3NG (3x long), 00XP (1x long), ezeket találtam, de ezek Xetra kereskedési időben mozognak csak. Engem zavarna, hogy nincs 23 órában nyitva, miközben a futures úgy mozog, én ezért megfogadtam, hogy a jövőben csak CFD-vel nyersanyagozok. Bár most tudok magát futures-t, meg arra is opciót venni, de azt még tanulmányoznám.
Magic is kifizette a tanulópènzt a certikkel.....én emlékszem jó pár éve amikor 3 certi röpült egy nap nem hittem el úgy égett a pénzem...sokszor nagyot lehetett kaszálni a gázon , de aztán a gèp vissza is vette.... Na meg azok az aranyos Erstes fiúk is úgy tudják mikor kell kávèzni meg wc-re kimenni....
Van még sok puskapor, ha megy mélyebbre, jobb lesz a beker. :) 8 éve trédelek CFD-t, nekem a ki-be ugrálás csak rontotta az eredményem. Alját úgyse találja el senki, beátlagolom és "jóvanazúgy"
Nem kötekedésből, én sose vettem még certifikátot, de olyan instrumentumnak képzelem el, ami nem eléggé volatilis mögöttes eszközök volatilitását növeli. A földgáz életveszélyesen volatilis, így 1xes ETF-et, vagy olyan CFD terméket gondolok jónak, ami mellett van más fedezet is. Szerintem földgázra certifikátot venni, pláne kiütőset = gambling
Én rövidebb távon gondolkozom, és nem vagyok nagy Elliott rajongó. Még ha egyet is értek az emelkedéssel, óriási pullback-eket várok az emelkedés közben, tehát mint lokális mélypontot gondoltam. Én alapvetően minden nyersanyagot 5 órás charton nézek, és a mozgóátlagokat és az RSI-t is ott értelmezem.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.