link
Az elkövetkező 2 hétben kifejezetten hideg lesz az előrejelzések szerint, utána elvileg jön a felmelegedés.
SZVSZ ha csütörtök előtt beöntik a gázt, akkor érdemes lehet venni egy rövid körre.
Figyelem UGAZ/DGAZ párost. Ma lényegesen jobban felhúzták UGAZ-t viszont DGAZ sokkal kisebb mértékben esett. Nekem ez azt sugallja, hogy a felhúzás spekulatív volt.
Nem az olaj húzza (húzta) a mélybe a földgáz árfolyamát az USA-ban, hanem a rekordszinten lévő, 80mrd! köblábas (pala)gázkitermelés, illetve a szokatlanul enyhe decemberi tél. Amennyiben az USA-ban az átlagosnál hidegebb február után a március is hűvösebb lesz, akkor találkozhatunk ismét 3 usd feletti földgáz árakkal a new-york-i árutőzsdén. (NYMEX)
Ma volt egy VIP kiszálló , szvsz .........
Aki be volt ragadva, és élt vele , az nyugodtan hátradőlhet , és nézheti az újabb lejtmenetet , mivel félő, hogy újból az olaj ezt is a mélybe húzza , szvsz !
Szia, jó lenne.... hideg van, két hétig kellene jó adat csütörtökönként, az felvinné 3.3-ig legalább (de sanszos a 3.5-3.6 is). Ami érdekes adat lehet, az a kitermelés, mert a csppfolyós gáz állítólag megfagy a mínuszban...egy gyenge kitermelési adat nagyot dobhat rajta fel. Még 10 napig tuti hideg lesz kint, de sokak szerint a március is fagyos lesz...ha így lesz, 4 fölé megy szvsz
ez a vakugrásom vagy haszonnal vagy nagy buktával végződik. nem ugrálok. 3 felett vagyok "jó"... tanulsáűgos mindenesetre...majd ha kiszálltam,leírom a tapasztalataimat
követtem a készletadat közlésének perceiben az árfolyamváltozást. pillanatok alatt megzuhant 4%-ot, de ma reggelre szépen visszakorrigált. ez jó jel lehet. egyre többet olvasok a kitermelés fékeződéséről, ami a gázkutak lezárásáról és a megnövekedett keresletről szólnak (az "olcsó" gázból (olajból) többet fogyasztanak a háztartások, ipari létesítmények. és ami szerintem brutális emelkedést hozhat pilanatok alatt: ha az USA ténylegesen elkezdi exprtálni az LNG (cseppfolyós gázt). A létesítmények készen vannak, Obama engedélyére várnak az exportőrök. Na: ekkor lesz nagy rakéta szvsz
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.