Amennyiben a földgáz árutőzsdei piacán (futures) kereskedtél volna, akkor már mehetnél is nyaralni a 20 perc alatt megkeresett pénzből:) Valószínűleg a kiba...tt CFD-vel kereskedtél, ahol a market-maker "brókercéged" tette zsebre a pénzt helyetted. Nyugodtan felkészülhetsz rá, hogy még egy párszor versenyhátrányba fog lökni az OTC piacos brokid. Ezek a cégek leszedik a "sápot" rendesen a kisbüfikről :).
A DGAZ/UGAZ ETF páros semmiféle nat.gas. árfolyammozgást nem jelez előre pontosan, csak azt, hogy az áru ETF piacon is versenyhátrányban tradelsz :) Kb. havi 10%-ot biztosan "kilopnak" ezek árfolyamából, meg a Te pénztárcádból, amennyiben a buy and hold stratégiát követed.
"Szinte biztos, hogy nem lesz újabb nyári csúcs, a mai volt az."
Ezt egyelőre visszavonom, mert lehet, hogy az eredeti elképzelés a helyes, azaz lesz új nyári csúcs, vagy legalábbis a maihoz közeli szintet elérjük.
UGAZ/DGAZ-al is szoktam magam kontrollálni, mivel szebben kirajzolódnak a hullámok és nekem úgy tűnik, hogy DGAZ hetes charton:
1. 2014.11.10-2015.04.20 időszakban megcsinálta a bull időszakának 1 hullámát.
2. Hamarosan befejezi a 2-es korrekciós hullám c hullámát, aminek az alja <= 4,45.
Na ekkor NG csinálhat egy új nyári csúcsot, >=3,1x.
Az előbbiek miatt lehet, hogy kiszállok minden short pozimból.
Megnéztem NG-t a chartos gépen. Szinte biztos, hogy nem lesz újabb nyári csúcs, a mai volt az.
2,88-ig még elképzelhető egy visszateszt, utána elképesztő mélységekre számítok (korábban leírtam a céláramat). Longos certiket kiütik szvsz.
Örülök, hogy sikerült. Tegyél stoppot valamivel 2,95 fölé. Figyeld a 2,7x-es szintet, onnét visszapattanhat és előfordulhat, hogy lesz egy újabb nyári csúcsunk.
Off
A korábban fórumokon ócsárolt broki pofátlanságat maximálisan alá tudom támasztani.
Kiszámolom a célárat, megnézem az árfolyamot, időben leadom a megbízást.
NG árfolyama felszór 2,947-re bőven a célár fölé, a megbízás természetesen nem tejesül, mert az árjegyjő úr "pár pippel" magasabb árér lett volna hajlandó eladni. Vajon miért.
No comment. Ez valóban rémálom. Mostanra szép kis summát kaszálhattam volna...
On
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.