Szerintem nagyon valószínű, hogy innen felfelé fog menni. Kell egy-két hét, amíg itt konszolidálódik. Utána szvsz jóval 2,4 fölé mehet, szerintem 2,7-2,8 körülre. Az Erste teljesítménye kritikán aluli. Gáznál is csak 10 feletti tőkeáttételű certifikát van, nehogy már az átlagember meg tudja játszani az emelkedést. Az S&P 500-ra és a Nasdaq-ra is csak long irányban van instrumentum, régen a réz és az eurtry is jó volt, de azokat is kivezették. :(
Jó lett az a rajz valamennyire. 😀 Szépet pattant. Bízom benne, hogy nem esik vissza és megnézi a 2,4 körüli szinteket. Én egyelőre tartom a TL 89-es certiket.
Úgy tudom, hogy a cup and handle trenderősítő alakzat, itt meg trendfordító lenne. Akár elképzelhető a további esés, de szerintem inkább felfelé fog menni ezután. Ebben nem vagyok teljesen biztos, de így érzem. A 2 dolláros szintet feltűnő módon megtartotta az árfolyam. Egyelőre még úgy tűnik, hogy kitart az eladói nyomás, de szerintem itt már konszolidálódni fog az árfolyam, hamarosan valamivel feljebb lehet ideiglenesen. Kb. két hét múlva már be is fejezheti a fordulatot szvsz.
Ez a topik még jobb mint a csak földgáz. Itt lehet olajat is találni! Nem is értettem miért van külön- külön. Inkább ezt a témát kellene megtartani a sima földgázt meg törölni.
-Jó napot! Private Banking friss-WTI olaj, napi: A szűkülésen belül mozog még a görbe, egyelőre kereskedési jelzés nélkül. A nagyobb elmozdulásra utaló minta még formálódik, még várathat magára egy olyan jelzés, ami jelentősebb hozamlehetőséggel bír, de napról napra közelítünk felé. Még jobban be kell szűkülnie az árfolyamnak egy jobb kereskedési lehetőséghez. Vételeket a sáv aljához közelebb érdemes tenni, a 75 körüli szinteken. Ellenállások: 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 75; 68,75. -Földgáz, napi: Az emelkedő trend törése óta korrekcióban mozog. A piros vékony trendvonal törése hozhat majd újabb long esélyt, de még jelenleg lefele áll, lassan eléri a támasz zónát a résnél, ami long beszálló hely lehet. Az 1,953 alatti szinteken találhat erős támaszra az esés. Ellenállások: 3,528; 3,906; 4,68; 6,25. Támaszok: 1,953; 1,563; 0,7813.
Az en ertelmezesem szerint a bideni dontes mogott eleve nem kornyezetvedelmi aggalyok voltak, hanem -mint szinte mindenhol- a "fojtsuk meg kina-t" szandek. Ugyan kina lng importja -ha jol olvastam- csak az amerikai export 4%-a, de ezek hosszu tavu szerzodesek, amik nem jellemzoek ebben az iparagban ...
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.