Mikor felfelé emelkedtünk akkor is réssel mentünk 3,7-ig lefelé töltöttük vissza,előbb utobb biztos betölti,csak ez mindig olyan furmányosan töltöget.Leírtam a duplatetőt hétvégén,de ekkora résre nem gondoltam pénteken.
Igen, short az irány nagyon úgy néz ki, a polar vortex meg hasonlók nem érdeklik az amikat. Szerintem leszakadt a nagy trendvonal, ami évek óta tart, gépen kell majd megnézni.
https://invst.ly/9wahc FIbók.Ha most nincs erő az évszázad jelenlegi legdurvább hidegében akkor boritékolható a 2.4.De a TL46-os certit bár lentebb vitték tuti kiütik.
https://www.tradingview.com/x/BYRn60T0/ kifejezettem érdekes,hogy óráson csinált egy duplacsúcsot,közbe jön föl az 50 napos,viszont a 200 napos alá zárt.a volume alapján meg átlagosan nagy volt a vételi forgalom,és alig adták záróban.3.09 felett longos lehet 3.025 alatt meg shortos,viszont 2,9-ig meg trendvonal felett van.Hát nekem nem egyértelmü az irány.Ázsiánál van a labda.
Mivel mint irtam,fél négy táján a certi lekövette a februári diagramot,és kb. 10-30 mp-n belül reagált a márciusi,tehát szerintem a februárira van állitva a certiautomata s ebből adódhatott a számolási hibájuk is reggel. A certiárakat módositátták,de ki tudja mit követ le.A következő esetnél,ha gép előtt leszek épp , megnézem,de sejtésem szerint a kifutásig a februárit használja. Szvsz. Ugye a skalposoknak,mint pl.én ez kissé zavaró,mert beadtam volna egy kis eladást,de nem értettem hogy a certi miért esett le,és lányos zavaromban szokták mondani k.öpni-n.yelni nem tudtam.Nap végén bővebb profittal is elment volna ,nem erről van szó,de jó lenne tudni melyiket használja,mert akkor azt nézném.
Szia, a marcius lehet talan amikor az atomeromuveken karbantartast vegeznek es akkor a kieso wattokat gazeromuvek potoljak. Meg kell nezni pontosan, csak tipp.
A certikkel kapcsolatban is egy gondolat. Láttuk, hogy pénteken hogyan "követte" a certi ára a gáz termék árát.. Hibásan állitotta be erste, óriási hibát elkövetve, és ha nem telefonálok be, észre sem veszik! Kérdésem: Ez hogyan lehet?? Elméletem: A certinek "semmi köze" a gázhoz, egy virtuális termékről van szó, ami szoftveresen követi csak le a gáz áranak mozgását, és amit Erste úgy állítgat, ahogy éppen kedve van, durván lehúzza a benne kereskedőket, ahogy láthattuk is számtalanszor pl. kiugrik a jegyzővel, nem indul el a jegyzés, stb. ezáltal vesztes pozikat idézve elő! Mögöttes kötést a termékben (gáz) valószínűleg nem csinál, hiszen rájött volna a hibára!!!
Az a gondolat fordult meg bennem, hogy ez azért durva szám, és ha nagyon gonosz akarok lenni, akkor van egy elméletem, hogyan tud ez így kijönni, legalábbis egy rész ami hozzátevődik. A lekötött pénzek ERSTE-nél 1-2%-ot hoztak évente szüleimnek! 1-2%!!! Van olyan lekötésük, ami ingatlanalapban van, 2014.03 óta, és 1.9%-ot hozott/év. Közben mindenki tudja, hogy az ingatlanok ára duplájára nőtt... De kb. mindenre igaz, hogy pl. 2013 eléje óta van eu fejlett részvényt is tartalmazó alapban pénz, ugyancsak 1-2% hozam. Miközben a bika időszaka volt!! A dax 7700ról pl. 13000 fölé ment! Kb. 70%! Szóval büszkék lehetnek a nagy eredményre, a kicsiket átb.sz.a...
Ezen már én is gondolkoztam, hogy nem tűnik logikusnak. Nézzük meg azokat a határidőket, amiket most látunk, a barchart.com-ot veszem alapul: Febr (3.178), márc (3.072), április (2.884), május (2.868).... 2020január (3.239) Látszik azért ebből, hogy enyhébb időt, kevesebb felhasználást áraznak, ahogy tavaszodik, de pl. a 2020.01. havi magasabbat. Szóval logikusan néz ki, hogy a jövőt árazzák, amire a promt árak hatással vannak, mint pl. a cash ár és a még futó februári. Drágulnia kell a márciusinak is valamennyit, ha februárban (a februári) valamiért drágul, a jövőt vetíti előre valamilyen szinten, jelen helyzetben kiharcol egy magasabb évre vetített termékárat, mivel követi a tározókban lévő változást, meg persze sok egyéb tényezőt. Ha pl. februárban sok fogy nagyon, a tározók ürülnek ki, mert a termelés nem tudja újratölteni, mert az is elfogy, akkor márciusban kevesebb lesz a tározókban, kockázat, így drágul a márciusi határidő is, de mivel valószínűleg enyhébb idő lesz, ahogy láthatjuk is, olcsóbb, mint a februári, az áprilisi folytatja a sort, olcsóbb mint, a márciusi.
Az alaptermék u.a., aki valójában határidőzik az a határidő lejáratakori értéke érdekli,mi köztes termékkel kereskedünk.Mi jelenkori értékkel játszunk,de jövőbeli események alapján.
Köszi, technikailag értem. Logikailag nem. Attól, hogy most hideg van, miért drágul a márciusi gáz? Azt értem, hogy a közeli határidő és a prompt miért, de a jóval odébb lévő? Na, mindegy, csak filóztam ezen.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.