Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 13:13
Előzmény: #1575  NagyKópé
Nem rossz, de nincsen annyi OPUS részvénye, illetve ha kötvényt bocsát ki, akkor azt meg is kell valakinek venni :) 
Mégicsak 60 milliárd Ft megoldásán dolgozunk itt :) 
Én azt sejtem, hogy a 4IG nyrt -nél tőkeemelés lesz, részvényszámot emelnek.... 
Törölt felhasználó 2019. 07. 12. 13:12
Előzmény: #1576  jofej
De amugy annyia egyszeru a dolog. Venni kell Opust es 4iG-et is. Egy papirban tartani az osszes penzt amugy sem tul bolcs dolog. Igy megadja az eselyt maganak minden kereskedo, hogy valamelyik verzio bejojjon. Mindkettoben van ertek es felerteklodesi potencial, de ha mindkettot tart az ember akkor ugye harom verzio lesz: mind a ketto el kezd emelkedni(hurra). Egyik emelkedik masik esik, de legalabb a balansz megvan es nincs buko. Mindketto esik (ritkabb eset), na ilyenkor nincs mit tenni csak ulni. Ez nem befektetesi tanacs reszemrol semmilyen formaban. Ettol eltekintve ezert tegnap vettem a beten ebbol a kettobol, mas papirom csak kulfoldon van.
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 13:11
Előzmény: #1572  Törölt felhasználó
Adtam egy +:) 
Egyetértek veled abban, hogy : 
Viktor : vigyaznia kell, ez nemzetozi porond es nem jonne jol ha elzarnak a penzcsapot vagy kapna egy olafot a nyakaba. Viktornak igy is megvan amit akart, szamara reszletkerdes ki a stroman de ugy kell oket pakolgatnia h ne csinaljon maganak problemat
Nem értek veled ebben : 
Az allam ugy szall be hogy eszre sem vesszuk  : A 4IG  tőzsdei társaság esetében ez abszolút lehetetlen lesz. A Finanszírozást aki adja az választ fog adni.  Én megírtam a kört, te nem :) Az Állam MFB-n keresztül tudna beszállni. A Választási szoftver miatt Viktor nem tudja így megoldani. Én megírtam a kört, te nem :) 
JG volt CEO eleg sok nagy cegnel mig   ML egy mezei gazszerelő
Mind a kettő hatalmas birodalmat raktak össze Orbánnak, és mind a kettő szakmailag alkalmatlan.Ekkora dealt egyik sem tudna kötni un normál piaci feltételek mentén. De alattuk komoly apparátus dolgozik. Ez hierarchia. 
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 12. 13:08
Előzmény: #1576  jofej
Szerintem az elmúlt év esését a fúziónak köszönhetjük. Azt én sem tudom hogy milyen ok miatt kellett pont 400/200-ra belőni az árfolyamot.
Én úgy tekintek a dolgokra hogy júli 1 től teljesen új helyzet van. Azóta 400-ról felmentünk 440-480-ra (ami nem sok de két hét alatt jó) Vannak apró hírek, de még nagy bejelentés nem történt. Reméljük lesznek ilyenek folyamatosan. 
jofej 2019. 07. 12. 13:06
Előzmény: #1570  NagyKópé
Nagyon jó írás, nagyjából egyet is értek vele, de kérdem én, hogy akkor miért veszik a 4IG-t és az Opi miért nem kell a kutyának se? A 4IG minden esés után talpra áll, sőt tovább emelkedik, mi meg több mint 1 éve folyamatosan esünk. 
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 12. 13:04
Előzmény: #1572  Törölt felhasználó
Gyuri:
Szerintem a finanszírozást úgy fogja megoldani, hogy eladja OTC az opus részvényeit és kötvényt kibocsátást csinál
Szerintem is teljesen logikus szétválasztani a dolgokat. Én egyáltalán nem sajnálom, sőt örülök hogy LogoJászai távol kerül tőlünk.
TAmecenas 2019. 07. 12. 13:01
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2019. 07. 12. 12:59
En sem gondolom h nagy baj, sot meg talan jobb is mindenkinek ha tavolabb kerul egymast a ket fel.
Törölt felhasználó 2019. 07. 12. 12:57
Előzmény: #1569  betgyuri
Ugy ertettem, hogy JG volt CEO eleg sok nagy cegnel mig ML egy mezei gazszerelo..Ne felejtsuk el. Nem ertek egyet. Az allam ugy szall be hogy eszre sem vesszuk. Szerintem, csak szerintem nem lesz opus benne es nem is baj. Nem fonodhat ossze a neve vele es ezt a folyamatot latjuk most azzal h JG onalloan lett tobbsegi tulajdonos es egymaga epiti a ceget. Es a maradek pakkjat is OTC-n adja majd. Direkt hatarolodnak el egymastol es ez nem veletlen, Viktor a fonok. Neki pedig vigyaznia kell, ez nemzetozi porond es nem jonne jol ha elzarnak a penzcsapot vagy kapna egy olafot a nyakaba. Viktornak igy is megvan amit akart, szamara reszletkerdes ki a stroman de ugy kell oket pakolgatnia h ne csinaljon maganak problemat. Ez csak szvsz. A szavahihetoseg itt mit sem szamit, roppant szubjektiv dolog.
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 12:55
Látom a hitet az írásodban :) 
Adtam egy pluszt :) 
A Finanszírozási kérdés megválaszolja hogy szétválasztás van-e. Én ott látom azt, hogy nincs. 
MFB nem ad pénzt, OTP kilőve... és akkor ki is marad ? Ha Mészáros bankja , vagy alapja akkor én nyertem :) 
Hajrá OPUS :) 
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 12. 12:43
Előzmény: #1565  betgyuri
Jogos ez a kérdés, én is azt látom hogy szétválasztás van. Magunk ellen beszélek , bár én örülök annak hogy minál távolabb kerülünk a Jászais agybajtól. A 4ig és ami ott megy hazai piacra fókuszálva soha az életben nem lesz akkora mint bármelyik a mi jelenlegi stratégiai cégeink közül. És valószínű úgy voltak vele hogy felesleges még több kishalat halászni, mi menjünk a bálnákra, valamint a jelenlegi bálnáinkat hízlaljuk még nagyobbra. Ezért is került ez a befektetés a likvid kategóriába: megvettük olcsón, most felfuttattuk és jól felment az árfolyam, ugyhogy ki is szállunk belőle szép haszonnal.
1. Logikus szétválasztani, értelmetlen mindent belepakolni az Opusba, felesleges feszkó hogyha minden ide kerül - nekünk a stabil építés, ipar, mezőgazdaság kell exportárbevétellel. Ezek sokkal többet fognak érni még külön külön is cégenként mint a 4igs bohóckodás Tsystemsestől mobilapplikációfejlesztőstől. 
2. Szeritem a Tsys deal ár titkos lesz - viszont egy nevetséges összeg- (erre már csak azért is lehet számítani mert csak kormányzati projektek és azok profit része tud DCF alapon beárazódni (azaz ha 30 mrd kormányzati projektet vesz át ami ugye nagyon alacsony marginnal működik 5-10% akkor annak az értéke profit max 3mrd.. és akkor még időben nem diszkontáltam... ezt már napok óta mondom), de Jászai úgy fogja kommunikálni hogy több tíz milliárd, hogy emiatt tudjon kötvényezni, plusz tudja kommunikálni hogy mi miatt adja el az Opus részvényeit. (hálistennek)
3. Ebben az egész dealben két dolog fontos Jászainak 1. Gyors árbevétel még akkor is ha alacsony margin. 2. Erre hivatkozva húzhat be még kötvénypézt 3. Ezzel egy versenytárs kilépett és nem fog kormányzat közelébe menni 4. Villoghat 3 évig a logoval a hazai piacon
Szigoruan egy vélemény volt, semmiképp nem befektetési tanács, vagy tényközlés.
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 12:35
Előzmény: #1567  Törölt felhasználó
JG  munkahelyei : 
Karrier 
2018 - 4IGigazgatósági tag
2003 - Gordon & Webster Ingatlan Tanácsadó Rt. elnök-vezérigazgató,  
2000 - 2003SCD Group ügyvezető,   - InterEstate értékesítési vezető - SCD Group cégcsoport igazgatóságának elnöke
Iskolák - 1995Államigazgatási Főiskolavezetésszervezési kar

Összegzés: 
IT tapasztalad : SCD egy kis történelmi áttekintés : https://atlatszo.hu/2012/03/29/az-scd-csoport-szethordasa-iranyitott-felszamolas/

Szóval IT végzettsége tapasztalata nem található. 
 2
TŐKE : 
A médiában megjelent Tystem akvizicióval kapcsolatban nem találsz rá olyat, hogy van fedezet a megvételre, sőt JG maga mondta, hogy intézményi befektetőt von be, illetve kötvényről beszélt. 
Valamint említette, hogy megbeszélésen volt Mészárossal. 
Az Állam nem szállhat be, mivel a választási szoftver is a deal része.  ( Gondolok itt a vásárláskor az  Állami részre )
TEhát kell Finanszírozó. Lesz Finanszírozó.. A KÖR behatárolt. :) 

ML utálat / kikerülés : 
ML-t nem lehet az üzletből kikergetni, Orbán jelenlegi stómanja :) Megvan a hierarchia. 
4. JG szavahíhetőség : 
Korábban santaffi szépen összefoglalta mennyire hihető JG. 
Törölt felhasználó 2019. 07. 12. 12:28
Előzmény: #1566  mkcmagico
Koszi. Ez csak az en verziom persze de valljuk be idiotan mutatna ML egy IT ceggel a hona a alatt. Masreszt a nemzetkozi es hazai velemeny is felhaborodna. Igy is megkapta Viktor amit akart, nem lehet most ramondani, hogy megint a Lorinc hat meg ezt is megveszi.
Törölt felhasználó 2019. 07. 12. 12:21
Előzmény: #1565  betgyuri
Nem felejtem el az allamot dehogy felejtem. Mozgok olyan korrupt korokben munka reven h csak nez az ember ki a fejebol. Meg fogjak oldani. Azt gondolom, hogy nem 60 milliard lesz az. Nem veletlenul titkos. Gombokert kapja a piaci arhoz kepest igy cserebe a kormany nem tesz keresztbe a telekomnak. Win-win. Amennyiert kapja, azt megoldja keszpenzbol ugy h meg az opus reszet is eladja es nemi kotvenyt bocsat ki. Nem fonodhat ossze a neve Lorinccel, opus nelkuli deal. Van ott boven ertek az opusban enelkul is. En igy latom mert latvanyosan ez tortenik az utobbi honapokban, szethuzas van. Viktor kozejukcsapott. Lorincke te viszed az ipart, Gellertke neked adjuk az IT-t mert neked van neved es vegzettseged az iparaghoz. Nekem logikus h ez tortenik es szvsz nagyon helyes.
mkcmagico
mkcmagico 2019. 07. 12. 12:17
Előzmény: #1563  Törölt felhasználó
Ebben egyet értek veled GDPR1
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 12:11
Előzmény: #1563  Törölt felhasználó
Akkor egy fontos kérdés ? 
Miből fog fizetni JG a Telekomnak 60 milliárdot . 
Az államot felejtsd el,
Ezt vitassuk meg,Érdekel... 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 12:10
Előzmény: #1562  NagyKópé
Köszi Nagykópé ! 
Látom ma is kaptam feladatot. Goldgym is panaszt tett. Veled együtt már 2-en . Ígérem kivizsgálom. 
Törölt felhasználó 2019. 07. 12. 12:05
Előzmény: #1560  betgyuri
Megcáfolnám. ML sajnos pont idióta:)) Csak egy báb az az ember, semmi több. Az IT-hez nem fog fűződni az Opus neve, az a másik stróman emblémája alatt fog futni, ahogy azt le is hozták a hírek. ML = ipar, JG = IT. És bizony valahol ez logikus is. Van ML-nek épp elég pénze, nem szorul rá az IT-ra de az állam sem szeretné ha a neve összefonódna vele. Így ezt nyugodtan engedjük el, hogy az Opusnak bármiféle köze is lesz pl a tsyshez, nem lesz. Túl sok és túl nagy vihart kavarna egyébként is. Ami része van benne az a kisebbségi tulajdonlás, azután kaphat majd pénzt. JG a 40% feletti főrészvényes, új stróman született. Nem példanélküli, Oroszországban ugyan így megy Putin égisze alatt.
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 12. 12:04
Előzmény: törölt hozzászólás
Teljesen egyetértek. 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 12. 11:25
OPUS444 1091 db11:22:51
OPUS445 612 db11:22:38
OPUS444.8 500 db11:22:38
OPUS444.6 200 db11:22:38
OPUS444.4 658 db11:22:38
OPUS444.2 230 db11:22:38