Amit megláthatunk: ha a Grabo,
vagy a Nutex visszalép az üzlettől, az a Nutex history szerinti
business as usual.ha a Grabo
javaslata, vagy egy Nutex igatgatótanácscsal közös javaslat alapján a döntést a
részvényesek elnapolják, mert a Grabo reorganizáción kívánnak
dolgozni, mielőtt dönthetnek; – az árfolyam így-úgy a jelenlegi szinten, vagy
kicsivel afelett lebeg a végleges döntésig (30-90 nap), majd amikor a terv
végrehajthatónak látszik, kilő (lásd még: Humet Nyrt, 2000. év eleje ha a
közgyűlés dönta szerződések megkötéséről egy hisztérikus
felrohanás várható (ez lehet az 58+ forint), majd egy kissé nehezen induló, de
aztán gyors lecsorgás után az év végére game over (ez a 2 usque 7 forint). Őszinte hívük
Az ilyen nagyotmondó, kamuemberekből volt elég itt a fóromokon. Azóta más és más névvel kamuznak tovább. Friss regisztrációkkal. KAMUZÓL! TEDD BE A 2M darabodat. Lássuk! Ha nem KAMU. és ez igaz is lesz!
Jól, Todavia, nagyon jól. Én már készültem amint pár napja a Grabo vagyonértékelését kritizáltam. A saját tőke értéke - pl.: a 30 milliárdos nyilván jelentősen túlzó eszközállomány miatt - igencsak kétséges, de ezt most nem figyelembe véve a baj igazándiból a pénzforgalommal van, amely igen alacsony. Az elmúlt és a tervezett 5+5 azaz 10 évre az eredmény és eredményprognózis összesen 2,9 yard, ami évi 290 milliót ér. Ez 15%-os (óvatos) bankkamatokkal 2 milliárd forintos bázis, azaz az egész Grabo, azon túl, hogy potenciálisan csődben van (ahogy Ön is írja), ebből a nézőpontból vizsgálva cakli-pakli 2 yardot ér. Fenntartva az összes egyéb kritikát úgymint: (a) elhatárolások???, (b) kamatváltozás miatti pénzügyi műveletek eredménye 2Y/év romlik!!!, (c) amortizáció, (d) piaci- és logisztikai gondok (e) magas készlet (f) hosszú vevői fizetési határidők (g) és a menedzsmentváltozás - Huber, Füle, Csereklei jön, Jézusom...sóhajtja őszinte híve, főleg miután képes voltam t. fórumtársaink azon véleményét elolvasni, miszerint írják már alá a papírokat és akkor... Jézusom... mindegy. Exit ez a javából; Veres úr és Nutexes urak good bye...
De ha nincs a 200 millió darabos új kibocsájtás, akkor nem jön be a 6.4 mrd Grabo érték sem, mert ez egy apport. Szerintem nem lehet az egyik lábát megcsinálni, a másikat meg nem, mert a Grabó eladók kapján a 200 milla új rv-t. Ha az a 200 milla új rv nem lenne, akkor sokkal jobban nézne ki a dolog..:)
Nem bírtam ki és számolgattam: A Nutex saját tőkéje most kb 5,3 mrd a beszámolója szernt, a
Graboplasté meg az értékelés szerint 11,4 mrd, de ebből csak 56%, azaz 6,4 mrd
kerülne a Nutex-hez, a többit megtartják Veresék. A tanzakció után lenne tehát
5,3+6,4=11,7 mrd saját tőke.Most van kb 150 millió részvény és kibocsátásra kerülne még
kb 200 millió új (64 Dakron 1, 110 Dakron 2, 10 Landort, 10 Pzp). Lenne tehát kb
350 millió Nutex részvény a végén.
Ebből az egy részvényre eső tőke 11,7mrd/350mió=33Ft a deal
után. Na de most jelenleg az egy részvényre eső saját tőke: 5,3
mrd/150mió=35Ft. Akkor a részvényre eső vagyon csökkenne? Lehet, hogy rosszul
számolok, aki jó matekos megnézné?
NUTEX részvényesek topikja