WTI 4H: link
WTI-nél időszerű lenne egy korrekció. 29,6-28,7 sávból felpattanhat, érdemes figyelni.
Előző hsz-ban túl optimista voltam, annak ellenére, hogy jóval korábban a szintjelzőmmel mérve egy 29-es sávot prognosztizáltam fordulópontként. Ez is azt bizonyítja, nem érdemes érzelmi alapon a tőzsdén döntéseket hozni.
Holnap orosz újév, kíváncsi vagyok zöldülni fog-e a napos gyertya.
igazat adok a kollégának, egyérszt a piaci volatilitás sokkal nagyobb, így megérik a piac az ilyen szintű kiugrásra is, amit segít, hogy a pánikeladás az árfolyamot irreálisan mélyre löki (20-25 Dollár), ahonnan mind a grafikon alapján, mind a világpiaci elvárások (talán szükség is, mert ez az árszint már nagyon keveseknek tartozik akár az elfogadható kategóriába) alapján 50 dollár környékére repülhet.
Na 25 dolláros árfolyamnál az 100%.
A 25 dollár pedig már nagyon nincs messze, ezzel a tempóval, amit most tapasztalhatunk akár napok, pár hét alatt megvan.
Évek óta nézegetem az olajat és megfogadtam, hogy ha a 2008-as szint körül lesz, akkor kezdek beszállni, de azt is csak óvatosan. Most tartok 40%-nál, rossz irányba kezd változni. A maradékról csak is kizárólag pozitív hírek után leszek hajlandó dönteni, semmiféle technika, feketemágia nem érdekel. 10 dodóról pozítiv hír repítse és majd felszállunk rá. Aztat sajnálom csak, hogy május-június környékén nem szálltam ki pluszban, me' már megint mohó voltam oszt tessék.
"nem ők irányítják az olaj piacot, a "szaúdi" olajipari __feldolgozókapacitások__ leginkább nyugati multik kezében vannak a végtermékek forgalmazásával együtt...
a valódi profit leginkább ott van...
a "szaúdi" piac valójában az alábbi cégekről szól:
1. Royal Dutch/Shell
2. Mobil
3. Exxon
4. Texaco
5. Bechtel
6. JP Morgan Chase
Szemet Mol meg emelt is penteken 3Ftot 11%olaj esere.
Ma megint 6% aztan szerdan nagy kegyesen engednek a penteki 3emelesre, 3ft csokkenest a 17%esere.
Szallitok nem panaszkodnak most, hogy a kenyeret szallitani kell es ezert emeltek 300ra 1kg kenyeret...
Olyan short-covering rally lesz olajban, amit ritkan lat a vilag.
A gazban 10 nap alatt volt +40%, es Olaj hamarosan talan meg ezt is meghaladja.
Tulajdonkeppen: ha tudnank, hogymeddig esik, konnyu lenne.
Ha nem tudjuk, de mondjuk 10 ala megse varjuk (az bizony mar 40 eve volt)
akkor mi is az optomalis belepesi processzus?
Ha most 30 es 10ig esik, akkor
akkor mostantol 5 dollaros esesenkent kell, 4 lepesben venni:
az elsot 1/16 penzzel,
masodikat 1/8
1/4
1/2 penzzel kellene megvenni.
Igy nem is maradunk ki a rallybol, es megis minimal aron vennenk.
Egy baj van: a Saudok is, Putin is teljesen kiszamithatatlan. De azt nem hinnem, hogy hajlandok lennenek 10 USD-n olajat arulni honapokig.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.