időkben, pláne télen amúgy is többen FB-oznak, stb. Ha nem bokjottálnám elvből azt a sz...t, még én is FB-oznék néha a maffiózók ellen... amúgy miért mondják azt, hogy a FB megy ki a divatból? Az insta jött be helyette Nyugaton? (Amúgy az is a FB-é...) Azt láttam, hogy a FB-nak stagnál a felh.-i száma...   
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 19:42
Előzmény: #3506  Törölt felhasználó
OK :) 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 19:31
Előzmény: #3419  signal2
Az a baj szerintem az elngondolásoddal úgy en bloc, hogy nem lehet patikamérlegen kimérni 2020 végén, de még 2022 elején sem, hogy 2026-ban mi lesz. Vagy lesz gyors "recovery" a reálgazdaságban a világban, vagy nem. Ezt ma még nem tudjuk. (Én kb. 70-30 %-ra tenném a recovery vs. crisis "esélyt", most az "oldalazást" kizárnám egyelőre az 1xűség kedvéért...) Ha mindent egy lapra feltéve arra "voksolsz", hogy elhúzódó válság lesz (miközben tudjuk jól, hogy a jegybankok nem akarják gahyni bedőlni a "kártyavárat", és még az eszköztáruk is megvan a kivédésére, stb.) akkor könnyen lehet, hogy "adnál" a maffiózóknak még 4 évet, azok meg rosszabb esetben még jobban kifosztják az országot. Sőt akár még ki is ba...nak minket az EU-ból (szertinem amúgy a cigányvajda nem akarja kivezetni az országot, ahhoz túl sok érdeke fűződik hozzá, eleve a gazdinál (V.P.) is értékesebb pincsikutya ő akkor, ha tagjai vagyunk trójai falóként az EU-nak, stb.) Tfh. ez esetben végre buknak 2026-ban. Jobb helyzetben lenne pl. az ellenzék, mint 2022-ben? Aligha...
Jobb esetben meg helyrerakják a dolgokat (elég kommunikációs szinten) az alatt az idő alatt, és 2026-ban is ynernek. Van tehát egy elég szűk sáv a valósz. változókban, ami alapján 2022-ben inkább a maffiózóknak kellene nyerniük, és hosszabb távon azzal jön ki jobban az ország. Sajnos az van, hogy bármilyen balf... is az ellenzék, egyelőre csak ez van, ez jutott. No és persze ott van még a lehetőség, hogy a bizonytalan szavazókat megnyeri magának (jobb ötlet híján legyen mondjuk...) az MKKP. Vagy Pálinkás "felfuttatja a pártját". Mindegy, mert 2022-ig arra még TALÁN van idő, hogy a bizonytalanokat megnyerje magának egy párt, ami aztán jó feltételekkel "egyesül" a béna kacsák ellenzékkel, és együtt sz..á verik a maffiózókat, nekem meg beleér a kezem a bilibe... :)  
Törölt felhasználó 2020. 12. 09. 19:13
Előzmény: #3503  upgrayeddAKS

Képbe vagyok, láttam ilyet közelről. Csak poén volt.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 19:06
Előzmény: #3483  PusztaPutyin
A "Mú világa" magazint kihagytad. (Ez speciel nem SP volt, hanem a Dogma.) Viccet "félretéve": kimaradt az "EU joganyagát átvette Mo." mantra. Bár PitKernBandi is rég mondta már, biztos rájött (?), hogy zsákutca... vagy csak másik lemezen van az a cucc... 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 18:58
Előzmény: #3494  Dehogynincs
"a vidékieknek tetszik a 82-pontos programjuk" nem 82%-osat akart mondani? Mert azzal, hogy ISZOM meg 82%, azzal a vidékiek jelentős százaléka tud mit kezdeni, de 82 pontot nem fog végigolvasni a lakosság 99,82%-a :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 18:54
Előzmény: #3501  Törölt felhasználó
Az poén akart lenni, az előéletükből tudtam (soha nem voltam aktivistájuk/passzivistájuk, csak szimplán jófejek, pont ilyen alakok hiányoztak a magyar politikából, stb.)... de rá is néztem, és ebből egyértelmű, hogy irónia volt csak:  A Kétfarkú Kutya Párt 2006 óta rendszeresen megnyeri a magyarországi választásokat. A Parlamentbe nem ültünk be, mert az tele van mindenféle gyanús alakokkal, inkább a háttérből irányítjuk az országot.Mindemellett fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk kormányunk mellett, ha annak szükségét érezzük. Ha úgy alakul, még akár egy Békemenettel is.
...és utána ott virít egy drónfelvétel a birkamenetről, btw. csináltak már egy "nem leszünk gyarmat" feliratos pszeudo-birkamenetet is, amiben a betűk cirill betűk voltak, stb.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 12. 09. 18:49
Előzmény: #3488  geza77
Szia Géza! (Illetve bárki, akit érdekel, van benne kompetenciája, stb.) Van FB-od? Tudnál készíteni egy olyat a maffiózók plakátjainak stílusában, amin ez van? Ez itt: "Koronavírus! Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját." A "migráncsozós" plakátokon volt a 2. mondat. Csak be kellene kopizni felé v. ilyesmi egy szót, grafikát, stb. Ez demonstrálná, milyen balfék módon működik ez a maffia. (Kormányzás helyett marketing és "kommunikáció", manipuláció.) Nekem még csak FB-om sincs, amin meg tudnám osztani, és nem is lesz. (Rühellem a céget magát és az NSA-t, aminek "dolgozik", stb.)  :) De FB-ra stb. felrakva "gone viral"-lá tehető :) 
(folyt. köv., csak kiosztok pár high five-ot virtuálisan :)  )
Törölt felhasználó 2020. 12. 09. 17:55
Előzmény: #3498  Törölt felhasználó
Megnéztem az MKKP honlapját  https://ketfarkukutya.mkkp.party/politizalas/!
'kiálljunk kormányunk mellett, ha annak szükségét érezzük. Ha úgy alakul, még akár egy Békemenettel is."
Ezzel a prorammal a fidess szavazókra mentek rá, de vajon ki nyitják-e ők ezt az oldalt. 

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek