"A Gulyás Gergely alapján elmondottak szerint ezek lesznek a munkáshitel szabályai:
2025. január 1-jétől lehet majd felvenni;
17-25 év közöttiek lesznek rá jogosultak;
szabadon felhasználható, kamatmentes;
maximális összege 4 millió forint;
legalább heti 20 órás foglalkoztatotti jogviszonnyal vagy vállalkozással kell rendelkezni hozzá, utóbbi esetben a jövedelemnek csak a heti 20 órában foglalkoztatottak átlagos jövedelmét kell elérnie;
a hitelt felvevőknek 5 éves magyarországi munkavégzést kell vállalniuk;
a hitelfelvételt követően született első gyerek után két évig a törlesztési kötelezettség szünetel, két gyereknél újabb kétéves moratórium jön, és az akkor fennálló tartozás felét elengedik, a harmadik gyereknél pedig a teljes fennálló tartozást elengedik.
a futamidő tíz éves, ezalatt kell egyenlő részletekben törleszteni."
Végre a szegények is csinálhatnak gyereket közpénzért.
Hello Madrid! Az elmúlt években amikor valamelyik topikban "vitába" szállsz egy fórumozóval, gyakran az a vége, hogy nem jó a szöveg értelmezése. Most az a kérdés, hogy kb az a 20-30 fórumozó nem érti Te pontosan miről írsz, vagy Te nem tudsz rendesen fogalmazni :-)
Te közgazdász vagy, így gondolom tudsz szöveget értelmezni. Senki nem védte őket, ezen nincs is mit. Csak veled ellentétben én nem érem be annyival hogy o1g. Még másfél évig ők lesznek kormányon és nagyon nem mindegy hogy milyen másfél év jön. Írtam az előrehozott választást is de az meg nem jó szerintetek mert MP mégse olyan erős hogy nyerjen. Akkor mi a megoldás? Legyen Orbán még másfél évig hátha jobb lesz?
Ez eddig elkerülte a figyelmem. Tudtok róla valamit? "A kormány törvényjavaslatokat nyújtott be az országgyűlésnek. Ennek része az szja kétütemű emelése, mondta Gulyás."
Szövegértés? Nem a Fidesz bizonyítványát magyarázom. Épp azt írtam hogy miközben euban növekedés van, nálunk csökkenés. Még csak védeni sem védtem őket, olvasd már végig miket írtam.
Az a gond, hogy évek óta csodálkozunk minden negyedévben. Jó lenne ha egyszer végre nem meglepetés érne, hanem simán csak tartaná a gazdaság az előirányzott számokat.
Realmadrid. Nem tudom miert akarod mindenkepp magyarazni meg mentegetni ezt a teljesitmenyt. Szard mar le a mandinert meg a tobbi szennylapot ezekkel a szar magyarazkodassal. Mindenbol kihozzak hogy minden hibas csak a kormany nem es ha majd a kovetkezo negyedevben nonek a nemetek. . Nem a nemetek a legnagyobb baj. A teljes gazdasagpolitikank szar ahogy van es csak a populizmus vezerli. Elhibazott beruhazasok tomkelege, verseny teljes kinyirasa tucatnyi teruleten, es kozben haveri cegek ertelmetlen tomese penzzel. Ezen nem lesz valtozas akkor nem fogunk noni es varhatjuk hogy majd a globalis gazdasag novekedese ment meg minket de csak arra lesz eleg hogy tompitsa az osszes faszsagot amit rankhoztak. . Ez van ha megmagyarazni akarjuk hogy nem mi vagyunk hulyek hanem minden mas miatt van es majd mi a kanyarban elozunk mert mi okosabbak vagyunk. . A magyar kormany papol europai gazdasagi reformrol mikozben az EU bar szenved messze jobban teljesit mint mi akik meg akarjuk reformalni azt.
Jelenleg nincs még az ellenzéknek(értsd: Tisza) akkora egységes tábora, hogy egy előrehozott választáson ne a fidesz nyerjen 55-60%-os parlamenti eredménnyel. Arról nem is beszélve, hogy akkor lesz előrehozott választás (ha lesz), amikor a fidesz akarja,és nem Jakab Péter vagy Magyar Péter. A +0,2%-os német GDP adatra meg még nem bontanék pezsgőt, ez a pozitiv nulla mértékű növekedés kategóriája. Azért ízlelgessük azt, hogy 2 év kvázi 0% körüli GDP adat után miből akarjuk a hitelezést felpörgetni? Mire elég ma egy 40-50 éves, jó esetben pár millió forintos nyugdíjmegtakarítása egy olyan ingatlanpiacon, ahol a legelmaradottabb faluban is 15-20 millió egy normális lakás/családi ház? Biztos lesz olyan hülye, aki kiveszi a jövőjére szánt pénzt, no de azzal ma már ilyen szintre fújt piacon szinte semmire sem lehet menni, egy házon pl 3 millióból ablakot nem cserélsz, vagy szigetelést sem raksz fel a homlokzatra, semmire sem elég.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!